Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 8. 2021,
23.21

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Frölunda Jan Muršak hokejska liga prvakov

Petek, 27. 8. 2021, 23.21

2 leti, 7 mesecev

hokejska liga prvakov, 1. krog

"Slovenski" Bremerhaven brez pomoči risov debitiral z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Frölunda | Zadnji zmagovalec hokejske lige prvakov Frölunda je s 4:1 zmagala pri češkem moštvu Mlada Boleslav. Jan Muršak je k zmagi prispeval podajo za 3:0, Gašperja Krošlja ni bilo v postavi Čehov, saj se mudi na olimpijskih kvalifikacijah v Oslu. Veteran Joel Lundqvist je vknjižil zmagoviti zadetek. | Foto Guliverimage

Zadnji zmagovalec hokejske lige prvakov Frölunda je s 4:1 zmagala pri češkem moštvu Mlada Boleslav. Jan Muršak je k zmagi prispeval podajo za 3:0, Gašperja Krošlja ni bilo v postavi Čehov, saj se mudi na olimpijskih kvalifikacijah v Oslu. Veteran Joel Lundqvist je vknjižil zmagoviti zadetek.

Foto: Guliverimage

Začela se je nova sezona hokejske lige prvakov, v kateri naslov brani švedski klub Frölunda, za katerega igra slovenski napadalec Jan Muršak. Štajerec je s soigralci v četrtek gostoval pri češkem kolektivu Mlada Boleslav in vknjižil zmago s 4:1. V petek je moštvo Fischtown Pinguins, katerega člani so Jan Urbas, Miha Verlič in Žiga Jeglič, ki sodelujejo na olimpijskih kvalifikacijah, v ligi prvakov debitiral z zmago nad finskim podprvakom iz Turkuja (2:1).

Zmagovalec zadnjih dveh izvedb lige prvakov Frölunda je za uvod gostoval pri češkem prvoligašu Mlada Boleslav, za katerega brani slovenski vratar Gašper Krošelj, a ga tokrat ni bilo v postavi, saj pomaga reprezentanci na olimpijskih kvalifikacijah v Oslu.

Švedi so na Češkem povedli v deveti minuti, tik pred iztekom prve tretjine pa ušli na +3, k rezultatu 3:0 je asistenco prispeval Jan Muršak, ki je igral slabih 16 minut in pol. Skandinavci na so na koncu slavili s 4:1. Druga tekma jih čaka v soboto, ko bodo gostovali v Zürichu.

Jan Muršak je k zmagi prispeval asistenco za 3:0. | Foto: Sportida Jan Muršak je k zmagi prispeval asistenco za 3:0. Foto: Sportida

Bremerhaven slavil na Finskem

Danes je bilo na delu še eno moštvo s slovenskim pridihom Fischtown Pinguins, a ob debiju nemškega kluba v tem tekmovanju slovenski legionarji Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič zaradi reprezentančnih obveznosti ni mogel pomagati. Nemci so kljub odsotnosti udarnega tria debitirali z zmago, na gostovanju pri finskem podprvaku Turkuju so slavili z 2:1. V skupini so še švedski prvaki Växjö Lakers in češki polfinalist Sparta Praga.

Skupini G in H bosta zaradi olimpijskih kvalifikacij tekmovanje začeli teden pozneje. Celovec Roka Tičarja bo 3. septembra gostil Rouen Matije Pintariča, to bo tekma tretjega kroga, uvodni krog bosta Slovenca odkljukala slab teden pozneje.

Liga prvakov, 1. krog (klubi s slovenskimi igralci)

Četrtek, 26. avgust
Mlada Boleslav : Frölunda 1:4 (0:3, 0:1, 1:0)
(Gašperja Krošlja ni bilo v postavi Mlade Boleslav, saj sodeluje na olimpijskih kvalifikacijah v Oslu; Jan Muršak je za Frölundo igral slabih 16 minut in pol, podal je za vodstvo s 3:0, sprožil je tri strele, razmerje +/- je imel -1.)

Petek, 27. avgust
TPS Turku : Bremerhaven 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
(Jana Urbasa, Žige Jegliča, Mihe Verliča ni bilo v postavi Bremerhavna, saj sodelujejo na olimpijskih kvalifikacijah v Oslu.)

Četrtek, 9. september
Roeun (Matija Pintarič) - Donbass
Rungsted - EC KAC (Rok Tičar)

risi Slovenija Kanada Jan Muršak
Sportal Začenja se hokejska liga prvakov, zadnji zmagovalec jo odpira na Češkem
Ne spreglejte