Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2011,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Brus

Četrtek, 8. 12. 2011, 19.30

8 let

Najprej so se spočili, v petek po točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oslabljeni ''železarji'', ki jim po zadnjih novicah tudi ta teden še ne bo pomagala nova okrepitev iz ZDA, odhajajo v Linz. Položaj obeh tekmecev pa je diametralen, Linčani so prvi, Jeseničani zadnji.

Po nedeljski zmagi nad Dunajem je bila v torek dvorana Podmežakla znova osvojena s strani gostov. Gradec je domov odnesel pomembni točki pri lovu na šesto mesto, ki še prinaša neposredno uvrstitev v končnico. 99ers, ki so prikazali povsem povprečno predstavo, so si zmago zagotovili že v prvi tretjini, ''železarjem'' pa je v zadnjem delu igre ponagajala tudi sreča, saj sta jim priključek in upanje na točko odnesli vratnica in prečka.

''Bilo je težko, saj nas je tekma z Dunajem dobro izčrpala. Gradec je igral trdo, taktično pametno, njegovi igralci so nas dobro zaustavljali, prav tako pa so bili tudi sodniki na njihovi strani. Kar nekaj prekrškov niso dosodili. V zadnji tretjini smo se skušali dvigniti, a prejeli smo tretji zadetek. Kar dva njihova zadetka sta bila dosežena po sreči. Mi na drugi strani nismo imeli takšne sreče,'' je bil po tekmi razočaran Žiga Grahut, ki je pred prihodom na Jesenice tudi sam nosil dres Gradca.

Juliano šele prihodnji teden

V petek čaka izbrance Heikkija Mälkiäja težko gostovanje, glede na položaj na lestvici celo najtežje. Odhajajo namreč k vodilni zasedbi, s katero so v tej sezoni bili težke boje, obe tekmi so namreč ''črna krila'' zmagala po izvajanju kazenskih strelov. A na obeh so bili Jeseničani bolj ali manj v popolni zasedbi, medtem ko so sedaj močno pomlajeni, hkrati pa jih pestijo tudi poškodbe. Tudi tokrat jim ne bo pomagala napovedana okrepitev iz ZDA, Jonathan Juliano naj bi vizum dobil šele prihodnji teden, tako da se je njegov prihod znova zamaknil.

''Najbolj pomembno je, da se spočijemo in znova sestavimo skupaj. Imamo kar nekaj poškodovanih igralcev. Upamo vsaj na točko, če ne dve. Drugega ni, gremo na zmago. Edini recept za to je borba do zadnje minute in če bomo imeli nekaj več sreče kot na zadnji tekmi, potem bo tudi kakšen plošček končal v nasprotnikovi mreži,'' pred obračunom pravi 21-letni branilec iz Celja, medtem ko napadalec Miha Brus dodaja: ''Ne oziroma se na dosedanje rezultate. Na vsako tekmo gremo na zmago z veliko želje in maksimalno borbe. V Linzu je dobro vzdušje, proti njimi rad igram, vendar, če jim od začetka pustiš preveč prostora in priložnost ter jih izkoristijo, potem se je težko vrniti v igro.''

Ne spreglejte