Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 4. 2023,
7.10

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

Toronto Maple Leafs Edmonton Oilers Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 30. 4. 2023, 7.10

12 mesecev

Liga NHL, 29. april

Usoden gol tri minute pred koncem, konec za Kopitarja in Kralje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar in Kings so še četrtič zapored izpadli v prvem krogu končnice. | Foto Reuters

Anže Kopitar in Kings so še četrtič zapored izpadli v prvem krogu končnice.

Foto: Reuters

Los Angeles Kings so tri minute pred koncem tekme dobili gol in s porazom 4:5 končali sezono. Edmonton Oilers so napredovali v drugi krog končnice lige NHL z rezultatom 4:2 v zmagah. Iz Hokejske zveze Slovenije sporočajo, da še ne vedo, ali se bo lahko Kopitar pridružil reprezentanci na svetovnem prvenstvu.

Anže Kopitar
Sportal HZS po koncu Kopitarjeve NHL-sezone: aredili bomo vse, da se pridruži reprezentanci
Dallas Stars Minnesota Wild Marc-Andre Fleury Jason Robertson
Sportal Športno čast v Dallasu rešujejo hokejisti

Los Angeles Kings so povedli z 2:1 v zmagah, nato pa so Edmonton Oilers dobili tri tekme zapored in se uvrstili v polfinalu zahodne konference. Nastop v njem hokejisti Los Angelesa čakajo vse od sezone 2013/14, ko so nazadnje osvojili tudi Stanleyjev pokal.

Kailer Yamamoto | Foto: Reuters Kailer Yamamoto Foto: Reuters Kailer Yamamoto je sploh prvič zadel v končnici in prav ta gol je bil usoden za Los Angeles. Pred tem je dal dva gola za Edmonton Klim Kostin, po enega pa prva zvezdnika ekipe Connor McDavid in Leon Draisaitl. Vratar Stuart Skinner je zaustavil kar 40 strelov Kingsov. Premagali so ga Kevin Fiala, ki je imel še dve asistenci, Sean Durzi, Adrian Kempe in Phillip Danault. Tako so Oilers še drugo sezono zapored v prvem krogu končnice domov poslali Anžeta Kopitarja in soigralce. Njihov naslednji nasprotnik bo Vegas.

Anže Kopitar je odigral prav vse tekme Kingsov v letošnji sezoni. V rednem delu je tako na 82 tekmah dal 28 golov in imel še 48 asistenc. Skupaj torej zanj 74 točk, samo dvakrat prej jih je dosegel več (največ v sezoni 2017/2018 92). V končnici pa je na šestih tekmah zadel dvakrat in podal za pet golov. Na odločilni zadnji tekmi je streljal petkrat, a ni zadel.

Kopitar: Odločale so malenkosti

Anže Kopitar | Foto: Reuters Anže Kopitar Foto: Reuters "Odločale so malenkosti. Trud je bil vložen, energija je bila prisotna, ne morem kriviti soigralcev, da niso prinesli energije in intenzivnosti na led. Tekmeci so odigrali solidno, bili so boljše moštvo v seriji ... Težko je tole požreti takoj po tekmi, toda prepričan sem, da smo se iz tega nekaj naučili, da bomo nekaj odnesli in nadaljevali," je povedal Kopitar. Meni, da so serijo odigrali bolje kot lani. "Kar precej igralcev pravzaprav ni vedelo v prejšnji sezoni, kaj je to končnica. Vidim, da gremo v pravo smer, izgraditi moramo pravo kemijo, obdržati ritem in, kot sem že dejal, nadaljevati v naslednji sezoni."

Se bo Anže Kopitar zdaj pridružil reprezentanci na svetovnem prvenstvu?
Iz Hokejske zveze Slovenije so sporočili: "Nedvomno si vsi slovenski ljubitelji hokeja želimo, da bi Anže lahko pomagal risom pri njihovi #MisijaRiga, a je o njegovi morebitni udeležbi na svetovnem prvenstvu za zdaj še prezgodaj govoriti. Hokejska zveza Slovenije je z njim v rednem stiku in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi se AK11 lahko pridružil slovenski reprezentanci. V tem trenutku bo potrebno najprej videti kakšne obveznosti bo Anže Kopitar imel v klubu po zaključku sezone."

Na Vzhodu napredovali Maple Leafs

Na vzhodnem delu lige NHL so napredovali hokejisti Toronta in končali 16 sezon v nizu, ko jim ni uspelo priti v drugi krog. Maple Leafs so v Tampi po podaljšku premagali Lightning z 2:1 in slavil s 4:2 v zmagah. John Tavares je po štirih minutah in 36 sekundah dodatka odločil dvoboj. V New Yorku pa so Rangers s 5:3 premagali New Jersey Devils, izid v zmagah izenačili na 3:3 ter se izognili izpadu. 

Liga NHL, 29. april:

Liga NHL, 1. krog končnice:

Vzhod
Boston Bruins - Florida Panthers /3:3/
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning /4:2/
Carolina Hurricanes - New York Islanders /4:2/
New Jersey Devils - New York Rangers /3:3/

Zahod
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets /4:1/
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings /4:2/
Colorado Avalanche - Seattle Kraken /3:3/
Dallas Stars - Minnesota Wild /4:2/

// Skupni rezultat v zmagah, igrajo na štiri

Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji po porazu na peti tekmi pred zahtevno nalogo
Boston Bruins: David Pastrnak in Patrice Bergeron
Sportal Boston ni izkoristil zaključnega ploščka, Seattle povedel
Tampa Bay Lightning Nicholas Paul
Sportal Lanski finalisti še niso rekli zadnje
Ne spreglejte