Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
21.35

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sobota, 17. 2. 2024, 21.35

2 meseca, 2 tedna

Liga NHL, 17. februar

Kopitar izsilil podaljšek in se razveselil zmage na zahtevnem gostovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Brandt Clarke, Anže Kopitar | Anže Kopitar je dobro minuto in pol pred iztekom rednega dela zadel za 4:4, tako da je o zmagovalcu v Bostonu odločal podaljšek, po katerem so se zmage veselili Kralji. | Foto Reuters

Anže Kopitar je dobro minuto in pol pred iztekom rednega dela zadel za 4:4, tako da je o zmagovalcu v Bostonu odločal podaljšek, po katerem so se zmage veselili Kralji.

Foto: Reuters

Sobota prinaša kopico tekem lige NHL. Hokejisti LA Kings so kot prvi opravili svoje delo in na gostovanju pri enem najboljših moštev vzhodne konference Boston Bruins zmagali v podaljšku s 5:4. Slovenski as Anže Kopitar je minuto in pol pred iztekom rednega dela zadel za izenačenje na 4:4, zmagoviti gol pa je v podaljšani igri dosegel Brandt Clarke. Kralji bodo v noči na ponedeljek gostovali pri Pittsburgh Penguins, ki bo pred tem upokojil številko 68 Jaromira Jagra. 52-letni Čeh, ki s svojim Kladnom še vedno aktivno igra v prvi češki Extraligi, se je te dni na treningu pridružil Pittsburghu.

Anže Kopitar
Sportal Kralji zmagali, Kopitar je gol posvetil pokojnemu dedku

Kralji so tako dosegli drugo zaporedno zmago po uspehu proti New Jerseyju z 2:1 pred dvema dnevoma, potem ko so na prvi tekmi tedna s kar 0:7 klonili proti Buffalu.

Danes je Boston, vodilna ekipa atlantske skupine, bolje odigral večji del tekme in trikrat vodil, a so se gostje vselej vrnili. Po zaostanku z 1:3, dva gola za domače je dosegel James Van Riemsdyk, je Los Angeles z goloma Vladislava Gavrikova in Alexa Laferriera na začetku zadnje tretjine že izenačil, potem pa je za novo vodstvo Bostona poskrbel Trent Frederic.

Brandt Clarke je v podaljšku zadel za zmago Kraljev. | Foto: Reuters Brandt Clarke je v podaljšku zadel za zmago Kraljev. Foto: Reuters

Kralji so imeli nato v končnici rednega dela igralca več, kar je izkoristil Kopitar in s 17. zadetkom v sezoni svoji ekipi zagotovil podaljšek. V tem pa so bili gostje boljši in slavili z golom Brandta Clarka pol minute pred koncem.

Hokejisti iz Kalifornije so v pacifiški skupini četrti z 62 točkami. Naslednjo tekmo bodo Kopitar in soigralci igrali 19. februarja proti Pittsburghu.

Boston je moral predati prvo mesto v vzhodni konferenci

Boston je z izgubo točke moral predati prvo mesto v vzhodni konferenci Floridi, ki je v zadnjem času v zastrašujoči formi. Tampo, ki je imela pred tem osem zaporednih domačih zmag, je premagala kar z 9:2 in vknjižila deveto zaporedno zmago in 11. zaporedno v gosteh.

Do rekorda v številu zaporednih gostujočih zmag, ki je v lasti Detroita (2005/2006) in Minnesote (2014/2015), ji manjka le še ena zmaga. Matthew Tkachuk in Sam Bennett sta pri zmagovalcih v statistiko vpisala po dva gola in dve podaji. Nikita Kučerov, najučinkovitejši igralec lige, je za Tampo dosegel 94. točko v sezoni, prispeval je podajo.

Florida ni edina ekipa, ki je v soboto zmagala z zelo redkim rezultatom 9:2. To je uspelo tudi Torontu, ki je bil na domačem ledu boljši od Anaheima. Na drugi zaporedni tekmi in šesti v sezoni je tri gole dosegel Auston Matthews, s tem pa se prebil na šesto mesto najučinkovitejših igralcev lige, doslej je zbral 71 točk. Poleg Kučerova so pred njim še Nathan MacKinnon (89), Connor McDavid (81), David Pastrnak (79) in Elias Pettersson (72). Na lestvici strelcev je Matthews daleč najboljši, dosegel je že 48 golov, devet več od Sama Reinharta.

Aleks Ovečkin | Foto: Guliverimage Aleks Ovečkin Foto: Guliverimage

Ovečkin ne bo izenačil svojega najboljšega dosežka

Ruski zvezdnik Aleks Ovečkin ni povsem na vrhu lestvice strelcev, na tekmi v Montrealu, končala se je zmago njegove Washingtona s 4:3, pa je prekinil niz šestih zaporednih tekem z golom in tako ne bo izenačil svojega najboljšega dosežka, ki ga je dosegel še v sezoni 2005/2006, ko je mrežo zatresel na sedmih tekmah zapovrstjo. Za tolažbo, ker mu to ni uspelo, je poskrbel vsaj njegov beloruski soigralec Aliaksej Protas, ki je v zadnji tretjini odločil tekmo.

Tako kot vodilna ekipa vzhoda je v soboto na domačem igrišču izgubila tudi vodilna ekipa zahoda in nasploh najuspešnejše moštvo lige, Vancouver. S 4:2 ga je ugnal Winnipeg, pri vseh golih, dva je dosegel Gabriel Vilardi, je sodeloval Mark Scheifele, prispeval je gol in tri podaje.

Liga NHL, 17. februar

Lestvica

Preberite še:

Carolina Hurricanes
Sportal Carolina je Kojotom pripravila "petardo"
Ne spreglejte