Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
7.32

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Vancouver Canucks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Torek, 11. 4. 2023, 7.32

1 leto

Liga NHL, 10. april

Kopitar in druščina so v domači dvorani spet zmagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Anže Kopitar | Anže Kopitar je to sezono dosegel 27 golov in zbral 45 asistenc.  | Foto Reuters

Anže Kopitar je to sezono dosegel 27 golov in zbral 45 asistenc.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v ligi NHL spet zmagali, že 46. v sezoni. Tokrat so v domači dvorani crypto.com s 3:0 premagali Vancouver Canucks. Kralji so se sicer že pred časom uvrstili v končnico lige NHL, francoski Kanadčani pa so ostali brez nadaljevanja prvenstva.

Boston Bruins
Sportal Rekord, ki v ligi NHL ne pada vsak dan

Prva tretjina je minila brez zadetkov, v drugi je bil za kralje uspešen Artur Kalijev. V začetku zadnje tretjine je prednost na 2:0 povišal Vladislav Gavrikov, za končni izid pa je poskrbel Drew Doughty, ki je zadel v nebranjena vrata.

Kopitar je odigral 17:52 minute tekme, v tem času je sprožil en strel proti vratom Collina Delia (25 obramb). Na drugi strani je vratar domačih Joonas Korpisalo zaustavil vseh 20 strelov gostov in prvič v sezoni ter četrtič v NHL ohranil mrežo nedotaknjeno.

Tretji so v pacifiški skupini

Igralci Los Angelesa so s 102 točkama tretji v pacifiški skupini, z dvema točkama zaostanka jim sledijo Seattle Kraken, ki so v Arizoni premagali Coyotes s 4:1; Justin Schultz in Matty Beniers sta zadela v razmaku minute in 14 sekund.

Joe Pavelski je dosegel tisočo točko v NHL karieri, v kateri je na 1248 tekmah zbral 448 golov in 552 podaj. Ekipo Dallas Stars je povedel v vodstvo s 5:0 že v drugi tretjini tekme, na koncu je s soigralci v Detroitu slavil s 6:1 nad rdečimi krili. S tem se je Dallas po točkah izenačil na čelu centralne skupine s Coloradom.

Dve točki za njima je tretja Minnesota. Marcus Johansson je dvakrat zadel proti koncu zadnje tretjine za zmago Minnesote Wild v Chicagu nad Blackhawks s 4:2. Chicago je skupaj s Columbusom najslabša ekipa lige.

Hurricanes še vedno na vrhu

V metropolitanski skupini so na vrhu ostali igralci Caroline Hurricanes s 109 točkami, Čeprav so v Ottawi izgubili z 2:3 proti Senators. Za tokrat prostim New Jerseyjem (108 točk) so tretji New York Rangers (107), na domačem ledu so po kazenskih strelih izgubili z 2:3 proti Buffalo Sabres. Casey Mittelstadt je najprej izenačil v zadnji tretjini, nato pa zadel odločilni gol v peti izmenjavi kazenskih strelov za zmago gostov.

Ti se še borijo za končnico Stanleyjevega pokala, kot tudi Florida Panthers, z 2:1 so jih sicer po podaljšku, ki ga je odločil John Tavares, premagali Toronto Maple Leafs. Panterji imajo točko prednosti na lestvici pred New York Islanders, ki so izgubili v ameriški prestolnici proti Capitals z 2:5.

Winnipeg Jets so San Jose Sharks odpravili s 6:2 in imajo v boju z izločilne tekme sezone tri točke prednostni pred Nashville Predators, ki so s 3:2 po kazenskih strelih v Calgaryju premagali Flames. Slednje je iz boja za končnico dokončno izločil Tommy Novak, ki je odločil dvoboj.

Liga NHL, 10. april:

Lestvica

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar podal za vse tri gole LA Kingsov, a ...
Ne spreglejte