Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2013,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Detroit Red Wings Buffalo Sabres Ottawa Senators Boston Bruins

Sreda, 23. 10. 2013, 22.03

8 let

Lucic dobil plošček v obraz in pet šivov, gledalci pa ploskali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Ottawe so v gosteh presenetljivo gladko ugnali Detroit, z dvema goloma sta se izkazala Jason Spezza in Bobby Ryan. Domače navijače je spet razočaral Buffalo, boljši je bil Boston.

Hokejisti Ottawe so tako v slabo voljo spravili dolgoletnega soigralca Daniela Alfredssona. Šved je kar 17 let preživel pri senatorjih, postavil številne rekorde (največ odigranih tekem - 1178, zadetkov - 426, podaj - 682, osvojenih točk - 1108 ...), poleti pa podpisal enoletno pogodbo z Detroitom. Ko se je prvič pomeril s klubom, ki ga pozna kot lastno dlan, je doživel visok poraz. Bilo je kar 1:6. "Bilo je nenavadno, ko sem jih zagledal na drugi strani. A ko se je enkrat začelo, se nisem več počutil tako čudno," je povedal izkušeni Skandinavec "Alfie", nekdanji kapetan Ottawe, ki je na vrata nekdanjega kluba usmeril dva strela.

Pri kanadskih gostih sta se z dvema zadetkoma izkazala Jason Spezza (zdajšnji kapetan) in Bobby Ryan, Detroit pa je zamenjal vratarja že v prvi tretjini, ko je Jimmy Howard ubranil le pet od uvodnih osem strelov. Tudi njegov naslednik Jonas Gustavsson je bil premagan trikrat. To je bila prva zmaga Ottawe v Detroitu po letu 2006. "Tega nisem pričakoval. Najbolj sem razočaran zaradi Alfieja," se je visokemu porazu čudil trener rdečih kril Mike Babcock.

Zaborov drugi najmlajši vseh časov, gledalci razjezili Lucica

V Buffalu je blestel Milan Lucic. Dosegel je dva zadetka, prispeval tudi podajo, čeprav je kazalo, da bi si lahko ta večer zapomnil tudi po čem drugem. V prvi tretjini ga je plošček zadel v obraz. Posledica? Pet šivov in odločenost 25-letnega Kanadčana s srbskimi koreninami, da z obrestmi vrne domačemu občinstvu, ki je njegovo nesrečno prigodo pozdravilo z aplavzom. "Užival sem, ko sem jim vrnil na ledu," je dejal član Bostona. Med strelce se je dvakrat vpisal tudi njegov soigralec Torey Krug, obakrat v zadnji tretjini.

Boston je prvič po letu 2010 vstopil v sezono s štirimi zaporednimi zmagami v gosteh. Povsem drugače je pri Buffalu, ki so v desetih nastopih dočakali le eno zmago. To je njihov najslabši začetek v zgodovini kluba. Na zadnjih sedmih domačih tekmah so pozabili na občutek, kako praznovati zmago. Na dokaj krvavem srečanju jo je skupil tudi Lucicev soigralec Loui Eriksson. V zadnji tretjini je prejel udarec v glavo. Pri gostiteljih je zadetek dosegel tudi ruski up Nikita Zadorov. To je bil njegov prvi v ligi NHL, z 18 leti in 190 dnevi pa je drugi najmlajši strelec v zgodovini Sabres. Mlajši je bil le Pierre Turgeon, ko je zadel v polno pred 26 leti.

Ne spreglejte