Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 1. 2022,
21.48

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Sidney Crosby Pittsburgh Penguins Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 30. 1. 2022, 21.48

2 leti, 2 meseca

Liga NHL, 30. januar

Kopitar k zmagi v Pittsburghu prispeval dve podaji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
LA Kings | Kopitar in kralji so bili danes kos Pittsburghu? | Foto Guliverimage

Kopitar in kralji so bili danes kos Pittsburghu?

Foto: Guliverimage

Hokejisti moštva LA Kings so se v zgoščeni turneji po vzhodni obali ZDA danes ustavili v Pittsburghu pri pingvinih Sidneyja Crosbyja in jih premagali s 4:3. Anže Kopitar je k 23. zmagi kraljev v tej sezoni lige NHL prispeval dve podaji.

V soboto je za kralje Kopitar 38 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, danes pa je s soigralci po petih porazih na prejšnjih sedmih tekmah zdaj spet zmagal.

Kopitar je po današnjih dveh podajah (prispeval ju je k prvemu zadetku Alexa Iaffala in k tretjemu Drewa Doughtyja) zdaj pri 41 točkah v sezoni.

Gostje iz Los Angelesa so po drugi tretjini vodili s 3:1, a je Bryan Rust z dvema zadetkoma v razmaku štirih minut v zadnji tretjini poskrbel za izenačenje na 3:3. Pred tem je zadel tudi domači zvezdnik Sidney Crosby, kar je bil njegov 498. gol v ligi.

A je Trevor Moore sedem minut pred koncem nato dosegel še četrti zadetek za kralje, ki so minimalno prednost zadržali do konca.

Hokejisti Colorada nadaljujejo serijo zmag. Njihova zadnja žrtev je bil Buffalo, ki je v Denverju klonil z 1:4. Za Colorado je bila to že deseta zaporedna zmaga in kar 18. v domači dvorani. S 15. zmago je tudi postavil rekord lige v številu zmag v januarju in izenačil rekord v številu zmag v katerem koli mesecu.

Tega si zdaj deli z Bostonom in Pittsburgom, prvi je 15-krat zmag marca 2014, drugi pa leto prej. Za Denverčane, ki imajo v vodstvu zahodne konference že devet točk prednosti pred Nashvillom, je gol in asistenco zabeležil Mikko Rantanen, njegov vratar Darcy Kuemper je zbral 30 obramb. Plaz je trenutno najuspešnejše moštvo lige, tako kot Florida na vzhodu ima 67 točk.

Ekipi iz New Yorka sta imeli mešan uspeh. Rangers so s 3:2 doma premagali Seattle, tekmo je 34 sekund pred koncem odločil gol K'Aandreja Millerja, njihov vratar Igor Šesterkin je ubranil kar 40 strelov, Islanders pa so prav tako doma s 3:4 klonili proti Minnesoti. Ta je zmagala petič zapovrstjo, enajstič v nizu pa je zanjo vsaj točko dosegel Kevin Fiala.

Pravo katastrofo je zabeležil Boston, v Dallasu je izgubil z 1:6, Tyler Seguin je k zmagi prispeval dva gola in podajo. Šest golov je zadel tudi Columbus, s 6:3 je v gosteh ugnal Montreal, prvič v sezoni se je med strelce več kot enkrat vpisal Patrik Laine, dosegel je dva gola. Gosti so bili štirikrat natančni že v prvi tretjini.

Carolina, vodilna ekipa metropolitanske skupine in tretja najuspešnejša ekipa na vzhodu, tokrat je bila pred svojimi navijači z 2:1 boljša od San Joseja, odločilni gol je tri minute in 44 sekund pred zadnjim zvokom sirene dosegel Andrej Svečnikov.

Liga NHL, 30. januar:

Pittsburgh Penguins : Los Angeles Kings 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)
Crosby 29. (PP1, Malkin, Letang), Rust 47. (Letang), 51. (PP1, Crosby, Guentzel); Iafallo 22. (Kopitar), Moore 31. (Moverare), 54. (Lizotte), Doughty 34. (Kopitar, Kempe)

New York Rangers : Seattle Kraken 3:2

Carolina Hurricanes : San Jose Sharks 2:1

Dallas Stars : Boston Bruins 6:1

Montreal Canadiens : Columbus Blue Jackets 3:6

New York Islanders : Minnesota Wild 3:4

Colorado Avalanche : Buffalo Sabres 4:1

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar izsilil podaljšek, Kralji doživel poraz, v ligi debitiral Mark Kastelic
Ne spreglejte