Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
11.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Sapa Fehervar

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 11.06

6 let, 6 mesecev

Marty zahteva spoštovanje, Jan jih želi v spodnjem domu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija bo zadnjo tekmo leta odigrala proti Albi, ki jo je letos premagala prav na vseh obračunih. Ivo Jan ne bi imel nič proti, če bi Madžari obstali v spodnjem domu.

Če za koga lahko rečemo, da letos ustreza Ljubljančanom, so to možje, ki domujejo v Szekesfehervarju. Tri tekme v desetih dneh novembra in tri zmage so izkupiček zeleno-belih proti Sapi Fehervar. Madžarom majhno upanje na neposredno uvrstitev v končnico še ostaja, sedem krogov pred koncem rednega dela za šestim mestom zaostajajo sedem točk, a si spodrsljajev ne smejo več privoščiti. Z upanjem jih lahko navdaja sobotna zmaga nad Dunajem (5:3), a, kot je v pogovoru za uradno spletno stran razširjenega avstrijskega prvenstva opozoril trener Marty Raymond, morajo takšno zagrizenost pokazati tudi proti ekipam, ki so na lestvici za njimi: "Tudi proti nižjeuvrščenim ekipam moramo prikazati predstavo, kot smo jo proti Dunaju. V Ljubljani moramo dati vse od sebe, saj ekipam, za katere mislimo, da so šibkejše od nas, vse prevečkrat dajemo preveč prostora in mislimo, da bomo z lahkoto zmagali. Spoštovati moramo prav vsakega nasprotnika in tudi Olimpijo bomo, a v goste prihajamo po dve točki."

"Naj Sapa ostane v spodnjem domu"

Ljubljančani, ki so obe zadnji tekmi izgubili z rezultatom 2:3, prav gotovo ne bodo zlahka prodali svoje kože. A prav nič jim ne ustreza, da bo moral branilec Nick Ross odslužiti kazen osmih tekem in da so pretekli teden izgubili kanadskega napadalca. "Imamo najmlajšo ekipo v ligi, ki na vsakem obračunu nabira izkušnje. Fantje so se na preteklih tekmah borili, a so nam zmanjkale prav izkušnje. Proti Gradcu sta nas zmago stali dve napaki in dva zadetka z igralcem več, proti Bolzanu je bil padec koncentracije tisti, ki nam je vzel točke," se je h gostovanjema ozrl Ivo Jan, ki bi v prihodnje lahko pozdravil tudi Erica Panceta, ki ni prestal preizkušnje pri finskem drugoligašu Hokkiju. Ljubljanski strateg si na prihodnjih tekmah zagotovo želi še kakšno tujo okrepitev, saj lahko trenutno računa le na vratarja Jerryja Kuhna, Jaka Laplanta, Kennyja MacAulayja in Pascala Morencyja. Želi pa si, da bi se z Albo srečali tudi v drugem delu tekmovanja: "Med ekipama je kar nekaj rivalstva. Vemo, da imajo še vedno možnosti za prvo šesterico, a naredili bomo vse, da jih premagamo in da bodo ostali v spodnjem delu lestvice. Le osredotočeni moramo biti od začetka do konca."

Zadnji obračun ljubljanskih hokejistov v letu 2013, po katerem si bodo hokejisti vzeli čas tudi za druženje z navijači, se bo začel ob 19.15.

Ne spreglejte