Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 1. 2015,
11.25

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
liga EBEL HDD Olimpija Innsbruck

Natisni članek

Nedelja, 18. 1. 2015, 11.25

8 let, 3 mesece

Ljubljančani bi zmago za samozavest, Tirolci še za bonus točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pet tekem pred koncem rednega dela lige EBEL Olimpija gostuje na Tirolskem, kjer bo derbi začelja izkoristila za čim boljše uigravanje. Innsbruck bo namreč njen tekmec tudi v kvalifikacijskem delu.

Tako Innsbruck kot Olimpija si končnice po rednem delu – tja vodi prvih šest mest – ne bosta zagotovila, si pa Avstrijci, ki so mesto in pet točk pred Ljubljančani, prizadevajo v drugi del odnesti še kakšno točko. V februarski lov za dve četrtfinalni vstopnici se bodo namreč prva štiri moštva spodnjega dela podala z bonus točkami (sedmi štiri točke, osmi tri, deveti dve, deseti eno) in morski psi misli na bonus upravičeno še niso opustili. Od desetega Dornbirna jih loči le točka, od devetega Celovca le dve.

"Novo srečanje z Ljubljano. Naredili bomo vse, da zmagamo. Že zdaj se počutimo, kot da igramo končnico," je za uradno stran lige dejal napadalec gostiteljev Kris Beech, ki bi zaradi bolezni lahko pogrešal kar nekaj soigralcev (pod vprašajem je nastop treh branilcev in dveh napadalcev).

Za zdaj na strani zmajev

Oba kluba sta v novem letu štirikrat izgubila in dvakrat zmagala, sicer pa sta se v tej sezoni srečala že trikrat. Prvo tekmo je dobil Innsbruck, drugi dve – zadnjo pred dvema tednoma – pa Olimpija.

"Ko smo zadnjič gostovali pri Innsbrucku, smo bili uspešni, prav tako smo jih premagali na zadnji domači tekmi. Zavedamo se, da nam bodo hoteli vrniti. A mi odhajamo po zmago. Oboji bomo februarja igrali v kvalifikacijskem delu, tako da bo to pomembna mentalna tekma pred začetkom drugega dela. Če želimo zmago, se bomo morali držati svojega sistema in igrati svojo igro," je odločen Tom Zanoški. Napadalec si je prav na zadnjem medsebojnem srečanju – k zmagi s 4:2 je prispeval zadetek in podajo – poškodoval prst, a se je v petek vrnil v postavo in bo tako tudi na Tirolskem lahko pomagal Ljubljančanom. Še naprej pa na ledenih ploskvah ne bo napadalca Mateja Hočevarja.

Ne spreglejte