Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 1. 2022,
21.56

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Anaheim Ducks Ottawa Senators Mark Kastelic Philadelphia Flyers Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sobota, 29. 1. 2022, 21.56

2 leti, 2 meseca

Liga NHL, 29. januar

Kopitar izsilil podaljšek, Kralji doživel poraz, v ligi debitiral Mark Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Anže Kopitar | Anže Kopitar in LA Kings so doživeli poraz pri Philadelphia Flyers. Ti so tako prekinili 13 tekem trajajoč črn niz. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar in LA Kings so doživeli poraz pri Philadelphia Flyers. Ti so tako prekinili 13 tekem trajajoč črn niz.

Foto: Guliverimage

V hokejski ligi NHL je na tekmi med Ottawo in Anaheimom v dresu senatorjev debitiral Mark Kastelic, hokejist slovenskih korenin, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica. Njegov debi je nekoliko pokvaril poraz Ottawe, ki je Anaheimu priznala premoč z 1:2. Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so gostovali pri Philadelphia Flyers, Hrušičan je z golom v 60. minuti tekme poskrbel za podaljšek, v katerem pa so se zmage veselili gostitelji.

Philadelphia Flyers so prav proti LA Kings prekinili črno serijo porazov, ki je trajala kar 13 tekem. Danes so zmagali s 4:3, a šele po podaljšku. Mrežo Johnathana Quicka je v 10. minuti načel Gerry Mayhew, v 30. je vodstvo domačih podvojil Cam Atkinson. Za LA je gol priključka zabil Viktor Arvidsson v 36. minuti tekme, preden je Atkinson s svojim drugim golom na tekmi v 50. minuti poskrbel za vodstvo Flyers s 3:1. Kralji se niso predali, Arvidson je le 45 sekund kasneje zabil za 2:3, izenačujoči gol pa je v 60. minuti tekme dosegel Anže Kopitar. Tekma je bila odločena v podaljšku, za zmago domačih je zadel Scott Laughton v 63. minuti tekme.

Hokejisti iz mesta angelov so na 45 tekmah zbrali 51 točk, kar še naprej zadošča za sedmo mesto na zahodu. Flyers so se s prvim parom točk v tem koledarskem letu dvignili na 12. mesto vzhoda. Nazadnje so slavili 30. decembra lani, ko so ugnali Seattle Kraken. Sledilo je 13 zaporednih porazov, med njimi so bili trije po podaljšku.

Štiriintridesetletni Hrušičan je na 1174. tekmi v ligi NHL vpisal 360. zadetek, s čimer je v tej sezoni dosegel 39. točko (14+25). Na ledu je prebil 21:03 minute, na vrata Philadelphie pa sprožil pet strelov.

Debi sina Eda Kastelica

Enaindvajsetletni napadalec Mark Kastelic, rojen v Phoenixu, je lani podpisal triletno pogodbo z Ottawo, letos pa končuje uspešno petletno igranje za Calgary Hitmen v mladinski ligi WHL (Zahodna hokejska liga), pri ekipi je bil zadnji dve leti celo kapetan. Danes je doživel debi v ligi NHL, a z Ottawa Senators doživel poraz proti Anaheim Ducks (1:2). Na ledu je preživel 6:22 minut, v statistiko vpisal tri nalete ter po dva izgubljena in ukradena ploščka. V bulijih je bil stoodstoten.

Mark Kastelic, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica, je danes doživel debi v ligi NHL. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mark Kastelic, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica, je danes doživel debi v ligi NHL. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kastelic - Ottawa ga je izbrala v petem krogu nabora leta 2019 - ima prednike, ki imajo veliko izkušenj iz najmočnejše lige na svetu. Njegov oče je za Washington in Hartford odigral 220 tekem, preden je prišel v domovino svojih prednikov, kjer je igral za oba najboljša slovenska kluba Olimpijo in Jesenice in trikrat tudi za slovensko reprezentanco.

Po materini strani je njegov dedek Pat Stapleton, ki je za Boston in Chicago igral na 635 tekmah, bil pa je tudi kanadski reprezentant.

Ottawa je leto pred Kastelicem izbrala še enega igralca slovenskega rodu, Jonathana Grudna, sicer sina slavnega branilca in ameriškega reprezentanta Johna Grudna, a ga je predlani v zamenjavi igralcev poslala v Pittsburgh.

Anže Kopitar
Sportal Kopitarju se je smejalo v New Yorku, njegov soigralec ganjen ob velikem jubileju #video

Liga NHL, 29. januar:

Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 4:3*
Anže Kopitar je v 60. minuti dosegel gol za izenačenje, v 21:03 min, igre je petkrat streljal na vrata Philadelphie, en plošček izgubil in dva dobil.
Ottawa Senators : Anaheim Ducks             1:2
St. Louis Blues : Winnipeg Jets             1:4
Florida Panthers : San Jose Sharks          5:4*
Montreal Canadiens : Edmonton Oilers        2:7
Detroit Red Wings : Toronto Maple Leafs     4:7
Tampa Bay Lightning : Vegas Golden Knights  2:3**
Carolina Hurricanes : New Jersey Devils     2:1
Arizona Coyotes : Buffalo Sabres            1:3
Calgary Flames : Vancouver Canucks          1:0*

* - podaljšek
** - kazenski streli

Lestvica:

Preberite še:

Colorado Tampa NHL
Sportal Colorado do devete zaporedne zmage
Ne spreglejte