Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
6.55

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Seattle Kraken Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 17. 12. 2023, 6.55

4 mesece, 1 teden

Liga NHL, 16. december

Kopitar zadel v drugi tretjini, zmagovalca odločili šele kazenski streli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar je dosegel svoj 11. gol v sezoni, v drugi tretjini ob "power playu". | Foto Reuters

Anže Kopitar je dosegel svoj 11. gol v sezoni, v drugi tretjini ob "power playu".

Foto: Reuters

Za hokejisti Los Angeles Kings so bili trije zaporedni porazi, negativno serijo so poskušali končati na gostovanju pri ekipi Seattle Kraken. Po rednem delu tekme in po podaljšku je bilo na semaforju 2:2, o zmagovalcu so tako odločali kazenski streli. Uspešnejši so bili Kralji, ki so tako zmagali s 3:2 . Anže Kopitar je v drugi tretjini zadel za vodstvo z 2:1, kar je njegov 11. gol sezone.

Casey Mittelstadt Buffalo Sabres
Sportal Prvaki imajo svoj kriptonit, to je Buffalo

Za zmago Los Angelesa nad Seattlom je šele v deveti seriji kazenskih strelov odločilni gol dosegel Carl Grundstrom. Tako so Kings prekinili niz treh porazov. V rednem delu tekme sta za Los Angeles zadela Trevor Moore in Anže Kopitar. Na gostovanjih so Kings to sezono zares uspešni, saj so dobili 12 od 14 tekem. 

Derbi pacifiške divizije je bil torej zelo izenačen. Domači so povedli že v sedmi minuti, ko je bil za vodstvo 1:0 natančen Adam Larsson. Ta je preigral dva igralca gostov in plošček potisnil skozi nogi vratarja Kraljev. Manj kot sedem minut kasneje je Moore zadel za prvo izenačenje na tekmi. Kopitar je v drugi tretjini izkoristil moštveno premoč na ledu gostov iz Kalifornije za vodstvo 2:1. Kralji so minimalno prednost zadržali vse do 58. minute obračuna, ko je Oliver Bjorkstrand ob "power playu" izenačil na 2:2. Podaljšek je minil brez zadetka. Vratar gostov iz mesta angelov Cam Talbot je po uspel zbrati 17 obramb, vratar domačih Joey Daccord pa je zaustavil 36 strelov kraljev, tudi dva Kopitarjeva.

Izjemna ekipna akcija za Kopitarjev gol:

Pri izvajanju kazenskih strelov so za Kingse bili uspešni tudi Adrian Kempe, Arthur Kalijev in Trevor Lewis, za ekipo Kraken pa Kailer Yamamoto, Yanni Gourde in Matty Beniers.

To je za Los Angeles Kings 17. zmaga v sezoni, z 38 točkami so na tretjem mestu zahodne konference. Naslednjo tekmo igrajo v torek, ki bodo gostovali pri San Jose Sharks.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar za sanjski začetek, nato pa ...

Liga NHL, 16. december

Lestvica

Tampa Bay Lightning Steven Stamkos (
Sportal Stamkos prvič dal štiri gole, a vsi hvalijo vratarja
Ne spreglejte