Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2018,
7.35

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

1

Natisni članek

Vegas Golden Knights Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Ponedeljek, 16. 4. 2018, 7.35

6 let

Liga NHL, 15. april, konferenčni četrtfinale

Kopitar zadel, podal, prejel udarec v obraz in se znašel v škripcih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

1

Los Angeles Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so se po domačem porazu proti Vegas Golden Knights (2:3) znašli v silovitih težavah, saj v prvem krogu končnice lige NHL v zmagah zaostajajo že z 0:3. V Staples Centru so vse tri zadetke prejeli v zadnji tretjini. Anže Kopitar je prispeval zadetek in podajo, na dvoboju pa je veliko prahu dvignila tudi poteza Erica Haule, ki je udaril Hrušičana v obraz, a ostal nekaznovan. 

Kralji so se znašli v nezavidljivem položaju, saj si je Vegas priboril zaključni plošček za napredovanje. Novinec v ligi NHL, ki je navdušil v krstni sezoni, vodi v zmagah že s 3:0, tako da potrebuje za napredovanje le še eno zmago. Los Angeles lahko reši le še čudežni preobrat, saj bi moral nanizati kar štiri zmage.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je v 14. minuti s podajo sodeloval pri vodilnem zadetku Los Angelesa. Dosegel ga je 24-letni Američan Alex Iafallo in se razveselil prvega zadetka v karieri v končnici lige NHL.

Kako je Los Angeles s pomočjo podaje Kopitarja povedel z 1:0:

Kapetan gostiteljev Kopitar je na tekmi prejel boleč udarec v obraz. Udaril ga je Finec Eric Haula, ki je pred dvema dnevoma v podaljšku odločil drugo tekmo prvega kroga končnice v prid Vegasa, sodniške piščalke pa so na presenečenje občinstva v dvorani Staples v Los Angelesu ostale neme.

Kako je Kopitar prejel udarec v obraz?

Trener Los Angelesa je bil zmeden, zdaj je osupel

Njegov v tej sezoni najboljši posameznik Kopitar se je tokrat znova izkazal, med tekmo pa je bil tudi tarča Haule, ki je Hrušičana udaril v obraz, a za nešportno potezo ni bil kaznovan. "Našega igralca so sodniki kaznovali, ker je igral hokej, on pa je udaril enega najboljših igralcev na svetu. Če sem bil takrat zmeden, sem zdaj osupel. To je bil udarec, s katerim je želel tekmeca poškodovati. Ne maram trdega hokeja, temveč ga ljubim. Toda dober, iskren, trd hokej. In Kopitar je trden igralec," je o tem povedal trener Kraljev John Stevens.

Vir: STA

Gostje, ki so igrali zgodovinsko tekmo, saj je bilo to prvo gostovanje v končnici NHL v kratki zgodovini kluba, so vrnili udarec v 47. minuti, ko je rezultat na 1:1 izenačil Cody Eakin. V Los Angelesu se je začela prava hokejska drama. V 55. minuti je Vegas v razmiku 21 sekund kar dvakrat zatresel mrežo gostiteljev, šokiral občinstvo in povedel s 3:1. Med strelce sta se vpisala James Neal in William Karlsson - Divji bik. Šved je bil s 43 zadetki najboljši strelec Vegasa v rednem delu sezone.

Kako je Vegas izenačil na 1:1:  

Tri minute pozneje je Kraljem, za katere je lahko ponovno zaigral branilec Drew Doughty (odslužil je kazen), nekaj upanja na preobrat povrnil Kopitar. V 58. minuti je znižal na 2:3 in napovedal vročo končnico dvoboja.

Kako je Kopitar preusmeril strel Fantenberga in znižal na 2:3:

Popolnega preobrata le ni bilo, tako da se je Los Angeles po tretjem zaporednem porazu znašel v škripcih. Vegas za napredovanje potrebuje le še eno zmago.

Četrta tekma prvega kroga končnice med Los Angelesom in Vegasom bo v noči na sredo, ponovno bodo prednosti domačega ledu deležni Kralji. Los Angelesu je leta 2014 uspel podvig, ko so v končnici proti San Joseju zaostajali že z 0:3, a nato vseeno napredovali.

Prepričljivi zmagi Minnesote in Pittsburgha

Povečanje skupnega vodstva v zmagah na 3:0 so v noči na ponedeljek lovili tudi člani Winnipega, a so na gostovanju pri Minnesoti izgubili z 2:6, tako da v prvem krogu končnice v zmagah vodijo le še z 2:1. Po slabih petih minutah so vodili z 1:0, nato pa se je njihova mreža do konca druge tretjine zatresla kar šestkrat!

Zmagoviti zadetek Columbusa v podaljšku:

Na vzhodu je Columbus še enkrat spravil Washington v slabo voljo in v končnici povedel z 2:0. Boljši je bil po podaljšku (5:4), zmagoviti zadetek pa je v 73. minuti prispeval Matt Calvert. Gostiteljem, ki so dvakrat vodili za dva zadetka (2:0 in 3:1), do boljšega rezultata nista pomagala niti dva zadetka ruskega zvezdnika Aleksa Ovečkina. Pri zmagovalcih je dvakrat v polno zadel Cam Atkinson.

Aktualni prvak Pittsburgh je v mogočnem slogu na gostovanju odpravil Philadelphio. Pingvini so zmagali s 5:1. Najbolj so bili razigrani v drugi tretjini, ki so jo dobili s 3:1. V zmagah so povedli s 3:1.

Liga NHL, 15. april, konferenčni četrtfinale

Vzhodna konferenca
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 1:5 /1:2/
Sanheim; Crosby, Brassard, Malkin, Dumoulin, Schultz 

Washington Capitals : Columbus Blue Jackets 4:5* /0:2/
Ovečkin 2, Beagle, Oshie; Atkinson 2, Anderson, Werenski, Calvert

Zahodna konferenca
Minnesota Wild : Winnipeg Jets 6:2 /1:2/
Granlund, Parise, Dumba, Staal, Greenway, Foligno; Wheeler, Myers

Los Angeles Kings : Vegas Golden Knights 2:3 /0:3/
Iafallo 14. (podaja Kopitar), Kopitar 58.; Eakin 47., Neal 55., Karlsson 55.
Anže Kopitar (Los Angeles) je na ledu prebil 23 minut in 31 sekund. Dvakrat je ustrelil na vrata.

*po podaljšku

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Ne spreglejte