Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 12. 2023,
7.17

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Calgary Flames liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 24. 12. 2023, 7.17

4 mesece

Liga NHL, 23. december

Zahteven izziv za Kopitarja? Ni težava, Slovenec asistiral za zmago Kraljev.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Anže Kopitar se je s soigralci razveselil zmage. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je s soigralci razveselil zmage.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so se Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem v noči na nedeljo na domačem ledu spopadli s Calgary Flames. Ti so bili v naletu, saj so dobili zadnje tri tekme. Kralji so kraljevsko odigrali pred domačimi navijači in se veselili zmage s 5:3. Slovenski zvezdnik je k zmagi prispeval dve asistenci.

New York Rangers
Sportal Rangerji kljub porazu ostajajo na vrhu vzhodne konference

Anže Kopitar in njegovi LA Kings so v tej sezoni odigrali le 30 tekem, vsa druga moštva na zahodu so jih od dve do pet več, a so Kalifornijci z 19 zmagami in le šestimi porazi visoko na lestvici. Na zadnji tekmi proti Seattlu so izgubili z 1:2, zato so si želeli proti Calgaryju zmagati.

Kanadska ekipa je bila v naletu, v zadnjih treh tekmah je porazila Anaheim (3:0), Florido (3:1) in Tampo (4:2). V tej sezoni se ekipi do danes še nista srečali, v prejšnji pa štirikrat. Obe sta zmagali po dvakrat, in to na domačem ledu. In domači teren je igral tudi tokrat pomembno vlogo. Kopitar in soigralci so preskočili tekmeca s 5:3. Slovenski zvezdnik je v 20 minutah in 46 sekundah na ledu prispeval dve podaji.

Dve podaji je zbral tudi Drew Doughty, dva gola pa Quinton Byfield za tretjo zmago Kraljev na zadnjih štirih tekmah. Kralji so z 19 zmagami pri 42 točkah na šestem mestu v zahodni konferenci, a od ekip pred sabo imajo najmanj dve odigrani tekmi manj, tako da bi lahko bili celo na drugem mestu. Cam Talbot je v vratih Los Angelesa zbral 29 obramb. Pri Calgaryju, ki je pred tokratnim porazom zmagal trikrat v nizu, je Blake Coleman dosegel dva zadetka.

Kopitar je prvo podajo vknjižil po minuti igre v domači dvorani, ko so Kralji povedli po golu Byfielda. Rasmus Andersson je hitro izenačil, preden je Pierre-Luc Dubois Los Angeles znova popeljal v vodstvo.

V začetku druge tretjine je Calgary z golom Colemana spet izenačil, a sta Alex Laferriere in Trevor Moore zadela za 4:2. V zadnji tretjini je Coleman še znižal na 3:4, Byfield pa je minuto pred koncem postavil končni izid dvoboja, pri tem je drugo podajo vpisal Kopitar.

Do konca leta 2023 imajo Kopitarjevi zgoščen program, 28. decembra se bodo doma spopadli še s San Jose Sharks, nato 29. decembra gostujejo v Las Vegasu pri branilcih naslova, na silvestrsko jutro, 31. decembra, pa se bodo od leta poslovili z domačo tekmo proti Edmonton Oilers.

Liga NHL, 23. december

Lestvica

Preberite še:

Madison Square Garden
Sportal Kako in kje v New Yorku spremljajo športne dogodke #video
Seattle Kraken La Kings
Sportal Večer po visoki zmagi poraz za Kopitarja na domačem ledu
Vancouver Canucks : Dallas Stars
Sportal Prvaki praznih rok s Floride, Vancouver klonil po podaljšku
Ne spreglejte