Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 11. 2015,
17.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar Tomaž Razingar

Torek, 24. 11. 2015, 17.03

7 let, 12 mesecev

Ljubljančan, ki je kupil HK Jesenice: Čim prej vrniti Jesenice v EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novi lastnik blagovne znamke HK Jesenice, te so od februarja v stečaju, je Ljubljančan Boris Požeg. Podjetnik, ki je blagovno znamko kupil za 150 tisoč evrov, želi Jesenice čim prej vrniti v EBEL.

Po poročanju spletnega portala MMC se je na dopoldanski dražbi v Murski Soboti sedmerica dražiteljev – večina je bila iz Gorenjske – potegovala za nakup vsega, kar je ostalo od nekoč trofejnega jeseniškega kluba, ki upnikom dolguje prek dva milijona evrov, in sicer blagovno znamko HK Jesenice. Izklicna cena, ki jo je na dražbi prodajal stečajni upravitelj Štefan Ščap, je bila 1.200 evrov. Na presenečenje mnogih je blagovna znamka propadlega hokejskega velikana končala v rokah Ljubljančana Borisa Požega. Direktor podjetja MPB 4 bo za nakup odštel 150 tisoč evrov - kupnino mora še poravnati.

Razingar: Očitno ima blagovna znamka še vedno visoko ceno

Med dražitelji je bil sprva tudi Tomaž Razingar, ki je pri jeseniškem propadlem jezdecu pustil močan pečat. A Raza se je, ko je slišal, da bo med dražitelji še podjetje Acroni, umaknil.

"Ne bi komentiral prav veliko. Ko se je podjetje Acroni kot dolgoletna gonilna sila jeseniškega hokeja pojavilo kot dražitelj, se mi je zdelo logično, da se takoj umaknem in z njim ne dražim. Že iz spoštovanja do tega, kar je dalo jeseniškemu hokeju," nam je svoj umik obrazložil upokojeni oklepnik in se odzval na končno vsoto, ki je 125-krat višja od izklicne cene: "Mislim, da je vsem jasno, da ni tako malo. Očitno ima blagovna znamka še vedno visoko ceno."

Predsednik Jesenic presenečen

Znesek je presenetil tudi predsednika HDD Sij Acroni Jesenice Anžeta Pogačarja, ki s klubom sicer ni dražil, je bil pa na dražbi prisoten.

"Na dražbi nismo sodelovali, je pa eden od predstavnikov naših manjših sponzorjev, ki je bil pripravljen blagovno znamko kupiti in nam jo podariti. A vsota, ki bi jo naši sponzorji lahko dali, ni primerljiva s 150 tisoč evri. Zame je to zelo visok znesek, ki nas je presenetil," presenečenja nad vsoto ob našem klicu ni skrival Pogačar in dodal: "Izklicna cena je bila realnih 1.200 evrov. Menil sem, da bo to na koncu pomnoženo z 10 ali 15-krat, morda 20-krat, nisem pa pričakoval, da bo šlo tako visoko."

Pogačar je dodal, da se z novim lastnikom, ki je, kot pravi, pripravljen pomagati jeseniškemu hokeju, niso še nič pogovarjali, da pa so odprti za pogovore: "Nismo se nič pogovarjali, saj smo bili vsi presenečeni in le debelo gledali. Mi smo se z vsakim pripravljeni pogovarjati in sodelovati. Je pa dejstvo, da z vsako stopničko kluba navzgor tudi finančna sredstva rastejo, treba je kupiti opremo, plačati prevoze, samo blagovna znamka ni dovolj, da bi jeseniški hokej spet cvetel. Smo pa pripravljeni na pogovore."

Za dobro jeseniškega hokeja

Na te je, kot nam je zatrdil, pripravljen tudi kupec, ki želi jeseniški hokej vrniti na EBEL-ligaški zemljevid. "Za nakup sem se odločil zaradi hokeja. Želja je vrniti Jesenice v ligo EBEL," pravi Požeg in na 150 tisoč evrov, ki se je jeseniškemu hokeju zdela previsoka vsota, odgovarja: "Za blagovno znamko bi rekel, da je vsota še celo nizka. Če se je njim zdelo previsoko … Ne vem, nimam niti namena komentirati, to je povsem njihova stvar."

Z opazkami, da je Ljubljančan lastnik HK Jesenice, se ne ubada. "Ne vem, zakaj bi se. Tri, štiri leta sem hodil celo k veteranskim skupinam na Jesenice, ki jih imajo lepo organizirane. Nekaj turnirjev sem s prijatelji celo z Jesenicami odigral. V tej zgodbi vidim potencial," odgovarja nekdanji ljubiteljski voznik relija in še vedno rekreativni igralec hokeja.

Tudi on je potrdil, da se o morebitnem sodelovanju z Zgornjesavsko dolino še ni pogovarjal, da pa upa na čimprejšnjo vrnitev Jesenic v razširjeno avstrijsko prvenstvo: "Z nikomer nisem še govoril. Morda bo on (Pogačar, op. a.) poklical, ali pa bom jaz. Za dobro jeseniškega hokeja je, da pride čim prej v EBEL." In kdaj bi po njegovem spet lahko spremljali Jesenice v razširjenem avstrijskem prvenstvu? "Prihodnje leto," nam je odločno odvrnil Požeg.

Ne spreglejte