Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2023,
8.08

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Seattle Kraken liga NHL

Četrtek, 21. 12. 2023, 8.08

4 mesece, 1 teden

Liga NHL, 20. december

Večer po visoki zmagi poraz za Kopitarja na domačem ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Seattle Kraken La Kings | LA Kings so pred domačimi navijači z 1:2 izgubili proti ekipi Seattle Kraken. | Foto Reuters

LA Kings so pred domačimi navijači z 1:2 izgubili proti ekipi Seattle Kraken.

Foto: Reuters

Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so se iz bližnjega San Joseja vrnili domov in že večer po visoki zmagi s 4:1 znova stopili na led. V domači dvorani so gostili hokejiste ekipe Seattle Kraken in izgubili z 1:2. To je bila sedma ničla kraljev v sezoni lige NHL. Vratar Seattla Joey Daccord je zaustavil kar 42 strelov domačih na gol, tudi oba slovenskega asa Anžeta Kopitarja.

Anže Kopitar
Sportal Zelo uspešen večer Anžeta Kopitarja in zmaga Kraljev

V Los Angelesu so tokrat padli zgolj trije zadetki. Po prvi tretjini brez golov so prvi gol zabeležili člani gostujoče zasedbe. Brandon Tanev je zadel za 1:0 v 26. minuti. Seattle je povišal na 2:0 v 47. minuti, ko je bil uspešen Jordan Eberle. Častni gol za domače je zgolj minuto in 33 sekund kasneje dosegel Blake Lizotte.

To je bila 100. karierna točka za igralca Los Angelesa, domači vratar Cam Talbot je zaustavil 28 strelov.

Hokejisti Los Angelesa v razvrstitvi pacifiške skupine zasedajo tretje mesto. Na 29 tekmah v sezoni so zbrali 18 zmag ter 11 porazov, na štirih so klonili po podaljšku in iztržili vsaj točko. Kralji imajo 40 točk, Vancouver in Las Vegas s štirimi odigranimi tekmami več pa 46 oziroma 47 točk.

Los Angeles bo tudi naslednjo tekmo odigral na domačem ledu, ko bo v nedeljo v jutranjih urah po srednjeevropskem času gostil še enega pacifiškega tekmeca Calgary Flames.

Četrtouvrščeni Calgary si 31 točk po novem deli s Seattlom.

Vratar Seattla Daccord je odigral eno boljših tekem v karieri. Izenačil je svoj lastni rekord franšize z 42 obrambami, 21 v prvi tretjini. Preživel pa je tudi silovit nalet kraljev, ki so v zadnjih treh minutah skušali na vse načine izsiliti še en gol ter podaljšek.

Daccord je že 26. oktobra proti Carolini zbral 42 obramb. Je drugi vratar lige NHL v tej sezoni, ki mu je v prvi tretjini uspelo zbrati vsaj 20 obramb. Član Ottawe Joonas Korpisalo je zaustavil vseh 23 strelov, s katerimi se je soočil v uvodnih 20 minutah 28. oktobra proti Pittsburghu.

V Winnipegu v Manitobi v Kanadi je Gabe Vilardi dosegel gol in dve asistenci, Laurent Brossoit pa je zbral 26 obramb za zmago Winnipeg Jets, ki so premagali Detroit Red Wings s 5:2 in prevzeli vodstvo v centralni diviziji. Detroit je zabeležil četrti poraz zapovrstjo.

Nekdanji Kopitarjev soigralec pri Kings Vilardi je na zadnjih štirih tekmah dosegel pet golov in pet podaj. Zaradi poškodbe kolena je manjkal šest tednov, v postavo pa se je vrnil 30. novembra.

V Washingtonu so domači igralci moštva Capitals vpisali zmago po podaljšku s 3:2 proti New York Islanders. Dylan Strome je zadel v drugi minuti podaljška. To je bil še drugi gol v podaljšku v tej sezoni za Stroma. Na končni izid so morali počakati, saj so sodniki gol priznali šele po ogledu videa.

Liga NHL, 20. december:

Lestvica

 

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar zadel v drugi tretjini, zmagovalca odločili šele kazenski streli
Ne spreglejte