Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2024,
7.09

Osveženo pred

3 dni, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Toronto Maple Leafs NHL liga NHL

Torek, 22. 10. 2024, 7.09

3 dni, 18 ur

Liga NHL, 21. oktober

Toronto na krilih Šveda spodnesel Tampo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Toronto Maple Leafs | William Nylander je k zmagi Toronta nad Tampo prispeval dva gola in asistenco. | Foto Reuters

William Nylander je k zmagi Toronta nad Tampo prispeval dva gola in asistenco.

Foto: Reuters

Ponedeljek je prinesel zgolj eno tekmo najmočnejše hokejske lige na svetu. Hokejisti Toronto Maple Leafs so na domačem terenu s 5:2 premagali Tampa Bay Lightning, vknjižili četrto zmago in se povzpeli na četrto mesto vzhodne konference. William Nylander je k zmagi prispeval dva gola in asistenco. LA Kings z Anžetom Kopitarjem bodo znova na delu v noči na sredo, ko bodo gostovali pri Vegas Golden Knights (5.00).

Toronto je pred dobrimi 18 tisočimi gledalci v Scotiabank Areni povedel v četrti minuti, ko se je pod prvi gol na tekmi podpisal William Nylander. Gostje so z izenačenjem odgovorili v 16. minuti. Domači so v začetku druge tretjine izkoristili igralca več in z golom Austona Matthewsa znova povedli, do polovice obračuna pa z dvema hitrima goloma v dveh minutah ušli na 4:1.

Znova je zadel igralec tekme, švedski napadalec Nylander, med strelce pa se je vpisal še Max Pacioretty. V vratih zasedbe s Floride je prišlo do menjave, nerazpoloženega Andreja Vasilevskega je zamenjal Jonas Johansson. Ta je v nadaljevanju klonil le enkrat, ko je v 35. minuti za še varnejše nadaljevanje Toronta za 5:1 zadel še Matthew Knies.

Hokejisti s Floride so v zadnjem delu uspeli le še omiliti poraz, končnih 5:2 je postavil Brayden Point. Med vratnicama gostiteljev se je z 32 obrambami izkazal Anthony Stolarz.

Toronto je po šestih tekmah pri štirih zmagah, Tampa po petih pri treh. | Foto: Reuters Toronto je po šestih tekmah pri štirih zmagah, Tampa po petih pri treh. Foto: Reuters

Toronto je po šestih tekmah pri štirih zmagah in dveh porazih, kar zadostuje za drugo mesto na lestvici atlantske divizije, Tampa je s tekmo in dvema točkama manj peta.

Liga NHL, 21. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar s podajo prispeval k zmagi kraljev v Anaheimu
Ne spreglejte