Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 11. 2019,
7.15

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Minnesota Wild

Sreda, 13. 11. 2019, 7.15

4 leta, 5 mesecev

Liga NHL, 12. november

Kralji vendarle do zmage, Kopitar dosegel gol in podajo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so po treh porazih v Kanadi doma gostili Minnesoto Wild. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so po treh porazih v Kanadi doma gostili Minnesoto Wild.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings, ki zaradi poškodbe niso mogli računati na izkušenega napadalca Trevorja Lewisa, so po treh porazih v Staples Centru premagali Minnesoto Wild. Tekma se je končala z izidom 3:1, zelo razpoložen pa je bil tudi Anže Kopitar. Zanj je bila to že četrta zaporedna tekma, na kateri se je vpisal med strelce ali podajalce.

Kralji letošnje sezone niso začeli najbolje, a so tokrat na tekmi proti Minnesoti Wild dobili manjši obliž na rano. Za Kralje je bila to šele peta zmaga, medtem ko imajo na svojem računu 12 porazov. Na tekmi je bil zelo razpoložen Anže Kopitar. Hrušičan, ki je na ledu preživel 19 minut in 44 sekund, je za svojo ekipo v prvi tretjini dosegel gol, nato pa prispeval še podajo pri zadnjem golu.

Za LA Kings sta na tekmi v polno zadela še Jeff Carter in Sean Walker. Edini gol za Minnesoto je dosegel Matt Dumba.

Kralji so kljub zmagi še vedno na zadnjem mestu zahodne konference. Po večeru premora bo Los Angeles v svoji dvorani gostil Detroit.

Florida šokirala Boston

Boston, vodilna ekipa atlantske skupine, je po odličnem začetku prvenstva zašel v manjšo krizo, saj je že na četrti zaporedni tekmi ostal brez zmage. Tokrat ga je šokirala Florida, ki je v drugi tretjini dobila štiri gole in po njej izgubljala z 0:4. A do konca si je priborila podaljšek in kazenske strele, to jim je z golom minuto in 19 sekund pred zvokom sirene zagotovil Keith Yandle, ki je pred tem za gol tudi dvakrat podal. V kazenskih strelih je bila Florida boljša z 2:1 in tako prišla do zgodovinskega preobrata. Doslej še nikoli ni zmagala, če je zaostajala za štiri gole. Za Boston je gol spet dosegel Čeh David Pastrnak, s 16 goli je vodilni na lestvici strelcev.

Vrhunci dvoboja med Bostonom in Florido:

Vodilni na lestvici ekip, predlanski prvak, Washington je v torek počival, zato pa so bili na ledu igralci drugouvrščenega St. Louisa, ki pa so bili tako kot Boston neuspešni pri izvajanju kazenskih strelih, s 3:2 jih je ugnala Arizona. Po kazenskih strelih je zmagal tudi Montreal, boljši je bil od Columbusa.

Podoben razplet je imela tudi tekma med Pittsburghom in New York Rangers, le da na tem obračunu niso odločali kazenski streli, ampak je zmago gostom iz New Yorka s svojim drugim golom že v podaljšku zagotovil finski čudežni deček Kaapo Kakko. Novinec v ligi se je med strelce prvič vpisal več kot enkrat.

Po podaljšku se je zmage veselil tudi Detroit, s 4:3 je bil uspešen v Anaheimu, v dodatnih minutah je natančno meril Dennis Cholowski.

Vrhunci dvoboja med Coloradom in Winnipegom:

Colorado je s 4:0 premagal Winnipeg, dva gola je dosegel Nathan MacKinnon, pravi junak tretje zaporedne zmage svoje ekipe pa je bil vratar Adam Werner, ki je že v 31. sekundi tekme zamenjal poškodovanega Pavla Francouza, nato pa navdušil občinstvo. To je bil namreč njegov debi v NHL, že na prvi tekmi pa se je izkazal, ubranil 40 strelov in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Vancouver je bil s 5:3 boljši od Nashvilla, po dva gola sta zanj dosegla Elias Petterson in Tanner Pearson, San Jose pa je s 6:3 nadigral Edmonton. Kljub devetim golom na tekmi nihče ni prispeval dva, je pa pri poražencih dve točki vknjižil Leon Draisaitl, vodilni na lestvici najučinkovitejših igralcev.

Washington Capitals
Sportal Washington izgubil po šestih zaporednih zmagah, v Carolini 10 golov

Liga NHL, 12. november

Lestvica

Preberite še:

Praga NHL
Sportal Kmalu nova olimpijska rdeča luč za NHL-ovce?
Florida Panthers
Sportal Rangers in Bruins klonili po loteriji kazenskih strelov
Ne spreglejte