Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Craig Anderson Ottawa Senators hokej liga NHL

Petek, 2. 12. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

Craig Anderson z ledenih ploskev k oboleli ženi

Na ledu blesti, zunaj njega preživlja težke čase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Craig Anderson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejski vratar NHL ekipe Ottawa Senators Craig Anderson je v tej sezoni že marsikdaj rešil svoje moštvo pred porazom. Dvakrat so ga razglasili za prvo zvezdo tedna, zadnjič preteklo nedeljo. A bolj kot to, da je sam zvezda, si želi, da bi bila največja zvezda boja z zahrbtno boleznijo njegova žena.

Ameriški čuvaj mreže Craig Anderson je stari znanec najkakovostnejše hokejske lige na svetu. V njej igra že vse od sezone 2002/03, ko je nosil še dres Chicago Blackhawks. Pozneje je v ligi NHL pomagal še ekipama Florida Panthers in Colorado Avalanche, od februarja leta 2011 pa je zvest Senatorjem iz Ottawe.

Izkušeni 35-letnik je prvi mož med vratnicama kanadske ekipe, za katero je letos odigral 18 tekem in bil pri svojem delu 93-odstotno zanesljiv. V zadnjem tednu je spet zablestel. Na vseh štirih tekmah je Ottawa zmagala, sam pa je proti eni od najbolj vročih ekip vzhodne konference New York Rangers zaklenil svoja vrata.

Še drugič v tem tekmovalnem obdobju si je prislužil naziv prve zvezde tega tedna, njegovi soigralci so izjemno ponosni nanj. "Je naš najboljši igralec. Ob njegovih odličnih predstavah poskušamo tudi mi dati vse od sebe, pripravi nas, da damo svoj maksimum," ga je pohvalil napadalec Derick Brassard. Ottawa tudi na račun njegovih obramb zaseda visoko četrto mesto na vzhodu oziroma drugo v atlantski diviziji.

Kruta usoda

A Anderson bi svoje obrambe v tem trenutku takoj zamenjal za zdravje svoje žene Nicholle. Pred dobrim mesecem se jima je življenje namreč obrnilo na glavo. Zdravniki so ugotovili, da ima 35-letnica karcinom nosnega žrela, in določili zdravljenje s kemoterapijo in obsevanjem.

"Izjemno hvaležen sem vse podpore hokejskega sveta, ki ste nama jo namenili, potem ko sva izvedela za Nichollino bolezen. Hvala vsem v organizaciji kluba, trenerju, soigralcem in njihovim partnericam, da nama pomagajo v tej bitki," se je Craig pred tedni zahvalil za vse spodbudne besede.

Čustvena tekma Craiga Andersona po tem, ko je izvedel, da ima žena raka:

Za nedoločen čas drsalke v kot

Po razkritju diagnoze svoje partnerice, s katero imata dva sinova, se je na njeno željo še vrnil v ekipo, ji večkrat pomagal, vmes pa izpustil kakšno tekmo, da bi bil ob njej.

"Danes je dan za pot k prijetnejšim dnem," je Nicholle na družbenem omrežju zapisala v sredo, na dan začetka zdravljenja. Anderson pa se je odločil, da je prišel čas, da drsalke začasno postavi v kot. Za nedoločeno obdobje se je preselil stran od ledenih ploskev, k ženi, ki v tem trenutku bolj kot kdaj prej potrebuje njegovo oporo.

Ne spreglejte