Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2024,
7.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 16. 2. 2024, 7.54

2 meseca, 2 tedna

LIGA NHL, 15. februar

Kralji zmagali, Kopitar je gol posvetil pokojnemu dedku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Anže Kopitar | Kralji so na gostovanju pri New Jersey Devils zmagali z 2:1. Anže Kopitar je gol za vodstvo 1:0 posvetil pokojnemu dedku. | Foto Guliverimage

Kralji so na gostovanju pri New Jersey Devils zmagali z 2:1. Anže Kopitar je gol za vodstvo 1:0 posvetil pokojnemu dedku.

Foto: Guliverimage

Potem ko so v začetku tedna doživeli ponižujoč poraz v Buffalu z 0:7, so Los Angeles Kings potrebovali le eno tekmo, da so znova začeli kazati podobo ekipe, ki je zmagala na 20 od svojih prvih 31 tekem v tej sezoni. Kralji so v četrtek zvečer po lokalnem času premagali New Jersey Devils z 2:1. Med strelce se je znova vpisal kapetan Anže Kopitar.

Pittsburgh Penguins : Florida Panthers
Sportal Zmagoviti niz: Florida do devete zaporedne zmage v gosteh #video

V vratih je bil tokrat zelo zanesljiv David Rittich, ki je s 26 obrambami kraljem pomagal do zmage. Kopitar je dosegel prvi zadetek za Los Angeles na tekmi. Slovenski zvezdnik je bil uspešen v 29. minuti.

Odločilni zadetek je ob moštveni premoči na ledu dosegel Quinton Byfield 5:37 minute pred koncem. Za domače je v 33. minuti gol za izenačenje dosegel Tyler Toffoli, nekdanji Kopitarjev soigralec pri kraljih.

Vratar vragov Nico Daws je tekmo končal s 27 obrambami, med drugim je bil uspešen pri branjenju vrat pred Kopitarjevimi naleti v prvi tretjini in Adriana Kempeja v drugi.

Anže Kopitar | Foto: Instagram Foto: Instagram Kopitar je dosegel 16. gol v sezoni

Kopitar je dosegel svoj 16. gol v sezoni. Hrušičan je dosegel gol na treh zaporednih tekmah proti Devils in je zbral devet točk v zadnjih osmih tekmah proti New Jerseyju, upoštevajoč dosežke od 5. februarja 2019.

Z golom je Kopitar zbral 1184 točk v karieri, s čimer se je izenačil z Rodom Brind'Amourjem na 53. mestu večne lestvice igralce z največ zbranimi točkami v zgodovini lige.

Zadetek je bil 409. v Kopitarjevi karieri. Kopitarjev gol je pomenil njegov 200. gol na tekmah v gosteh v karieri, s čimer se je pridružil Marcelu Dionnu (262) in Lucu Robitaillu (235) kot edinima drsalcema v zgodovini franšize, ki sta pred Kopitarjem dosegla 200 zadetkov na gostovanjih.

Po poročanju NHL se je Kopitar izenačil tudi z Lucom Robitaillom (69) po številu uvodnih zadetkov na tekmah v zgodovini Kings, več takšnih golov je na tekmah za kralje dosegel le Marcel Dionne (70).

Najboljši slovenski hokejist je zadnji gol posvetil svojemu pokojnemu dedku.

Trenutno na četrtem mestu pacifiške skupine

Hokejisti LA Kings v razvrstitvi pacifiške skupine zasedajo četrto mesto s 40 točkami. Vodijo hokejisti Vancouvra, ki imajo 20 točk več. Vancouver je vodilni tudi na lestvici zahodne konference, kralji so sedmi in so po točkah izenačeni s St. Louis Blues, ki so odigrali dve tekmi več.

Liga NHL, 15. februar

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Visok poraz za Kralje in Anžeta Kopitarja #video
Ne spreglejte