Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2020,
8.44

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Vancouver Canucks Colorado Avalanche Boston Bruins liga NHL

Torek, 18. 8. 2020, 8.44

3 leta, 8 mesecev

Liga NHL, 17. avgust, konferenčni četrtfinale

Tri ekipe v NHL le še zmago od napredovanja, St. Louis izenačil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
St. Louis Blues | Si bodo hokejisti Tampa Bay Lightning priigrali zaključni plošček? | Foto Gulliver/Getty Images

Si bodo hokejisti Tampa Bay Lightning priigrali zaključni plošček?

Foto: Gulliver/Getty Images

V severnoameriški hokejski ligi NHL so se po sinočnjih tekmah tri moštva približala vstopu v konferenčni polfinale. Tampa Bay, Colorado in Boston so dosegli tretje zmage v svojih dvobojih in za nadaljevanje potrebujejo le še eno.

V Torontu je odločitev na tekmi med Bostonom in Carolino padla v zadnji tretjini. Do takrat so bili boljši hokejisti Caroline, toda Boston je nato zadel štirikrat v manj kot sedmih minutah in poskrbel za preobrat s 4:3 in skupno vodstvo s 3:1 v tem dvoboju.

Z dvema zadetkoma se je izkazal Jake DeBrusk, Connor Clifton pa je dodal gol in podajo. Brad Marchand se je z zadetkom med strelce vpisal na tretji zaporedni tekmi. Pri Bostonu še vedno ni bilo v postavi Davida Pastrnaka. Kljub temu imajo hokejisti te ekipe zdaj precejšnjo možnost za napredovanje, natančni statistiki v ligi NHL so namreč postregli s podatkom, da se je po vodstvu s 3:1 v zmagah 90,6 odstotka ekip tudi uvrstilo naprej.

"Izjemen značaj ima naša ekipa. Nismo se dogovorili, da bomo v zadnji tretjini igrali na polno, ampak se je kar zgodilo. Samo igrali smo svojo igro," je bil po razpletu zadovoljen Marchand. Carolini pa ni pomagala niti dobra predstava Jamesa Reimerja, ki je zbral 29 obramb, v zadnji tretjini pa je bilo razmerje strelov kar 16-2 za poznejše zmagovalce.

Colorado je prav tako prišel do prednosti za napredovanje po zmagi v Edmontonu proti Arizoni. Nazem Kadri je dvakrat zadel ob številčni prednosti, pa tudi sicer so imeli zmagovalci precej razpoloženih igralcev. Na koncu so v mrežo tekmecev plošček spravili kar sedemkrat, njihov vratar Philipp Grubauer pa ni imel prav veliko dela s 14 obrambami. Pri Coloradu so dve točki za gol in podajo dobili Matt Calvert, Cale Makar in Mikko Rantanen. Pri poražencih je vratarja Darcyja Kuemperja po štirih prejetih golih v prvih dveh tretjinah zamenjal Antti Raanta.

Tampa je v dvoboju s Columbusom tudi tik pred napredovanjem, zasluge za zadnjo zmago z 2:1 ima tudi vratar Andrej Vasiljevski. V polno pa sta zadela Barclay Goodrow in Yanni Gourde.

V dvoboju aktualnih prvakov iz St. Louisa in Vancouvra pa je izid v zmagah 2:2. Danes so branilci naslova zmagali s 3:1, Ryan O'Reilly je v polno zadel dvakrat in dodal še eno podajo, Alex Pietrangelo pa en gol in eno podajo. Za Vancouver je bil strelsko uspešen J.T. Miller, soigralce pa je z dobrimi obrambami podpiral Jacob Markstrom, na koncu pa niti njegovih 34 obramb ni bilo dovolj. 

Liga NHL, 17. avgust, konferenčni četrtfinale

Zahodna konferenca:
Arizona Coyotes : Colorado Avalanche 1:7 /1:3/
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 1:3 /2:2/

Vzhodna konferenca:
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 1:2 /1:3/
Carolina Hurricanes : Boston Bruins 3:4 /1:3/

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še: 

Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights
Sportal Chicago se je izognil metli, prvaki so se vrnili v igro
Vegas Golden Knights
Sportal Vegas na stežaj odprl vrata napredovanja
Ne spreglejte