Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
12.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca hokej risi Nik Zupančič EIHC turnir

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 12.36

6 let, 7 mesecev

Reprezentančni turnir na Bledu

Po uspešni predolimpijski misiji ponovno snidenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po slabih dveh mesecih je spet čas za reprezentančni hokej, ki bo v ospredju konec tedna na turnirju EIHC na Bledu. Na Gorenjskem se bo slovenska izbrana vrsta med četrtkom in soboto pomerila z Latvijo, Francijo in Belorusijo.

Klubska vrata večine evropskih hokejskih lig za teden dni zapirajo vrata in prepuščajo oder reprezentančnemu hokeju. Prvi novembrski teden bodo na delu tudi risi. Po velikem septembrskem uspehu slovenskega hokeja, ko so si v Minsku še drugič zapored priigrali olimpijske igre, bo četa selektorja Nika Zupančiča spet združila moči.

Kot je že v navadi na novembrskih turnirjih, reprezentance ne bodo v najmočnejših zasedbah. Slovenskemu strategu nekaj preglavic pri sestavi spiska vabljenih hokejistov delajo poškodbe in klubske zahteve. Seznam je po navadi znan že dober teden pred turnirjem, tokrat tri dni pred začetkom bojev Hokejska zveza Slovenije uradno še ni naznanila, kdo bo nosil dres z risom na prsih.

Bo obisk kaj boljši?

Konec avgusta, ko je Slovenija na Bledu pred olimpijskimi kvalifikacijami igrala pripravljalno tekmo z Italijo, so tribune kljub močni slovenski zasedbi (med drugimi so drsali tudi Anže Kopitar, Jan Muršak, Robert Sabolič …) samevale. Bo tokrat obisk v ledeni dvorani na Bledu manj klavrn?

Prihajajo tri članice elite

Nik Zupančič bo trenersko paličico Jesenic za nekaj dni zamenjal z reprezentančno taktirko. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nik Zupančič bo trenersko paličico Jesenic za nekaj dni zamenjal z reprezentančno taktirko. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Enega od dveh turnirjev EIHC bo gostila Slovenija, drugega Madžarska. Na Bled prihajajo tri reprezentance, ki so v zadnjem času stalne članice elite: Latvija, Francija in Belorusija. Z zadnjima dvema se bodo naši hokejisti pomerili tudi v skupinskem delu majskega svetovnega prvenstva v Parizu.

Slovenski reprezentanti, med katerimi naj bi bila večina KHL-ovcev, EBEL-ligaši, "Francozi", "Belorusa", pa tudi nekaj Jeseničanov (vsaj David Rodman, Aleš Kranjc, Žan Us kot tretji vratar ..), se bo na Gorenjskem zbrala v torek popoldan. V sredo bo spregovorila o ciljih, v četrtek pa v ledeni dvorani na Bledu že odigrala prvo tekmo. Najprej bo palice prekrižala z Latvijo, v petek s Francijo, v soboto pa še z Belorusijo.

EIHC turnir, Bled, 3.–5. november

Četrtek, 3. november
16.00 Francija – Belorusija
19.30 Slovenija – Latvija

Petek, 4. november
16.00 Belorusija – Latvija
19.30 Slovenija – Francija

Sobota, 5. november
16.30 Belorusija – Slovenija
20.00 Latvija – Francija

 

 

Pestro bo tudi med preostalimi reprezentancami

  • Pomlajena ženska reprezentanca v Španijo

Franc Ferjanič bo v Španijo popeljal pomlajeno žensko reprezentanco. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Franc Ferjanič bo v Španijo popeljal pomlajeno žensko reprezentanco. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naslednji konec tedna bosta na sporedu dva olimpijska kvalifikacijska turnirja 2. kroga. Slovenke bodo od 4. do 6. novembra nastopale v španskem San Sebastianu ob domačinkah, Nizozemkah in Italijankah. Slovenke niso favoritinje za prvo mesto, v Španijo odhajajo pomlajene, zasedba bo tekmovanje izkoristila predvsem za priprave na SP divizije II (skupina A), ki bo spomladi potekalo prav na prizoriščih naslednjih olimpijskih iger.

Na podobnem tekmovanju v Kazahstanu bodo domačinke, Britanke, Poljakinje in Mehičanke. Iz vsake skupine si bo le najboljša ekipa priborila napredovanje na turnirja 3. kroga kvalifikacij v Franciji in na Norveškem decembra letos. Odločilni del kvalifikacij pa bo nato februarja 2017.

  • Reprezentanca do 20 let bo v italijanskem Asiagu palice prekrižala z Italijani, Francozi in Madžari.
  • Reprezentanco do 18 let v avstrijskem Sankt Poltnu čakajo tekme z gostitelji, Italijani in Madžari.
  • Reprezentanti do 16 let bodo med 3. In 5. novembrom v ledeni dvorani Zlato polje v Kranju gostili Avstrijce, Italijane in Madžare.
Ne spreglejte