Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 10. 2016,
18.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Miha Štebih hokej legionarji Frýdek-Místek liga WSM Slavija Praga

Sreda, 26. 10. 2016, 18.47

6 let, 6 mesecev

Iz Praške Slavije v Frýdek-Místek

Miha Štebih menja klub, a ostaja na Češkem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Slovenski reprezentant Miha Štebih je še eden v vrsti hokejistov, ki so po zapletih s financami pomahali v slovo češkemu drugoligašu Slaviji iz Prage. Branilec bo do konca sezone nosil dres kluba Frýdek-Místek.

Miha Štebih se je iz praške Slavije preselil h klubu Frýdek-Místek, ki prav tako igra v češki ligi WSM. | Foto: Vid Ponikvar Miha Štebih se je iz praške Slavije preselil h klubu Frýdek-Místek, ki prav tako igra v češki ligi WSM. Foto: Vid Ponikvar  

Pisali smo že, da se je nekdaj stalna članica elitne češke lige in dvakratna državna prvakinja Slavija Praga znašla v izjemno nezavidljivem položaju, ki se je po poročanju čeških medijev napovedoval že dlje časa.

Zaradi finančnih težav je vodstvo pred slabimi tremi tedni oznanilo, da denarja za poplačilo vseh igralcev do konca sezone ne bo. Hokejisti so se uprli, izpustili eno tekmo, na kateri so namesto njih zaigrali najstniki, nato pa so sledili odhodi. Najprej se je poslovil športni direktor, nato so začeli odhajati še igralci. Kdor je imel srečo, se je uspel priključiti moštvom iz elitne Extralige, nekateri so se preselili k tekmecem Slavije v ligi WSM.

Med zadnjimi je tudi branilec Miha Štebih, za katerega je v sredo postalo jasno, da bo kariero nadaljeval pri moštvu Frýdek-Místek. Klub iz moravsko-šlezijske regije, nedaleč od enega lanskih prizorišč SP elite Ostrave, v drugokakovostni ligi WSM trenutno zaseda 11. mesto med 14 ekipami.

Štajerec, ki se je k Slaviji preselil pred to sezono in za njo odigral 14 tekem, vknjižil zadetek in tri podaje, je bil v sredo že v kadru novega moštva. Z 2:3 so priznali premoč vodilnemu Prostejovu.

Slovenska hokejska reprezentanca se bo na Bledu zbrala v torek, med četrtkom in soboto pa bo tam odigrala tri tekme. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenska hokejska reprezentanca se bo na Bledu zbrala v torek, med četrtkom in soboto pa bo tam odigrala tri tekme. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Risi od torka na Bledu

Štiriindvajsetletnik je bil na zadnjih reprezentančnih akcijah vselej del risje družine. Ta se bo v torek zbrala na Bledu, kjer se bo med četrtkom in soboto (3.–5. novembrom) na EIHC-turnirju pomerila s Francijo, Latvijo in Belorusijo.

Selektor Nik Zupančič bo seznam igralcev za novembrski turnir sporočil v kratkem, na njem pa ne bo junaka z zadnjih dveh reprezentančnih akcij, vratarja Gašperja Krošlja, ki se je pred dnevi preselil v Stockholm. V času reprezentančnih bojev bo namreč imel klubske obveznosti (liga Allsvenskan, v kateri igra, ne prekine tekmovanj).

Čuvaj mreže je v torek že debitiral v dresu AIK, in to proti svojemu nekdanjemu klubu Oskarshamnu. V igro je vstopil v zadnji tretjini, ko je AIK zaostajal 2:3, zaustavil vse strele, a izgubil (2:3).

Ne spreglejte