Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 8. 2020,
9.17

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

New York Islanders Vegas Golden Knights liga NHL

Sreda, 19. 8. 2020, 9.17

3 leta, 8 mesecev

Liga nhl, konferenčni četrtfinale, 18. avgust

Islanders zapravili prvi zaključni plošček, Vegas že v drugem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Vegas Golden Knights | Hokejisti Vegas Golden Knights so se kot prvi uvrstili v drugi krog končnice. | Foto Getty Images

Hokejisti Vegas Golden Knights so se kot prvi uvrstili v drugi krog končnice.

Foto: Getty Images

Hokejisti NY Islanders bi lahko zmago nad Washington Capitals že zadrsali v konferenčni polfinale, saj imeli po treh tekmah in treh zmagah v rokah zaključni plošček. A jim Washington prekrižal načrte, potem ko so četrto tekmo dobili z izidom 3:2. V polfinale pa so že napredovali Vegas Golden Knights. Ti so Chicago v peti tekmi premagali 4:3 in dobili serijo s 4:1.

NHL playoff - Edmonton
Sportal V "mehurčkih" lige NHL brez okužb

Za zmago Vegas Golden Knights so zadeli Max Pacioretty, Mark Stone, Alec Martinez in Alex Tuch, vratar Robin Lehner pa je za Vegas vknjižil 23 obramb.

Jonathan Toews, Alex DeBrincat in Patrick Kane so bili strelci za poraženi Chicago, vratar Corey Crawford pa je dosegel 35 obramb.

Chicago je vodil z 2:0 po prvih 19 minutah ter nato povedel še v drugi tretjini s 3:2, a je Vegas dvakrat na tekmi nadoknadil zaostanek.

Vegas je zasedba, ki je bila ustanovljene leta 2017. V premierni sezoni se se prebili vse do velikega finala, v katerem so nato v boju za prestižni Stanleyjev pokal izgubili z 1:4 proti Washington Capitals. Končnico sezone 2018/19 pa so končali že v prvem krogu, ko so viteze s 4:3 izločili San Jose Sharks.

Dallas in Philadelphia do zaključnega ploščka

Na drugi tekmi zahodne konference so bile zvezde iz Dallasa z 2:1 boljše od Calgary Flames in tako prevzele vodstvo s 3:2 v zmagah. V polfinale zahoda lahko napredujejo, če v četrtek dobijo šesto tekmo.

John Klingberg je zmagovalni zadetek za Dallas dosegel zgodaj v zadnji tretjini, Jamie Benn pa prvi, Anton Hudobin pa je za zvezde ubranil 28 strelov. Mikael Backlund je bil edini strelec za Calgary.

V prvem krogu končnice vzhodne konference so Philadelphia Flyers v Torontu z 2:0 premagali Montreal Canadiens in s tem povečali vodstvo v seriji na 3:1. Vratar Carter Hart, ki je tekmo končal z 29 ubranjenimi streli, je še drugič po vrsti mrežo ohranil nedotaknjeno.

Michael Raffl in Philippe Myers sta se vpisala kot strelca za Flyers, ki lahko že na naslednji peti tekmi napredujejo v konferenčni polfinale končnice.

Washington se je izognil metli

Hokejisti iz prestolnice Washingtona so se rešili pred hitrim slovesom. Sinoči so premagali New York Islanders s 3:2, ključni mož pa je bil Aleks Ovečkin, ki je zadel dva zadnja gola na tekmi.

Dosegel je izenačujoči gol v drugi tretjini za 2:2 in na začetku zadnje dosegel odločujoči zadetek za Washington, ki je zaostanek za otočani v zmagah zmanjšal na 1:3.

Razigran je bil zvezdniški ruski dvojec prestolnikov. Prvi gol za Washington je dosegel Jevgenij Kuznecov v drugi tretjini, potem ko so otočani po prvi tretjini vodili z 2:0. Vratar Washingtona Braden Holtby je ubranil 24 strelov.

Liga NHL konferenčni četrtfinale, 18. avgust

Vzhodna konferenca
Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 0:2 /1:3/
New York Islanders : Washington Capitals 2:3 /3:1/

Zahodna konferenca
Vegas Golden Knights* : Chicago Blackhawks 4:3 /4:1/
Dallas Stars : Calgary Flames 2:1 /3:2/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

* - v drugem krogu končnice

Preberite še: 

St. Louis Blues
Sportal Tri ekipe v NHL le še zmago od napredovanja, St. Louis izenačil
Ne spreglejte