Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2019,
18.46

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca legionarji Tipsport Liga Slovan Bratislava Matic Podlipnik

Petek, 9. 8. 2019, 18.46

4 leta, 8 mesecev

matic podlipnik uspešno prestal preizkušnjo

Slovenski reprezentant prepričal Slovake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Slovenija - Italija, Bled, slovenska hokejska reprezentanca Matic Podlipnik | Matic Podlipnik je uspešno prestal preizkušnjo pri Slovanu iz Bratislave, s katerim bo prihodnjo sezono igral v najmočnejšem slovaškem tekmovanju, Tipsport ligi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Matic Podlipnik je uspešno prestal preizkušnjo pri Slovanu iz Bratislave, s katerim bo prihodnjo sezono igral v najmočnejšem slovaškem tekmovanju, Tipsport ligi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski reprezentančni branilec Matic Podlipnik je uspešno prestal preizkušnjo pri Slovanu iz Bratislave. S kolektivom iz slovaške prestolnice bo prihodnjo sezono igral v tamkajšnjem najkakovostnejšem tekmovanju, Tipsport Ligi.

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Sabahudin Kovačević
Sportal Budo ostaja v češki ekstraligi, Štebiha odneslo v Francijo

Po koncu še ene klavrne sezone v ligi KHL, v kateri so pri Slovanu spet imeli finančne težave, se je klub iz slovaške prestolnice dokončno poslovil od razširjenega ruskega tekmovanja. V prihodnje bodo igrali v najkakovostnejši domači Tipsport Ligi, v kateri so zadnjič nastopali leta 2012, ko so ugnali vso konkurenco.

Pomagal mu bo tudi 27-letni slovenski branilec Matic Podlipnik, ki je na dvotedenski preizkušnji prepričal vodstvo kluba, da si zasluži pogodbo za naslednjo sezono. "O Maticu smo imeli le pozitivne informacije, ki so se potrdile med preizkušnjo. Gre za napadalno usmerjenega branilca, dobrega drsalca z močnim strelom. Je delaven hokejist in odgovoren na tekmah. Veseli nas, da bomo sodelovali," je za uradno stran slovaškega kluba dejal trener Roman Stantien.

Slovenski reprezentant je v zadnjih dneh že okusil tekmovalni naboj s Slovanom. S soigralci je sodeloval na turnirju Mountfield Cup, dosegel en zadetek, zasedel tretje mesto in si prislužil naziv najboljšega branilca tridnevnega tekmovanja. Slovan je na pokalu s 3:0 premagal češkega elitnoligaša Pardubice, z 2:6 izgubil s češkim prvoligašem, gostiteljem Mountfieldom, ter s 3:5 priznal premoč zmagovalcu Spartaku iz Moskve.

Preberite še:

Matjaž Kopitar
Sportal Kopitar: Izziv bo najti mlade, a ne smemo črtati izkušenih #video
Anže Kopitar tiskovka
Sportal Anže Kopitar ponosen, da je glas segel tudi do Kitajcev #video
Ne spreglejte