Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2011,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Zagreb

Petek, 18. 11. 2011, 22.00

8 let

Medvedi se v Tivoliju počutijo kot doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sedmi medsebojni obračun od vstopa Tilie Olimpije in Medveščaka v EBEL in sedma zmaga hrvaških hokejistov. V 22. krogu so bili ti boljši z 2:1 in s tem prišli do svoje sedme zaporedne zmage.

Olimpija je z Medveščakom začela mini domačo turnejo treh tekem, hrvaški nasprotnik je prišel v Tivoli s šestimi zaporednimi zmagami. To je bil hkrati obračun najboljših vratarjev lige, Jeana-Philippa Lamoureuxa pri Olimpiji, za katero ni igral poškodovani Boštjan Goličič in Roberta Kristana pri ''medvedih''.

Tri vratnice za en zadetek

Hitro na začetku obračuna so si domači prek Johna Hughesa pripravila priložnost, imela v prvi minuti tudi ''power-play'', vendar do resnejše priložnosti niso prišli.

Nato so pobudo prevzeli ''medvedi'', ki so v četrti minuti kar dvakrat zadeli vratnico, minuto zatem pa prišlo do vodstva. Tokrat so bili srečnejši, saj se je strel Sase Martinovica od vratnice odbil v mrežo. Tri minute kasneje so zapele pesti. Boštjan Groznik (po dvoboju je moral na urgenco, saj mu je nasprotnik pri padcu z drsalko porezal roko) je za svojimi vrati z udarcem na tla spravim nasprotnika, z ljubljanskim hokejistom se je nato v boksarskem vložku spoprijel Pascal Morency in prejel nekoliko več udarcev.

V nadaljevanju je bila igra dokaj izenačena, lepše priložnosti so si sicer pripravili hokejisti iz hrvaške prestolnice, a je tudi Olimpija nekajkrat zapretila (Igor Cvetek, Aleš Mušič, Žiga Pance in Anže Ropret).

Zadetek predramil domače

Gostje so nadaljevalo z zbiranjem vratnic, do nove so prišli v 22. minuti, nato pa je prišlo do situacije, ki je razjezila občinstvo. Okoli igralca Medveščaka namreč ni bilo prav nobenega igralca več, a se je glavni sodnik vseeno odločil za kazen spotikanja.

Igralca več so hrvaški hokejisti uspešno izkoristili, v polno je zadel Ryan Kinasewich. Sledil je pritisk Olimpije, ki je bil prekinjen, saj je glavnega sodnika zadel plošček. Vseeno je nemudoma po metu ploščka sledil nov pritisk, ki ga je Žiga Pance zaključil z zadetkom. Ta je ''zmaje'' predramil, saj so nivo igre dvignili na višjo raven, v 31. minuti imeli debelo minuto in 44 sekund dva igralca več, a bili premalo aktivni, trije streli na vrata (Jamie Fraser, Justin Taylor in Tomi Mustonen) pa niso bili dovolj natančni.

Medveščak je priložnosti iskal prek protinapadov, iz katerih je bil nevaren, med drugim je imel Frank Banham samostojen prodor, a je bil Jean-Philippe Lamoureux na mestu. Gostje pa so skušal tudi z umazanimi prijemi, tako so z naletom skušali poškodovati Johna Hughesa, v vlogi je bil znova Morency, ki si je tokrat prislužil pot pod garderobo. ''Zeleno-beli'' so imeli sedaj kar pet minut igralca več na ledu, vendar je hitro moral Petr Šachl za dve minuti na kazensko klop. Češki napadalec je tako po vrnitvi zapretil, nato pa še dvakrat Igor Cvetek, a je Kristan odlično posredoval.

Raje sedeli na klopi za kaznovane

Uvodnih pet minut zadnje tretjine je minilo praktično v nevtralni tretjini, nato sta se izmenično menjavali v napadalnih tretjinah, vendar brez resnejše priložnosti.

Do te je prišlo šele v 51. minuti, ko je imel Medveščak situacijo treh igralcev proti enemu in če je ljubljanski vratar Banhamu obranil strel, pa je odbitek v mrežo potisnil Prpic. A sodniki so se odločili za ogled video posnetka in po slednjem zadetek razveljavili,saj so bila vrata premaknjena.

V 52. minuti se je Matej Hočevar znašel sam pred Kristanom, a ploščka ni dvignil dovolj visoko. Namesto, da bi domači hokejisti, ko se je obračun bližal h koncu pritisnili, so delali nepotrebne prekrške ter si s tem oteževali lovljenje rezultata. V zadnjih desetih minutah igre so si priigrali kar šest kazenskih minut. S tem so izgubljali prepotrebno energijo, ob koncu sicer poskusili brez vratarja, vendar niso bili uspešni pri lovljenju rezultata.

Ne spreglejte