Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga Gaber Glavič Miha Brus Luka Bašič Andrej Brodnik

Petek, 15. 12. 2017, 12.00

6 let, 4 mesece

Jeseničani se v okrnjeni zasedbi pripravljajo na derbi

Gaber Glavič: Manjka nam pol ekipe. Na njih praktično ne morem računati.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Olimpija vs Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Najslabša stran zgodbe je, da nam manjka pol ekipe. Enajst igralcev je na svetovnem prvenstvu na Bledu, kjer imajo pet tekem v sedmih dneh, tako da na njih praktično ne morem računati. Seveda poskušamo najti način za zmago, a hkrati je to priložnost za Olimpijo, da doseže pozitiven rezultat," pred sobotnim derbijem Alpske lige med HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, ki bo ob 17.30 v ljubljanskem Tivoliju (prenos bo tudi na Planet 2), pravi trener železarjev Gaber Glavič.

Sobotni derbi med HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, ki se bo začel ob 17.30, si boste lahko ogledali tudi na Planet 2.

Video: Planet TV/novinar: Rok Kovačič


Še četrtič v tej sezoni bosta palice v soboto prekrižala HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice. Ljubljančani, ki v domači dvorani pričakujejo rekordni hokejski obisk tega tekmovalnega obdobja, upajo, da jim bo po treh zaporednih porazih z železarji tokrat le uspelo premagati velikega tekmeca.

Tudi na Gorenjskem seveda razmišljajo o zmagi, a glavnemu trenerju Gabru Glaviču težave povzročajo treningi z nepopolno ekipo. Deset članov Jesenic te dni tekmuje na svetovnem prvenstvu do 20 let na Bledu, ki se bo končalo v petek, dan pred spopadom z Olimpijo, in bo na oklepnikih pred derbijem zagotovo pustilo utrujenost. 

Zmaji iz istega razloga pogrešajo le dva svoja mladeniča, a trener Andrej Brodnik pravi, da ne razmišljajo, da bi bila to lahko njihova prednost, ampak se raje osredotočajo na svoje igre.

Glavič: Trenutni položaj priložnost za Olimpijo, da doseže pozitiven rezultat

Trener Jesenic Gaber Glavič ni navdušen nad tem, da tekma z Olimpijo sledi že v soboto, polovica njegove ekipe pa je do petka na SP na Bledu. | Foto: Vid Ponikvar Trener Jesenic Gaber Glavič ni navdušen nad tem, da tekma z Olimpijo sledi že v soboto, polovica njegove ekipe pa je do petka na SP na Bledu. Foto: Vid Ponikvar

Drugačnega mnenja je seveda mož s trenersko taktirko Jesenic, ki je svoje moštvo v Alpski ligi zadnjič vodil konec novembra. Od takrat so imeli dve lažji tekmi državnega prvenstva (s Slavijo in Mariborom).

"Vsak trener se srečuje z velikim izzivom, če je ekipa 16 dni skoraj brez tekem. To zagotovo ni voda na naš mlin. Nismo želeli prekinitve, a je tekma na željo druge ekipe Salzburga odpadla.

Je pa najslabša stran celotne zgodbe to, da nam manjka pol ekipe. Enajst igralcev je na Bledu, kjer imajo pet tekem v sedmih dneh, tako da na njih praktično ne morem računati. Glede na informacije z Bleda so fantje zelo utrujeni. Lahko se zgodi, da jih na derbiju ne bo. Poskušamo najti način, kako doseči zmago. Ta je naš cilj. Hkrati je to priložnost za Olimpijo, da doseže pozitiven rezultat," Glavič ni najbolj zadovoljen s tem, da tekma s šestim kolektivom Alpske lige sledi že v soboto.

Po vstopnice v predprodajo

Pri Olimpiji pričakujejo rekordni obisk tekme in gledalcem svetujejo, naj si vstopnice zagotovijo v predprodaji. Te jim zagotavljajo brezplačen prevoz z mestnim potniškim prometom tri ure pred tekmo in tri ure po njej.

Bašič: Favorita na derbijih ni "Gremo na zmago, kot vedno. Verjamemo, da nam lahko uspe." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Gremo na zmago, kot vedno. Verjamemo, da nam lahko uspe." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani, ki so trenutno na četrtem mestu Alpske lige (za tretjim Feldkirchom zaostajajo le točko, a imajo tudi tri tekme manj), še lep čas ne bodo mogli računati na poškodovanega Nika Pema. Ta še čaka datum operacije rame, kot zamenjavo zanj so pripeljali Adisa Alagića, poškodba roke pa je od tekmovanja oddaljila še Gašperja Seršena.

"Mislim, da kotiramo na mesta, na katerih smo. Igrali smo že proti vsem ekipam in dokazali, da lahko igramo z vsemi. Če bomo ostali na tej ravni, v kar verjamem, se lahko borimo do konca. Motivacija je pred tekmo z Olimpijo malo večja, ko so polne dvorane, je veliko lepše igrati. Morali bomo biti osredotočeni vso tekmo in paziti, da nas kaj ne zmede," pred sobotnim obračunom razmišlja napadalec Miha Brus.

V zadnjem času zelo razpoloženi in najučinkovitejši železar Luka Bašič (20 tekem, sedem zadetkov, 18 podaj) dodaja: "Favorita na derbiju ni. V tekmo bomo šli z zmagovalno miselnostjo. Gremo na zmago, kot vedno. Verjamemo, da nam lahko uspe. "

Po sobotni tekmi se bosta moštvi v tem letu srečali še enkrat. V soboto, 30. decembra, bodo gostitelji železarji. | Foto: Vid Ponikvar Po sobotni tekmi se bosta moštvi v tem letu srečali še enkrat. V soboto, 30. decembra, bodo gostitelji železarji. Foto: Vid Ponikvar

Še enkrat pred silvestrovim

Po sobotnem obračunu še ne bo konec derbijev med HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice v 2017. Moštvi si bosta zadnjič v tem koledarskem letu iz oči v oči zrli v soboto, 30. decembra. Tekma v Podmežakli se bo začela ob 18. uri.

Lestvica Alpske lige

1. Ritten 22 tekem – 53 točk
2. Asiago 22 – 48
3. Feldkirch 23 – 46  
4. HDD Sij Acroni Jesenice 20 – 45
5. Val Pusteria 22 – 42
6. HK SŽ Olimpija 22 – 38
7. Vipiteno 22 – 36
8.  Cortina 22 – 36
9. Bregenzerwald 24 – 36
10. Zell am See 23– 31
11. Lustenau 23 – 31
12. Kitzbuhel 21 – 27
13. Gherdenia 22 – 24
14. Red Bull Salzburg II 15 – 22
15.  Neumarkt 23 – 18
16. Fassa 21 – 17
17. KAC II 22 – 5

Ne spreglejte