Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2019,
7.19

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Detroit Red Wings Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Petek, 15. 11. 2019, 7.19

4 leta, 5 mesecev

Liga NHL, 14. november

Kralji slavili po preobratu, Kopitar polnil račun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar je s Kralji po preobratu in podaljšku ugnal Detroit. Kapetan kalifornijskega moštva je bil eden ključnih členov zmage, z zadetkom in dvema podajama je sodeloval pri vseh zadetkih. | Foto Getty Images

Anže Kopitar je s Kralji po preobratu in podaljšku ugnal Detroit. Kapetan kalifornijskega moštva je bil eden ključnih členov zmage, z zadetkom in dvema podajama je sodeloval pri vseh zadetkih.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci prišli do sedme zmage sezone, po podaljšku, ki so ga izsilili dve minuti pred koncem rednega dela, so s 3:2 premagali Detroit red Wings. Anže Kopitar je bil eden ključnih igralcev, sodeloval je pri vseh treh zadetkih. Slovenec je na 19 tekmah zbral 21 točk. Ob zmagi Edmontona je s šestimi točkami, med drugim je dosegel hat-trick, izstopal kapetan Connor McDavid.

Ilja Kovalčuk
Sportal Ilja Kovalčuk na stranskem tiru "za nedoločen čas"

Kalifornijsko moštvo je po torkovi zmagi nad Minnesoto slavilo tudi proti Detroitu in mu preprečilo četrto zaporedno zmago. Nobena od ekip letos ne blesti, Kralji so zadnji v zahodni konferenci, Detroit pa pri dnu vzhoda.

Je pa blestel slovenski hokejski as, ki je v šesti minuti najprej priskrbel vodstvo Kraljev. Tega je v začetku drugega dela izničil Tyler Bertuzzi, ki je v začetku zadnje tretjine z drugim zadetkom zadel za vodstvo Detroita.

Sidney Crosby
Sportal Pittsburgh bo Crosbyja pogrešal vsaj do konca leta

Zadetek Anžeta Kopitarja za vodstvo z 1:0:

Ko je že kazalo, da bi gostje lahko odnesli poln plen, je Adrian Kempe, ki je na zadnji tekmi sedel, tokrat pa namesto centra igral na krilnem položaju, izsilil podaljšek. S podajo je ob golu sodelovalo Kopitar, ki je ob modri črti začel akcijo. V podaljšku tri na tri so se izkazali Kralji, Kopitar je dobil sodniški met, Drew Doughty je plošček pospravil do Alexa Iafalloja, ta pa postavil končnih 3:2.

Zadetek Adriana Kempeja za izenačenje na 2:2:

Zmagoviti zadetek Kraljev: 

"Res da smo zaostajali za gol, a smo verjeli, da se lahko vrnemo. Danes smo si res želeli zmage, bili smo pripravljeni izkoristiti vsako sekundo, da bi se vrnili in prišli do zmage. Lepo je bilo videti, da so fantje prikazali takšen odpor in uspeli zmagati," je po zmagi dejal trener Kraljev Todd McLellan.

Kopitar je v tej sezoni vpisal že 21 točk, v statistiki ima sedem zadetkov in 14 asistenc. Kralji so na 19. tekmi prišli šele do sedme zmage v sezoni in ostajajo na zadnjem mestu zahodne konference. Nova tekma jih čaka že v noči na soboto, ko v Los Angeles prihajajo Vegas Golden Knights.

McDavid s šestimi točkami

Connor McDavid je sodeloval pri vseh šestih zadetkih Edmontona - dosegel je hat-trick in še trikrat podal. | Foto: Reuters Connor McDavid je sodeloval pri vseh šestih zadetkih Edmontona - dosegel je hat-trick in še trikrat podal. Foto: Reuters

Na derbiju večera med drugo- in tretjeuvrščenima moštvoma zahoda so hokejisti Edmonton Oilers s 6:2 odpravili Colorado Avalanche. Novo izjemno tekmo je uprizoril kapetan Naftarjev Connor McDavid. Kanadčan se je podpisal pod tri zadetke in tri podaje.

Najvišjo zmago so vknjižili hokejisti Tampa Bay Lightninng, ki so kar devetkrat zatresli mrežo New York Rangers, prejeli pa tri zadetke.

Kalifornijski obračun med Anaheimom in San Josejem je s 5:3 dobil slednji, Morski psi so slavili petič zapored. Dallas je s 4:2 zmagal pri Vancouvru, Minnesota je strla Arizono, Winnipeg pa Florido.

Najbolj vroče je bilo v Buffalu, kjer je član gostiteljev Johan Larsson 40 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, v tem pa Dougie Hamilton zmago prinesel Carolini.

Lestvica:

Washington Capitals
Sportal Washington se je utrdil na prvem mestu, Newyorčani nadaljujejo odlično sezono
Ne spreglejte