Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2019,
6.39

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Washington Capitals St. Louis Blues liga NHL

Sobota, 16. 11. 2019, 6.39

4 leta, 5 mesecev

LIGA NHL, 15. NOVEMBER

Poraza vodilnih, Boston končal črno serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Montreal Canadiens | Montreal Canadiens je v gosteh na kolena spravil vodilni Washington. V drugi tretjini mu je v razmiku osmih minut zabil štiri zadetke, povedel s 4:0, na koncu pa slavil s 5:2. | Foto Reuters

Montreal Canadiens je v gosteh na kolena spravil vodilni Washington. V drugi tretjini mu je v razmiku osmih minut zabil štiri zadetke, povedel s 4:0, na koncu pa slavil s 5:2.

Foto: Reuters

Petkov večer v ligi NHL je prinesel pet tekem. Izgubili sta obe vodilni moštvi zahodne in vzhodne konference. Prvaki iz St. Louisa so v podaljšku padli proti Columbusu, Washington pa doma proti Montrealu.

Hokejisti Columbus Blue Jackets, ki jim v tej sezoni ne gre najbolje, so pred domačimi gledalci vknjižili sedmo zmago sezone. Na kolena so spravili prvaka St. Louis Blues. Zmago jim je v podaljšku prinesel Zach Werenski.

Povsem praznih rok pa je ostal vodilni klub tekmovanja Washington, za katerega je bila proti Montrealu usodna črna druga tretjina, ko so v razmiku osmih minut prejeli štiri zadetke. Ruski dvojec Aleksander Ovečkin – Jevgenij Kuznjecov je v zadnji tretjini vrnil nekaj upanja na preobrat, a je vse dvome o zmagovalcu z zadetkom v prazen gol za 5:2 razblinil igralec tekme Tomas Tatar. Montreal je tako končal 13 tekem dolg niz osvajanja točk Washingtona.

Sidney Crosby
Sportal Pittsburgh bo Crosbyja pogrešal vsaj do konca leta

Tesno je bilo v Ottawi, kjer so gostitelji z 2:1 strli Philadelphio, zmagoviti zadetek je dosegel 22-letni Čeh Filip Chlapik. Z istim rezultatom je New Jersey Devils premagal Pittsburgh, ki skoraj do konca leta ne bo mogel računati na kapetana Sidneyja Crosbyja. Pri Hudičih se je z 38 obrambami izkazal Mackenzie Blackwood.

Mackenzie Blackwood se je izkazal ob zmagi nad Pittsburghom. | Foto: Getty Images Mackenzie Blackwood se je izkazal ob zmagi nad Pittsburghom. Foto: Getty Images

Boston, ki je v zadnjih desetih dneh nanizal štiri poraze, je črno serijo končal v Torontu, kjer je Brad Marchand k zmagi s 4:2 prispeval dva zadetka.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo na delu ob 22. uri po slovenskem času. Takrat bo v Staples Centru poskušal prvič v sezoni zmagati trikrat zapored.

Liga NHL, 15. november:

Lestvica:

 

Preberite še:

Jure Sotlar
Sportal Vesel odgovornejše vloge, upanje na Kopitarjev klic ostaja
Los Angeles Kings
Sportal Kralji vendarle do zmage, Kopitar dosegel gol in podajo #video

 

Ne spreglejte