Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 11. 2021,
7.54

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Washington Capitals Aleksander Ovečkin Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Četrtek, 18. 11. 2021, 7.54

2 leti, 5 mesecev

Liga NHL, 17. november

Kralji doživeli drugi zaporedni poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Anže Kopitar LA Kings | Kralji so gostili Washington Capitals. | Foto Reuters

Kralji so gostili Washington Capitals.

Foto: Reuters

Po nekaj dneh premora so znova na led stopili Los Angeles Kings, ki so po sedmih zaporednih zmagah nazadnje izgubili pri Winnipeg Jets. Washington Capitals so jim tokrat zadali še drugi poraz.

Florida Panters
Sportal Florida ostaja vodilna ekipa lige, Getzlaf do jubileja

Washington je tako prevzel vodstvo v metropolitanski diviziji, medtem ko so Kralji peti v pacifiški. Moštvo iz Los Angelesa je doživelo osmi poraz v sezoni in ima 18 točk, prav toliko kot četrti Vegas Golden Knights.

V izenačenem dvoboju so kljub 34 strelom proti vratom Kralji ostali brez zadetka in posledično praznih rok v domači dvorani. Trenutek odločitve je prišel tri minute in pol pred koncem, ko je četrti zadetek v sezoni precej srečno dosegel Garnet Hathaway. Isti igralec je dve minuti kasneje zadel še v prazno mrežo za končnih 2:0. Pri obeh golih je s podajo sodeloval branilec John Carlson.

Štiriintridesetletni Hrušičan je na ledu preživel 21 minut in 48 sekund, proti vratom tekmeca pa ni sprožil strela. Ilja Samsonov je v vratih Capitals ustavil vseh 34 strelov Kopitarjevih soigralcev, na drugi strani pa je 36 obramb zbral Jonathan Quick.

Los Angeles je pred tem obračunom dobil štiri zaporedne tekme na domačem ledu, novo priložnost za dokazovanje v svoji dvorani pa bo imel v soboto, ko bo ob 22. uri po slovenskem času gostil še eno zelo uspešno moštvo Carolina Hurricanes.

Na preostalih dveh tekmah sta nov par točk vknjižili moštvi Colorado Avalanche in Chicago Blackhawks. Colorado je za tretjo zaporedno zmago ugnal Vancouver Canucks s 4:2, z enakim izidom pa je Chicago v gosteh premagal novince v NHL Seattle Kraken.

Anže Kopitar | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anže Kopitar Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kopitar: Bilo je tesno

"Danes smo večino tekme dobro opravili svoje delo, podobno kot na prejšnjih tekmah. Vedeli smo, da je tekmec dobra ekipa, da bodo izkoristili najmanjšo priložnost ter da jim ne smemo pustili preveč prostora in časa. A moramo se držati našega načina igre in upati, da bo delovalo," je po dvoboju za spletno stran kluba dejal Mikey Anderson.

"Težko je dobiti tekmo brez doseženega gola. Bilo je tesno, oni so pač našli način, da so spravili plošček v mrežo. Ne bomo obsedeli in jokali, res je, izgubili smo, a bilo je tudi nekaj dobrih delov tekme in s tem gremo lahko naprej," pa je dogajanje strnil Kopitar.

Kako je bilo na preostalih tekmah

Na preostalih dveh tekmah sta nov par točk vknjižila Colorado Avalanche in Chicago Blackhawks. Colorado je ugnal Vancouver Canucks s 4:2, z enakim izidom pa je Chicago v gosteh premagal novince v NHL Seattle Kraken. Za Colorado sta po gol in dve podaji dosegla Nazem Kadri in Mikko Rantanen. Colorado je slavil tretjič v nizu, na drugi strani je bil to peti zaporedni poraz Vancouvra.

Pri Chicagu je Seth Jones dosegel gol za 300. točko v karieri, Marc-Andre Fleury pa je končal pri 31 obrambah za četrto zmago, odkar je vodenje ekipe prevzel Derek King.

Liga NHL, 17. november

Los Angeles Kings : Washington Capitals 0:2
(Anže Kopitar je igral dobrih 18 minut)

Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 2:4

Seattle Kraken : Chicago Blackhawks 2:4

 

Lestvici: 

Preberite še:

Steven Stamkos
Sportal Deset pozitivnih v Ottawi, liga prestavlja tekme
Sidney Crosby
Sportal Washington pokvaril Crosbyjevo vrnitev, Getzlaf pred vrati kluba 1000 #video
Ne spreglejte