Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 3. 2021,
17.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Red Bull Salzburg Aljaž Predan Anže Kuralt Fehervar AV19 KAC Celovec Blaž Gregorc Rok Tičar IceHL

Ponedeljek, 8. 3. 2021, 17.30

3 leta, 1 mesec

V ligi ICEHL se začenja končnica

Začenja se bitka, ki si jo je za cilj v prihodnje zadala tudi Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Moštva v ligi ICEHL (nekdanji EBEL), ki se ji bo v prihodnji sezoni lahko pridružil tudi slovenski predstavnik HK SŽ Olimpija, so v nedeljo odigrala zadnji krog pred končnico. Ta bo ob priključitvi cilj tudi Ljubljančanov, ki si ne želijo zgolj sodelovati. V letošnjem boju za prvaka ostajajo trije klubi s slovenskim pridihom, medtem ko je za Gradec Kena Ograjenška in Adisa Alagića ter Black Wings 1992 Luke Gračnarja, ki je za las ostal brez izločilnih bojev, sezone konec.
 

HK Olimpija Fassa 16. februar 2021 Matic Kralj Raimo Summanen
Sportal Olimpiji zelena luč za selitev v nekdanjo ligo EBEL

Klubi iz Bolzana, Celovca, Salzburga, Dunaja, Fehervarja, Dornbirna, Bratislave in Beljaka bodo v petek začeli četrtfinalno bitko lige ICEHL. Prvih pet si je končnico zagotovilo že po rednem delu, v drugem delu pa so med seboj igrali za razvrstitev, zadnji trije so si četrtfinalno vstopnico priigrali v dodatnih bojih. V teh so brez nadaljevanja sezone ostali Gradec (Ken Ograjenšek, Adis Alagić), Black Wings Linz 1992 (Luka Gračnar), ki je imel po nedeljski zmagi enako točk kot Beljak, a je potegnil kratko, in Innsbruck.

Bolzano proti novincu

Še devetič v zgodovini lige so najboljša tri moštva lahko sama izbirala četrtfinalnega nasprotnika. Italijanski Bolzano je izbral novinca iClinic Bratislava, ki je zasedel sedmo mesto. Italijani so slovaško ekipo premagali na vseh štirih medsebojnih obračunih sezone. 

HDD Olimpija EBEL
Sportal Ne želijo zgolj sodelovati

Rok Tičar se bo s soigralci Celovca za polfinale udaril s koroškim tekmecem Beljakom. | Foto: Sportida Rok Tičar se bo s soigralci Celovca za polfinale udaril s koroškim tekmecem Beljakom. Foto: Sportida

Koroški spopad

Kot drugi je izbiral Celovec, pri katerem pomembno vlogo igrata slovenska reprezentanta Rok Tičar in Blaž Gregorc. Za Tičarjem je odlična sezona, v kateri je dosegal skoraj točko na tekmo (48 tekem, 44 točk). Podpisal se je pod 19 zadetkov (drugi strelec Celovca, deseti v ligi) in 25 asistenc, po točkah je 11. mestu. Branilec Gregorc je odigral 41 tekem, v statistiko vpisal zadetek in 13 asistenc. Celovčani, ki imajo v svoji vrsti MVP sezone – vratarja Sebastiana Dahma (trener vratarjev je Andrej Hočevar) –, so izbrali velikega koroškega tekmeca, osmi Beljak. V rednem delu so ga trikrat premagali in enkrat izgubili.

Rdeči biki – Dornbirn

Rdeči biki iz Salzburga so si za nasprotnika izbrali šesti Dornbirn, ta jim na štirih tekmah sezone ni bil kos. Za Salzburžane je 12 tekem v ICEHL letos odigral tudi 20-letni slovenski napadalec Aljaž Predan (asistenca), ki sicer pomaga mladim rdečim bikom v Alpski ligi. 

Fehervarju Anžeta Kuralta bo na poti do polfinala stal Dunaj. | Foto: Sportida Fehervarju Anžeta Kuralta bo na poti do polfinala stal Dunaj. Foto: Sportida

Kuraltovi proti prestolničarjem

V zadnjem četrtfinalnem paru sta ostala Dunaj in Fehervar, pri katerem si že lep čas kruh služi slovenski napadalec Anže Kuralt (47 tekem, 35 točk – 17 zadetkov, 18 asistenc). Avstrijci so zmagali na štirih medsebojnih obračunih, Madžari pa na dveh.

Četrtfinale se bo začel v petek, v polfinale bodo napredovale ekipe, ki bodo prve zmagale štirikrat. Kot zadnji je prvak postal Celovec (2019), lanska sezona pa se je zaradi epidemije bolezni covid-19 končala predčasno.

Za člana slovenske reprezentance – predvideno je, da ta po številnih odpovedih reprezentančnih akcij maja odigra turnir v Tivoliju –Ograjenška in Gračnarja pa je sezone konec.

Liga ICEHL, četrtfinale*

Bolzano - iClinic Bratislava
EC KAC - VSV Beljak
Red Bull Salzburg - Dornbirn
Vienna Capitals - Fehervar

*igrajo na štiri zmage

 
HK Olimpija HDD Jesenice 3. marec 2021 Marc-Olivier Vallerand Žiga Pance
Sportal Jeseničanom derbi večera in končnica, Olimpija podaljšala zmagoviti niz
Ne spreglejte