Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 8. 2020,
9.24

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

končnica Vegas Golden Knights Chicago Blackhawks liga NHL

Ponedeljek, 17. 8. 2020, 9.24

3 leta, 8 mesecev

Liga NHL, 16. avgust

Chicago se je izognil metli, prvaki so se vrnili v igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights | Chicagu je po treh porazih v končnici le uspelo zmagati in se izogniti vegaški metli. | Foto Guliver/Getty Images

Chicagu je po treh porazih v končnici le uspelo zmagati in se izogniti vegaški metli.

Foto: Guliver/Getty Images

Onstran Atlantika potekajo srditi boji prvega kroga končnice severnoameriškega hokejskega prvenstva. Hokejisti Washington Capitals so se znašli v skoraj povsem izgubljenem položaju. Njihov tekmec, ekipa New York Islanders, je na treh tekmah vpisal že tri zmage in ga le še ena zmaga loči od napredovanja v konferenčni polfinale. Prvi zaključni plošček za napredovanje so imeli člani Vegasa, a je Chicagu le uspelo zmagati. Prvaki iz St. Louisa so se v podaljšku vrnili v igro.

Moštvo Vegas Golden Knigths ni izkoristilo prvega ploščka za napredovanje v konferenčni polfinale zahoda. Chicago Blackhawks so na četrti tekmi prvega kroga končnice proti Vegasu slavili s 3:1 ter se za zdaj izognili zgodnjemu izpadu. Chicago je zaostanek za Vegasom znižal na 1:3 v zmagah. Izkazal se je vratar Chicaga Corey Crawford s kar 48 obrambami.

Odločen še ni niti obračun prvega kroga končnice vzhodne konference med Philadelphia Flyers in Montreal Canadiens. Philadelphia je z 1:0 dobila tretjo tekmo in v seriji povedla z 2:1 v zmagah.

Otočani potrebujejo le še zmago, Washington v neugodnem položaju

New York Islanders za napredovanje potrebujejo le še zmago. | Foto: Getty Images New York Islanders za napredovanje potrebujejo le še zmago. Foto: Getty Images Hokejisti NY Islanders so tretjo zmago v prvem krogu končnice lige NHL vzhodne konference pred praznimi tribunami dvorane v Torontu nad Prestolniki vpisali po podaljšku. Junak tekme je bil Mathew Barzal, ki je zadel v peti minuti podaljška, Otočani pa so favorizirano moštvo iz prestolnice odpravili z 2:1.

Otočani so povedli v 15. minuti obračuna, ko je v polno zadel Anders Lee. Washington je izenačil z zadetkom Jevgenija Kuznecova v 26. minuti, ob moštveni premoči na ledu. V vratih Islandersov je bil uspešen Semjon Varlamov z 22 obrambami. Vratar Washingtona Braden Holtby je bil veliko bolj zaposlen, skupno je zbral 32 obramb.

V Edmontonu, prav tako v Kanadi, so razmerja veliko bolj izenačena. Hokejisti Dallas Stars so v prvem krogu končnice zahodne konference proti ekipi Calgary Flames izid v zmagah poravnali na 2:2. Dallas je četrto tekmo dobil s 5:4, prav tako po podaljšku. Odločilni zadetek so v 17. minuti podaljška pripisali Aleksandru Radulovu, ki je preusmeril strel Johna Klingberga.

Za Zvezde se je izkazal Joe Pavelski, ki je prišel do svojega prvega hat tricka v končnicah. Pavelski je z zadetkom v izdihljajih tretje tretjine izsilil podaljšek.

Brayden Schenn je v podaljšku zabil zmagoviti zadetek St. Louisa, ki je izid v zmagah nad Vancouvrom znižal na 1:2. | Foto: Getty Images Brayden Schenn je v podaljšku zabil zmagoviti zadetek St. Louisa, ki je izid v zmagah nad Vancouvrom znižal na 1:2. Foto: Getty Images

Schenn vrnil prvake v igro

Končnica se ni začela po načrtih aktualnih prvakov, branilcev naslova St. Louis Blues, ki so v prvem krogu končnice zahoda proti Vancouver Canucks v Edmontonu izgubili prvi dve tekmi. Vtis pa so popravili na tretji tekmi, ki so jo z velikimi mukami dobili s 3:2 po podaljšku.

Zmagoviti gol je dosegel Brayden Schenn v 16. minuti podaljška. Pred tem se je prava drama odvila v drugi tretjini, ko sta se ekipi izmenjavali v vodstvu.

Vancouver je prvi povedel, zadel je J. T. Miller, nato je St. Louis izenačil prek Justina Faulka, Vancouver je znova povedel s pomočjo Davida Perrona, na 2:2 pa je izenačil Elias Pettersson.

Liga NHL, 16. avgust:

Konferenčni četrtfinale:

Zahod:
Chicago Blackhawks : Vegas Golden Knights 3:1 /1:3/

Vancouver Canucks : St. Louis Blues 2:3* /2:1/

Calgary Flames : Dallas Stars 4:5* /2:2/

 

Vzhod:

Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 0:1 /1:2/

New York Islanders : Washington Capitals 2:1* /3:0/

*podaljšek

// - izid v zmagah, igrajo na štiri

Preberite še:

Vegas Golden Knights
Sportal Vegas na stežaj odprl vrata napredovanja
Dan Hamhuis
Sportal Kanadski branilec ima pri 37. letih dovolj
Ne spreglejte