Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
7.51

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Toronto Maple Leafs Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sreda, 3. 1. 2024, 7.51

3 mesece, 4 tedne

Liga NHL, 2. januar

Še tretji zaporedni poraz za Los Angeles Kings

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. Ekipa s sredine lestvice vzhodne konference Toronto Maple Leafs je v Kaliforniji zmagala s 3:0. Kopitar je odigral 20 minut in 17 sekund tekme in dvakrat streljal proti vratom tekmeca, a ni bil uspešen.

Seattle Kraken, Vegas Golden Knights, zimska klasika
Sportal Seattlu novoletna zimska klasika #foto

Vratar kanadskega moštva Martin Jones je zbral 31 obramb za svoj 30. shutout v karieri, William Nylander pa je zadel dvakrat in pomagal javorjevim listom do prve zmage po treh porazih v nizu.

Jones, ki je začel kariero NHL leta 2008 v vrstah Kraljev, je še drugič po vrnitvi v NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Med strelce se je na tekmi vpisal še Calle Järnkrok, Tyler Bertuzzi pa je za Toronto, ki je pri Kraljih začel gostovanje v Kaliforniji, dodal dve podaji.

Nylander je bil strelec prvega zadetka na tekmi v drugi tretjini, nato pa je usodo Kraljev zapečatil tik pred koncem z zadetkom v prazno mrežo, ki je bil njegov 19. v sezoni.

Domači vratar Cam Talbot je za Kralje zaustavil 26 strelov in ni mogel preprečiti še tretjega zaporednega poraza, kar se je losangeleški ekipi zgodilo sploh prvič v sezoni.

Naslednja tekma Kralje čaka v petek, ko bodo doma gostili še Detroit Red Wings.

Ti so v San Joseju premagali Sharks s 5:3. David Perron je izenačil v 11. minuti zadnje tretjine, minuto in pol pred koncem pa je povedel goste v vodstvo ob igralcu več na ledu, ko se je plošček po njegovi podaji proti golu odbil od drsalke Kyla Burroughsa. Michael Rasmussen je šest sekund pred koncem za končni izid poslal plošček v nebranjeno mrežo tekmecev.

Hokejisti Boston Bruins so prišli na čelo lige, v Columbusu so s 4:1 premagali Blue Jackets. Za četrto zmago v nizu je James van Riemsdyk prispeval gol in dve podaji, vsa omenjena slavja pa je Boston dosegel po 27. decembru in božičnem premoru.

Le točko za Bostonom so New York Rangers, ki so doma z 1:6 izgubili proti Carolini Hurricanes, a so ostali prepričljivo prvi v metropolitanski skupini pred Carolino.

Prav tako kot Rangers imajo 51 točk tudi igralci Colorado Avalanche, ki so po podaljšku doma z 5:4 ugnali New York Islanders. S tem so na čelu centralne skupine in točko pred drugouvrščenimi Winnipeg Jets, ki so s 4:2 ugnali Tampa Bay Lightning.

V pacifiški skupini so Kopitarjevi kralji tretji s 45 točkami, šest več jih imajo na prvem mestu Vancouver Canucks, ki so doma odpravili zadnjeuvrščeno ekipo centralne skupine Ottawo Senators s 6:3.

Liga NHL, 2. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Roope Hintz
Sportal Dallas na dvoboju preobratov strl odpor Chicaga v podaljšku #video
Edmonton Oiler Los Angeles Kings Anže Kopitar Leon Draisaitl
Sportal Kopitarju kazenski strel vratar branil, zmaga v Edmonton
Marc-Andre Fleury MInnesota Wild
Sportal Poraz ob dosežku, ki je uspel samo trem pred njim
Ne spreglejte