Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2019,
6.21

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Winnipeg Jets

Sreda, 23. 10. 2019, 6.21

4 leta, 6 mesecev

Liga NHL, 22. oktober

Los Angeles slavi Slovenca, Kopitar veliki junak Kraljev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39
Anže Kopitar | Anže Kopitar je dosegel že četrti zadetek v tej sezoni. | Foto Reuters

Anže Kopitar je dosegel že četrti zadetek v tej sezoni.

Foto: Reuters

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je izkazal na gostovanju Los Angeles Kings v Kanadi. Kralji so premagali Winnipeg s 3:2, zmagoviti zadetek pa je v zadnji tretjini dosegel prav izkušeni Slovenec in postal junak srečanja. To je bil že njegov četrti zadetek v tej sezoni, Kings pa so ulovili četrto zmago v novi sezoni. V pestrem večeru v ligi NHL je bilo odigranih še osem srečanj.

Učinek Anžeta Kopitarja: 1 zadetek, 3 streli na gol, na ledu je prebil 21 minut in 17 sekund.

Hokejisti Los Angeles Kings so osrečili navijače z zmago na gostovanju pri moštvu Winnipeg Jets, s katero so si še popravili uvrstitev na lestvici. Anže Kopitar je zadel v polno v 46. minuti, ko je izkoristil igralca več na ledu. Mojstrsko se je otresel branilca Josha Morrisseyja, nato pa spretno premagal vratarja Connorja Hellebuycka. Plošček se je od njegove roke odbil v mrežo, moštvo iz Kalifornije pa je proslavljalo zadetek, ki je, tako se je izkazalo pozneje, tudi odločil zmagovalca.

Vrhunci dvoboja v Winnipegu, zadetek Kopitarja pri 6:55:

Podaji za zadetek Kopitarja sta prispevala Drew Doughty in vratar Jonathan Quick. Kralji, ki so tako po treh zaporednih porazih nanizali dve zmagi, so začeli turnejo štirih zaporednih gostovanj. V noči na petek se bodo predstavili pri branilcu naslova St. Louisu.

Vratar Winnipega ne more verjeti

Dvaintridesetletni Kopitar, tudi to sezono edini Slovenec v najmočnejši ligi na svetu, je v novi sezoni prvenstva NHL odigral devet tekem in skupaj zbral štiri gole in šest podaj.

"Le zadrsal sem notri in poiskal prostor za na odprt led. Domislil sem se strela in izšlo se je," je po tekmi za LA Kings Insider dejal junak večera Kopitar.

Trenutek, ko je Hrušičan odločil zmagovalca dvoboja v Winnipegu. | Foto: Reuters Trenutek, ko je Hrušičan odločil zmagovalca dvoboja v Winnipegu. Foto: Reuters

"Ne morem verjeti, res ne. Enostavno ne razumem, kako je lahko ta zadetek našel pot v mrežo," je po tekmi z glavo zmajeval domači vratar Hellebuyck, ki je zbral 38 obramb, in dodal: "V svoji glavi sem vse naredil popolno, tako, kot je treba. Očitno samo nismo imeli sreče danes."

Trener kraljev Todd McLellan je bil po tekmi poln hvale na račun vratarja Quicka, ki je končal tekmo s 26 obrambami in pomagal Kraljem ubraniti vseh pet napadov Winnipega z igralcem več za končno zmago s 3:2, ki jo je z zadetkom zapečatil Kopitar. "Videli smo, kaj lahko od njega pričakujemo večer za večerom. Quick je bil res odlično razpoložen," je dejal novi trener Kraljev.

Prvaki iz let 2012 in 2014 se želijo letos spet uvrstiti v končnico, o kateri so lani kot drugo najslabše moštvo lige lahko le sanjali. Po devetih tekmah imajo na računu štiri zmage in pet porazov, zasedajo pa 13. mesto na lestvici zahodne konference.

Liga NHL, 22. oktober:

Lestvici:

Preberite še:

Philadelphia Flyers
Sportal Osem golov v Philadelphii, branilci naslova uspešni
Edmonton Oilers
Sportal Hokejisti Edmontona izpustili veliko priložnost #video
Ne spreglejte