Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 12. 2022,
7.08

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

New Jersey Devils Boston Bruins liga NHL

Četrtek, 29. 12. 2022, 7.08

1 leto, 4 mesece

Liga NHL, 28. december

Vodilni slavili pri hudičih, Pittsburgh zapravil lepo prednost, nova "kalifornijska zaušnica" za Vegas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boston Bruins | Takole se je Patrice Bergeron štiri minute pred koncem srečanja veselil zmagovitega zadetka. | Foto Guliverimage

Takole se je Patrice Bergeron štiri minute pred koncem srečanja veselil zmagovitega zadetka.

Foto: Guliverimage

Trenutno najboljša ekipa hokejske lige NHL, Boston Bruins, ki je v prejšnjem krogu doživela opozorilo na gostovanju v Ottawi, kjer so jo s 3:2 po kazenskih strelih premagali tamkajšnji Senators, je tokrat na gostovanju pri New Jersey Devils vknjižila 28. zmago sezone. Zmagali so s 3:1. Je pa po porazu s Kralji še drugič zapored izgubila vodilna ekipa zahoda Vegas Golden Knights, po izvajanju kazenskih strelov jo je premagalo eno najskromnejših moštev Anaheim Ducks.

Prudential Centru v Newarku je bilo še pet minut pred koncem rednega dela izenačeno (1:1), nato je izkušeni kapetan Boston Bruins Patrice Bergeron ekipo popeljal v drugo vodstvo na tekmi. Domači so izenačenje iskali brez vratarja, kar so kosmatinci izkoristili. Pavel Zacha je zadel v prazen gol in postavil končnih 3:1. Boston je pri 28. zmagah. Najbližji zasledovalci iz Caroline zaostajajo sedem točk.

Pittsburgh zapravil skoraj nemogoče

Še bolj vroče je bilo na koncu v Pittsburghu, čeprav po prvi tretjini ni kazalo na tesno končnico. Domači so proti Detroit Red Wings po 20 minutah vodili s 4:0, v nadaljevanju pa gostom dopustili preobrat. Ti so izsilili podaljšek, v tem je zmago s 5:4 Detroitu pristreljal Jake Walman.

Pittsburgh Penguins je proti Detroit Red Wings zapravil vodstvo s 4:0. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pittsburgh Penguins je proti Detroit Red Wings zapravil vodstvo s 4:0. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Anaheim na kolena spravil vodilne na zahodu

Tudi v Kaliforniji na tekmi med Anaheimom in vodilno ekipo zahoda Vegasom zmagovalca po rednem delu še ni bilo (2:2). Mreži sta v podaljšku mirovali, sledili so kazenski streli, po teh pa zmaga za Anaheim. 

Večer tesnih izidov se je nadaljeval tudi v Seattlu, kjer so gostitelji z 2:3 izgubili s Calgarjem. Še najvišjo zmago večera je vpisala Tampa, s 4:1 je premagala Montreal.

Anže Kopitar in njegova LA Kings naslednjo tekmo igrajo v petek zjutraj po slovenskem času, ko bodo gostovali pri aktualnih prvakih lige NHL, hokejistih moštva Colorado Avalanche.

Liga NHL, 28. december:

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Vegas
Sportal Velika zmaga Kraljev: na kolenih vodilna ekipa zahoda
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s Kralji prekratek po kazenskih strelih, nov mejnik Ovečkina
Ne spreglejte