Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 12. 2021,
21.46

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Colorado Avalanche Florida Panthers liga NHL

Nedelja, 12. 12. 2021, 21.46

2 leti, 4 mesece

Liga NHL, 12. december

Burakovsky dosegel svoj prvi hat-trick v ligi NHL, MacDonald pristal na nosilih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Andre Burakovsky | Andre Burakovsky, hokejist ekipe Colorado Avalanche, je sinoči dosegel svoj prvi hat-trick v ligi NHL.  | Foto Guliverimage

Andre Burakovsky, hokejist ekipe Colorado Avalanche, je sinoči dosegel svoj prvi hat-trick v ligi NHL.

Foto: Guliverimage

V Celovcu rojeni švedski hokejski reprezentant Andre Burakovsky je sinoči dosegel svoj prvi hat-trick v ligi NHL. Tri gole je prispeval za Colorado Avalanche, ki je premagal vodilno ekipo atlantske skupine Florida Panthers s 3:2.

"Seveda je super, če sem dobil svojega prvega," je dejal Burakovsky. "Lepo je končno doseči tri zadetke na tekmi. Vesel sem, da lahko prispevam ekipi in ji pomagam zmagovati. Danes je bil zame srečen dan. Če dobim priložnost, samo poskušam igrati pravo igro," je dejal hokejist, katerega oče je igral v Avstriji.

Pri tem podvigu sta mu s podajami pomagala Mikko Rantanen in Nathan MacKinnon, Darcy Kuemper pa je z 31 obrambami jezil napadalce Floride, ki si na vrhu lige NHL 40 točk deli s Torontom in Washingtonom.

So pa z ledu morali na nosilih odnesti branilca ekipe iz Kolorada Jacoba MacDonalda, ki ga je na ledu Ball Arene v Denverju v drugi tretjini zadel napadalec Floride Ryan Lomberg.

Branilca ekipe iz Kolorada Jacoba MacDonalda so morali odnesti z ledu.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Branilca ekipe iz Kolorada Jacoba MacDonalda so morali odnesti z ledu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prve informacije kažejo, da je bil MacDonald pri zavesti. "Gre za hitro, fizično igro, premikamo se tudi več kot 30 km na uro. Super strašljivo za Jacoba. Težko je, tega preprosto ne želiš videti in upam, da je z njim v redu. To je tisto, zaradi česar ti postane slabo v želodcu, ko se to zgodi soigralcu ali tekmecu," je dejal branilec Avalanche Erik Johnson.

V St. Louisu so domači Blues morali po podaljšku z 2:3 priznati premoč gostom iz Los Angelesa, Anaheim Ducks. Mož odločitve je bil Troy Terry, ki je zadel zadnja dva gola na tekmi, za podaljšek in nato še v podaljšku. Anaheim (37 točk) se je premaknil na vrh pacifiške skupine. Calgary na drugem mestu ima točko manj, Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki ponoči ni igral, pa na šestem mestu skupine devet točk manj.

Tudi New York Rangers niso izkoristili prednosti domačega terena in so postali plen predatorjev iz Nashvilla, ki so slavili z nogometnim izidom 1:0.

Ključ za uspeh Predators je bil vratar Juuse Saros, ki v kultnem Madison Square Gardenu ni pustil niti zadetka, z 32 obrambami je prišel do še drugega shut-outa na zadnjih petih tekmah. Delo je dokončal Philip Tomasino, ki je zadel za Nashville, ki je skupno že pri petih zaporednih zmagah.

Največ golov, deset, je padlo v Las Vegasu, kjer so domači Golden Knights s 6:4 odpravili Minnesota Wild, vodilno zasedbo centralne skupine.

Najkoristnejši igralec na tekmi v dvorani T-Mobile Arena je bil Chandler Stephenson s štirimi podajami. Stephenson je najboljši strelec vitezov s 26 točkami (devet golov, 17 podaj).

Max Pacioretty in Mark Stone sta imela po gol in dve podaji, Zach Whitecloud pa je dvakrat zadel za Golden Knights, ki imajo štiri zmage na zadnjih petih tekmah. Robin Lehner je dosegel 23 obramb.

Jared Spurgeon je zbral tri podaje, Cam Talbot pa 30 obramb za Wild, ki so izgubili še drugič po vrsti. V soboto jih je z 2:1 premagala ekipa LA Kings.

Tudi hokejisti Vancouver Canucks so se veselili na domačem ledu dvorane Rogers Arena, ko so z 2:1 premagali Carolina Hurricanes. Vancouver, ki sicer ostaja na predzadnjem mestu pacifiške skupine, je zmagal na četrti zaporedni tekmi pod vodstvom trenerja Brucea Boudreauja.

Brock Boeser in Elias Pettersson sta dosegla gol, Thatcher Demko pa je imel 29 obramb za Canucks, ki so na prejšnjih 13 tekmah vpisali le dve zmagi, preden so 5. decembra odpustili Travisa Greena in generalnega direktorja Jima Benninga.

Liga NHL, 12. december:

St. Louis Blues : Anaheim Ducks          2:3 (podaljšek)

New York Rangers : Nashville Predators   0:1

Colorado Avalanche : Florida Panthers    3:2

Vegas Golden Knights : Minnesota Wild    6:4

Vancouver Canucks : Carolina Hurricanes  2:1

 

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi dosegli veliko zmago proti najboljši ekipi zahoda
Washington Pittsburgh
Sportal 85. dvoboj Ovečkina in Crosbyja dobil Kanadčan
Ne spreglejte