Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
6.33

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Muršak Amur Habarovsk

Torek, 29. 10. 2013, 6.33

1 leto, 6 mesecev

Muršak o naletu: Dobro me je zadel, jaz pa sem obležal na tleh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gostovanje našega hokejskega asa Jana Muršaka je na tribune zagrebške dvorane Dom športov privabilo okoli 500 slovenskih navijačev, ki pa so videli poraz Amurja. Jan se je počutil, kot da igra doma.

Jan Muršak je svojo hokejsko kariero začel graditi že pri mladih letih daleč od oči slovenskih navijačev. V nižjih selekcijah je po odhodu iz Maribora leto igral na Češkem, nato pa ga je pot vodila onkraj Atlantika, kjer je bil po podpisu pogodbe z NHL-ekipo Detroit Red Wings vedno bolj pod drobnogledom ljubiteljev športa na sončni strani Alp. Ogromno navijačev si je pridobil tudi v prejšnji sezoni, ko je za kratek čas oblekel dres HDD Olimpije. Pred to sezono je (začasno) končal zgodbo z najmočnejšo ligo na svetu in se odpravil v ligo KHL, kjer je okrepil Amur iz oddaljenega Habarovska, ki leži v bližini meje s Kitajsko. "Habarovsk je nekoliko večje mesto kot Ljubljana. Lahko rečem, da je kar v redu. Še zlasti če ga primerjam z nekaterimi preostalimi ruskimi mesti," je naprej navrgel nekaj besed o mestu, kjer prebiva, nato pa nadaljeval: "Ekipa sicer nima dobrih rezultatov, a vse preostalo je sprejemljivo. Hitro sem se privadil na njihov način življenja in tudi na način igranja. Tu ni nobenih težav."

Navijačem lahko le čestita

Prav liga KHL je marsikateremu ljubitelju hokeja še nekoliko bolj pri srcu kot liga NHL, marsikdo je zato zaradi bližine Zagreba že zavil na kakšno tekmo. Zdaj pa je prišel še Muršak, kar je pomenilo dodaten draž. Tako smo okoli dvorane zasledili registrske tablice iz praktično vse Slovenije. Od mariborske, celjske, ljubljanske, kranjske, pa celo do postojnske in goriške …

"Res sem zadovoljen, da sem prišel v Zagreb, saj sem se takoj počutil, kot da sem doma, saj je zelo blizu Slovenije. Komaj sem čakal na to tekmo, saj sem vedel, da bo prišlo veliko slovenskih navijačev. Upam, da bom v prihodnosti še kdaj zaigral v Zagrebu in bo prišlo še več navijačev," je ob pogledu na tribune z nasmehom na obrazu razlagal 25-letni napadalec, ki je na tribuni opazil tudi napis s svojim imenom: "Lahko rečem le, da so bili občutki neverjetni. Vsem navijačem, ki so prišli navijat zame, lahko le čestitam. Napisa sicer sprva nisem videl, so me pa nanj opozorili soigralci. Ob pogledu nanj mi je srce začelo hitreje biti. Škoda le, da nam ni uspelo zmagati. Tekma je bila dobra, Medveščaku pa moram čestitati za zmago."

Je bil pa še sredi oktobra nastop Muršaka v Zagrebu pod vprašajem. Po grobem naletu je utrpel pretres možganov, sprva so iz kluba sporočili, da bo odsoten ves mesec, a se je vrnil že po paru tekem. "Treba je priznati, da je bilo na začetku prisotnega tudi nekaj strahu, vendar pa je bilo že po prvi odigrani tretjini bolje. Mislim, da udarec v glavo ni bil nameren. Nasprotnikovega igralca preprosto nisem videl. Dobro me je zadel, jaz pa sem obležal na ledu. Upam, da v prihodnje ne bom več doživel podobnih igralcev, hkrati pa si želim, da bi bilo čim manj poškodb," se je otrok Maribora spominjal neprijetnega trenutka. Vseeno zdravstveno stanje ni najboljše, saj ima težave s peto. "Zdaj je kar v redu. Ni v najboljšem stanju, a če bi primerjal s prejšnjimi tekmami, je že bilo dosti boljše."

Zaradi poplav propadlo kar nekaj sponzorskih pogodb

V zadnjih dneh so nekateri ruski mediji sprožili govorice, da se je klub znašel v finančnih težavah, ki naj bi jih vodstvo reševalo s prodajo boljših igralcev, med katerimi je tudi Muršak.

"Resnično je nekaj težav. Upam, da bodo kmalu odpravljene. Zaradi poplav, ki so prizadele regijo, je propadlo kar nekaj sponzorskih pogodb, zato se klubu v tem trenutku ne piše ravno najbolje. Vendar pa o tem ne želim razmišljati, osredotočen sem le na lastno igro. Tudi govoric, da utegnem zamenjati klub, ne želim komentirati. Pustimo to prihodnosti. Za zdaj ni še nič konkretnega. O tem ne želim razmišljati. Ponudbe drugih klubov obstajajo, a trenutno sem igralec Amurja."

Ne spreglejte