Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2017,
10.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

Boštjan Groznik Markus Piispanen Miha Brus HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Sreda, 25. 10. 2017, 10.01

6 let, 6 mesecev

Ljubljanski in gorenjski tabor pred večerno tekmo (19.15, dvorana Tivoli)

"Čas je že, da jim vrnemo za vse poraze, da trend obrnemo sebi v prid" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Olimpija Jesenice hokejski pokal 2017 | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Čas je že, da jim vrnemo za vse poraze, tudi lanske, čas je, da trend obrnemo sebi v prid," pred današnjim srečanjem med Olimpijo in Jesenicami, ki se bo v Tivoliju začelo ob 19.15, razmišlja kapetan zmajev Boštjan Groznik. Napadalec železarjev Miha Brus obljublja enako zagnanost in željo po zmagi, kot su jo prikazali pred dobrim tednom, ko so zmaje premagali s 6:4. Tekmo si boste v neposrednem prenosu od 19. ure lahko ogledali na Planet 2.

Olimpija in Jesenice na Planet TV

Sredin večni derbi med Jesenicami in Olimpijo si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na programu Planet 2. Ta je pri operaterju Telekom Slovenije na programskih mestih 22 in 23 (Planet 2 HD), pri Telemachu na programskih mestih 15 in 176 (Planet 2 HD), pri T-2 pa na programskih mestih 14 in 260 (Planet 2 HD).

Še tretjič v tej sezoni, drugič v Alpski ligi, si bosta v sredo v Ljubljani nasproti stala večna tekmeca. Prvi dve srečanji sta pripadli Gorenjcem. Na finalu Pokala Slovenije so bili občutno boljši tekmec, na premieri v Alpski ligi pa so po izenačenih dveh tretjinah zavladali v zadnji in slavili s 6:4.

V ljubljanskem taboru upajo, da scenarij ne bo enak kot pred dobrim tednom v Podmežakli. "Zdaj je pa res že čas, da jim vrnemo za vse poraze, tudi lanske, čas je, da trend obrnemo sebi v prid. Pred novembrskim premorom imamo nato še tri, štiri tekme, na katerih si res želimo pobrati čim več točk," so želje kapetana iz zmajevega gnezda Boštjana Groznika.

Boštjan Groznik o pričakovanju pred tekmo:

Disciplina skozi celotno tekmo

Eden od najizkušenejših članov Olimpije podobno kot trener Andrej Brodnik upa, da bo mlada ekipa znala ostati zbrana celotno srečanje: "Želim si, da bomo odigrali res disciplinirano tekmo, tako, da bomo zdržali vseh 60 minut, ne kot na Jesenicah, ko smo le 40. Pričakujem zelo dobro tekmo z veliko drsanja na obe strani."

Užitek je igrati pred številčnim občinstvom

Branilec se je ob tem ozrl še na polne tribune Podmežakle. Želi si, da zeleni stoli v Tivoliju ne bi samevali: "Upam, da se bo zbralo vsaj toliko ljudi, kot se jih je na Jesenicah. To bi bilo zelo lepo, saj je užitek igrati pred tako številčnim občinstvom."

Zmaji upajo na bučno podporo s tribun. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zmaji upajo na bučno podporo s tribun. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ne le eno, ampak več orožij

"Sezona za zdaj poteka zelo dobro, tako da moramo nadaljevati podobno. Gojimo agresiven, napadalen hokej, tako da smo upali, da bomo dajali veliko golov. Vemo, da se pri taki agresivni igri pojavlja malo več napak, imamo pa tudi odličnega vratarja," se je na devet zmag na desetih tekmah ozrl član najbolj razpoloženega, drugega napada Miha Brus.

Miha Brus o sezoni:

Čeprav so se z Luko Kalanom in Markusom Piispanenom v napadu dobro ujeli in prispevali skoraj polovico jeseniških zadetkov v Alpski ligi, Brus ne želi izpostavljati le njihovega doprinosa: "Pri nas lahko zadetke dosegajo vsi štirje napadi. Enkrat gre bolje enemu, drugič drugemu, tako da mislim, da na derbiju ne bomo le mi glavno orožje, ampak da bomo le eno izmed orožij."

Z isto željo in zavzetostjo

In kako se bodo lotili Olimpije na njenem terenu? "V tekmo ne bomo šli nič drugače kot na prejšnji proti Olimpiji, se pravi šli bomo z isto zavzetostjo, z isto borbenostjo in isto željo po zmagi," pravi 30-letni napadalec, ki bo s soigralci lovil že deseto zaporedno zmago v mednarodnem tekmovanju.

Brus pred večernim srečanjem:

 

Finec upošteva opozorilo soigralcev

"Vzdušje je bilo odlično, navijači so nam dali dodatno energijo in nam pomagali do zmage. A čaka nas nova tekma, na katero se moramo pripraviti," pravi finski napadalec, ki so mu soigralci kaj hitro ob prihodu podrobno razložili, kaj pomeni obračun z Olimpijo, in ga opozorili, naj ne nosi zelene barve, ko pride v dvorano.

 

Ne spreglejte