Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2023,
7.09

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Vegas Golden Knights Colorado Avalanche Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Seattle Kraken liga NHL

Sreda, 12. 4. 2023, 7.09

1 leto

Liga NHL, 11. april

V ligi NHL je padel rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boston Bruins | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zasedba Boston Bruins bo redno sezono severnoameriškega hokejskega prvenstva končala z dvema mejnikoma. Boston je postal najuspešnejša ekipa v zgodovini lige NHL tako po številu zmag kot tudi po številu osvojenih točk v eni sezoni. Bostončani imajo 64 zmag in skupaj 133 točk. Ta rekord lahko še popravijo. Do konca jih čaka še ena tekma.

Hokejisti Boston Bruins so v torek zvečer v boju za končnico premagali že odpisano gostujočo zasedbo Washington Capitals s 5:2 za 133 točk na lestvici, s čimer so podrli rekord Montreal Canadiens s 132 osvojenimi točkami v sezoni 1976/77.

Ta dosežek je prišel po tem, ko je Boston v nedeljo s svojo 63. zmago postavil nov rekord po številu zmag v rednem delu v eni sezoni. Kosmatinci so prehiteli Detroit Red Wings (1995/96) in Tampa Bay Lightning (2018/19) ter imajo že 64 zmag.

Boston bo za konec rednega dela 13. aprila gostoval pri zadnjeuvrščeni ekipi atlantske skupine Montrealu.

Prevladovali so od začetka do konca

"Imamo zelo posebno ekipo. Neverjetno je, kako smo se letos zbrali," je dejal veteran Boston Bruins Brad Marchand. "Opravili smo fantastično delo, ko smo ohranili zbranost. Ponosen sem na to ekipo, še vedno pa gre za rekorda redne sezone. To ni tisto, za kar igramo. Naš cilj je veliko večji," je dodal.

Hokejisti iz Bostona so prevladovali v sezoni lige NHL 2022/23 od začetka do konca. Z najboljšim dosežkom v ligi so osvojili predsednikov pokal in si s tem zagotovili tudi prednost domačega ledu v prvem krogu končnice.

Glede na raziskavo statističnega oddelka medijske mreže ESPN Stats & Information so Boston Bruins četrta ekipa v moderni dobi lige NHL, ki se je vso sezono obdržala na vrhu svoje divizije, pridružila se je San Jose Sharks v sezoni 2008/09 ter Edmonton Oilers, ki so prevladovali v sezonah 1984/85 in 1977/78.

Brad Marchand in Jake DeBrusk | Foto: Reuters Brad Marchand in Jake DeBrusk Foto: Reuters

Najhitreje do 50 zmag

Bruins so postavili tudi rekord lige NHL kot moštvo, ki je najhitreje doseglo 50 zmag (64 tekem) in 100 točk (61 tekem). Njihovo zmagoslavje proti Capitals je postavilo nov franšizni rekord domačih zmag v eni sezoni (34).

Edmonton si je zagotovil drugo mesto pacifiške skupine

Na predzadnji tekmi rednega dela sezone so zmagali tudi hokejisti Edmonton Oilers, in sicer po podaljšku v gosteh pri aktualnih prvakih Colorado Avalanche. Odločilni zadetek je v Ball Areni v Denverju dosegel Evan Bouchard po minuti in 50 sekundah podaljška.

Edmonton si je že zagotovil drugo mesto v razvrstitvi pacifiške skupine, saj ima pred tretjeuvrščeno ekipo Los Angeles Kings pet točk prednosti.

Bouchard je sprejel podajo Connorja McDavida in zadel z desne strani. McDavid je na vrhu lige strelcev prišel do 152. točke.

Zasedba Winnipeg Jets si je v torek priigrala igranje v končnici za Stanleyjev pokal z zmago s 3:1 nad Minnesoto Wild v Xcel Energy Centru.

Zmagali so tudi člani ekipe Vegas Golden Knights. Vodilna ekipa pacifiške skupine je s 4:1 odpravila Seattle Kraken. Seattle ima v boju za tretje mesto v tihomorski diviziji dve točki manj od Los Angelesa Anžeta Kopitarja.

Kralji se bodo za konec rednega dela sezone udarili z mestnim tekmecem Anaheimom, ki je ostal brez končnice, Seattle pa čaka še en spopad z Las Vegasom.

Liga NHL, 11. april

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar in druščina so v domači dvorani spet zmagali
Ne spreglejte