Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
7.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NHL

Sreda, 20. 4. 2016, 7.16

6 let, 7 mesecev

Večer, ko se je na ledu smejalo le gostom, prvakom grozi izpad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Na vseh štirih srečanjih končnice lige NHL, ki so bila odigrana v noči na sredo, so se zmage veselili gostje. Tampa Bay in St. Louis sta vodstvo v skupnih zmagah povišala na 3:1, Anaheim je prvič pokazal zobe Nashvillu, Pittsburgh pa je osvojil kultno newyorško dvorano Madison Square Garden.

Največ zadetkov je padlo v Chicagu. Občinstvo v vetrovnem mestu je spremljalo napet dvoboj, ki je pripadel gostom iz St. Louisa (4:3), junak pa je postal Rus Vladimir Tarasenko. Med strelce se je vpisal dvakrat, obakrat z odlično izvedenim strelom iz zapestja. Izkazal se je tudi njegov soigralec v vratih. Brian Elliott je zbral 39 obramb in poskrbel, da so se aktualni prvaki Chicago Blackhawks znašli v skoraj brezizhodnem položaju, saj v konferenčnem četrtfinalu zaostajajo že z 1:3. Peta tekma bo v noči na petek v St. Louisu.

Pred vrati raja se je znašla tudi Tampa Bay. V Detroitu je bila boljša od Rdečih kril s 3:2, s tremi podajami pa je soigralce navdušil Jonathan Drouin. Gostje iz Floride so zadeli po enkrat v vsaki tretjini, gostitelji pa so v polno zadeli le v drugi tretjini. Resda dvakrat, a se je to izkazalo za premalo. Tampa Bay vodi s 3:1 in ji za napredovanje zadošča le še ena zmaga.

Raček Andersen zadržal mrežo nedotaknjeno

Na festivalu gostujočih zmag so sodelovali tudi Pingvini iz Pittsburgha, ki so v slabo volje spravili privržence New York Rangers. Zmagali so s 3:1. Med strelce se je vpisal tudi zvezdnik Sidney Crosby, zadnji zadetek na srečanju pa je dosegel 39-letni veteran Matt Cullen. Gostiteljem ni pomagala niti vrnitev kapetana Ryana McDonagha.

Vratar Frederik Andersen je bil na tretji tekmi končnice lige NHL nepremagljiv. | Foto: Vratar Frederik Andersen je bil na tretji tekmi končnice lige NHL nepremagljiv.

Rački so se prebudili na dvoboju z Nashvillom. Na domačem ledu niso blesteli, bolje pa jim je šlo na gostovanju, kjer so Predatorje premagali s 3:0 in zaostanek v skupnih zmagah znižali na 1:2. Vratar Anaheima Frederik Andersen je ubranil vseh 27 strelov. Rački so s tem preprečili, da bi prvič po letu 2006 v končnici lige NHL zaostajal z 0:3.

Liga NHL, konferenčni četrtfinale:

Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 2:3 /1:3/
Helm, Nyquist; Kučerov 2, Palat

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 1:3 /1:2/
Nash; Crosby, Cullen, Letang

Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 3:4 /1:3/
Keith 2, Shaw; Tarasenko 2, Schwartz, Steen

Nashville Predators : Anaheim Ducks 0:3 /2:1/
McGinn, Rakell, Stewart

//Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte