Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2023,
10.20

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

IceHL HK Olimpija Marcel Mahkovec

Ponedeljek, 5. 6. 2023, 10.20

10 mesecev, 3 tedne

Po treh letih v tujini se vrača v Slovenijo

Marcel Mahkovec je novi član Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Marcel Mahkovec | Marcel Mahkovec je novi član Olimpije. | Foto HK SŽ Olimpija

Marcel Mahkovec je novi član Olimpije.

Foto: HK SŽ Olimpija

Pri HK SŽ Olimpija so naznanili novo moč v napadu, zmajevemu gnezdu se bo priključil 19-letni napadalec Marcel Mahkovec, ki je zadnje tri sezone igral v tujini.

Jan Muršak
Sportal Korošci se zanimajo za Jana Muršaka, pri Olimpiji podaljšanje in slovo

Ljubljanski klub je v igralski mozaik za prihodnjo sezono vstavil mlado slovensko moč. Ekipi se pridružuje Marcel Mahkovec. 19-letnik je hokejsko pot začel na Bledu, zadnje tri sezone pa je hokejske izkušnje nabiral v Nemčiji (Krefeld) in na Švedskem (AIK).

V zadnjem tekmovalnem obdobju je glavnino tekem odigral za selekcijo do 20 let v dresu švedskega kolektiva AIK, na 41 tekmah rednega dela je vknjižil 38 točk, v končnici pa na treh obračunih dodal gol in asistenco. Mahkovec je priložnost dobil še na štirih tekmah članske zasedbe v drugi švedski ligi HockeyAllsvenskan in vpisal asistenco. 

Gregor Žeželj HK SŽ Olimpija
Sportal Novi podaljšanji pri Olimpiji

Zadnje tri sezone je igral v Nemčiji in na Švedskem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zadnje tri sezone je igral v Nemčiji in na Švedskem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"HK SŽ Olimpija sem izbral, ker je dobra priložnost, da se dokažem na članski ravni in nadgrajujem hokejski razvoj. Večino fantov poznam in o ekipi sem slišal lepe stvari. Komaj čakam začetek sezone in igranje pred čim večjim številom navijačev. Verjamem, da je pred nami uspešna sezona," je v klubski izjavi dejal član mlajših reprezentančnih selekcij.

"Marcel spada med igralce, ki bodo morali v bližnji prihodnosti prevzeti vodilne vloge v slovenski reprezentanci. Za seboj ima že nekaj let igranja na različnih ravneh evropskega hokeja. Zdaj mu ponujamo priložnost, da s HK SŽ Olimpija naredi preboj na ravni lige ICE. Prepričani smo, da jo bo izkoristil," pa je ob tem dejal direktor kluba Anže Ulčar.

 

Ne spreglejte