Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2016,
16.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Nik Zupančič hokej

Torek, 1. 11. 2016, 16.36

6 let, 6 mesecev

Seznam slovenske reprezentance za EIHC turnir na Bledu (3.– 5. november)

Na katere rise bo selektor Nik Zupančič računal na Bledu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Bliža se reprezentančni premor, z njim pa turnirji EIHC. Enega  bo med 3. in 5. novembrom gostil Bled, kjer se bo slovenska hokejska reprezentanca pomerila z Belorusi, Francozi in Latvijci.

Potem ko so risi septembra z odliko opravili olimpijske kvalifikacije v Minsku in se še drugič zapored uvrstili na olimpijske igre, slovensko reprezentanco čaka nova akcija.

V prihodnjih dneh bo gostila turnir EIHC, na katerem se bo na Bledu srečala s tremi članicami elitne divizije, v katero so se po letu premora vrnili tudi slovenski hokejisti. To je prvi od turnirjev, ki bo služil kot priprava na majsko svetovno prvenstvo. V četrtek bo risom nasproti stala Latvija, v petek Francija, v soboto pa še Belorusija.

Poškodbe in klubske zahteve okrnile seznam

Luki Gračnarju gre v dresu Salzburga v zadnjem času dobro od rok. | Foto: Sportida Luki Gračnarju gre v dresu Salzburga v zadnjem času dobro od rok. Foto: Sportida

Selektor Nik Zupančič je sestavil seznam povabljenih igralcev za prihajajoči tridnevni turnir, na katerem izbrane vrste, kot je za novembrske turnirje v navadi, ne bodo nastopile v najmočnejših zasedbah.

Reprezentančni seznam so narekovale tudi poškodbe in klubske zahteve. Občutna sprememba od septembrske akcije je na vratarskih položajih, kjer ne bo dveh iz Minska. Gašper Krošelj, ki je pred kratkim našel klub v drugi švedski ligi (AIK), ima klubske obveznosti, saj liga Allsvenskan ne prekine tekmovanja, medtem ko Robert Kristan uradno nima kluba.

Med čuvaji mreže je Zupančič priložnost ponudil Luki Gračnarju, Matiji Pintariču in članu Jesenic Žanu Usu, ki bo lahko nabiral izkušnje.

Pri branilcih ne bodo pomagali "Čehi" Blaž Gregorc (Mountfield), Miha Štebih (Frydek-Mistek - liga WSM ne prekine tekmovanja), ki je pred dnevi zamenjal klub, Jurij Repe (Kladno - liga WSM ne prekine tekmovanja) in EBEL-ligaš Mitja Robar. Se pa v reprezentanco vračajo Klemen Pretnar, Andrej Tavželj in Matic Podlipnik, na modri črti bosta tudi Olimpijina branilca Maks Selan in David Planko.

Povratnika po poškodbi med napadalci

V napadu bo Slovenija lahko stavila na tri četrtine ekipe iz lige KHL, na Bledu bodo drsali Rok Tičar, Jan Muršak in Robert Sabolič, medtem ko bo Žiga Jeglič zaradi klubskih želja akcijo izpustil.

Davidu Rodmanu poškodbe v zadnjem času niso prizanašale. | Foto: Sportida Davidu Rodmanu poškodbe v zadnjem času niso prizanašale. Foto: Sportida

Po poškodbah z vezmi bosta v dresu z risom na prsih spet igrala David Rodman in Boštjan Goličič. Sploh prvega že lep čas ni bilo v reprezentanci (zaradi poškodb je izpustil zadnji svetovni prvenstvi). Ob Goličiču iz Francije in Grenobla, ki ga vodi novi pomočnik reprezentance Edo Terglav, prihaja še Anže Kuralt.

Preostali vabljeni napadalci igrajo v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Tam si kruh služi tudi eden od vidnejših členov slovenskega napada zadnjih let Jan Urbas, ki še ni pripravljen za tekme.

Seznam slovenske reprezentance, EIHC turnir, Bled, 3.– 5. november:

Vratarji: Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Žan Us (HDD SIJ Acroni Jesenice, Alpska liga)

Branilci: Klemen Pretnar (Yunost Minsk, beloruska Extraliga), Sabahudin Kovačevič (Yunost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Luka Vidmar (Frederikshaven, danska Metal Ligaen), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (LHC Lyon, Ligue Magnus), Maks Selan, David Planko (oba HDD Olimpija, liga EBEL)

Napadalci: Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), David Rodman (Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Boštjan Goličič (Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Kac Celovec liga EBEL), Miha Verlič (VSV Beljak, liga EBEL), Žiga Pešut, Nik Pem, Aleš Mušič, Anže Ropret (vsi HDD Olimpija, liga EBEL), Anže Kuralt (Grenoble, Ligue Magnus)

Selektor: Nik Zupančič
Pomočnik selektorja: Edo Terglav

 

EIHC turnir, Bled, 3.– 5. november*

Četrtek, 3. november
16.00 Francija – Belorusija
19.30 Slovenija – Latvija

Petek, 4. november
16.00 Belorusija – Latvija
19.30 Slovenija – Francija

Sobota, 5. november
16.30 Belorusija – Slovenija
20.00 Latvija – Francija

*vstopnica za ogled tekme stane 5 evrov

 

Ne spreglejte