Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 10. 2021,
20.44

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Red Bull Salzburg HK Olimpija IceHL

Nedelja, 10. 10. 2021, 20.44

2 leti, 6 mesecev

liga icehl, 8. krog

Zmaji po zmagi nad Salzburgom skočili na vrh #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
HK Olimpija Red Bull Salzburg | Hokejisti Olimpije so premagali tudi Salzburg in se z novo zmago zavihteli na vrh lestvice lige ICEHL. | Foto Matic Klanšek Velej/Gepa/Guliverimage

Hokejisti Olimpije so premagali tudi Salzburg in se z novo zmago zavihteli na vrh lestvice lige ICEHL.

Foto: Matic Klanšek Velej/Gepa/Guliverimage

Hokejisti HK SŽ Olimpija so dvojni domači program končali s zmago proti Red Bull Salzburgu (1:0), po kateri so se povzpeli na sam vrh lestvice lihe ICEHL. Pod edini zadetek se je podpisal Gregor Kobar, Žan Us je še drugič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. V torek Ljubljančane čaka derbi z večnim rivalom na Jesenicah, kjer se bodo merili za točke državnega prvenstva.

Ljubljanski hokejisti so na začetku nove sezone v zanje novem tekmovanju poskrbeli za lepo presenečenje in zbrali pet zmag v sedmih tekmah. Niti zgoščen ritem tekem in zdesetkana zasedba zaradi bolezni in poškodb pa jih nista ustavila, tako da so danes v Tivoliju pred številčnim občinstvom (uradno 1.500) - toliko gledalcev v tej sezoni še ni bilo - dosegli novo zmago in se z njo povzpeli celo na prvo mesto lestvice.

Potem ko so v petek prav tako v domači dvorani dobili obračun s starim znancem iz alpske lige Pustertalom, so se danes zeleno-beli udarili še z moštvom, s katerim je prejšnji ljubljanski klub v nekdanji ligi Ebel že imel veliko razburljivih obračunov.

HK Olimpija Red Bull Salzburg ICEHL | Foto: Sportida Foto: Sportida Olimpija spet pogrešala kar nekaj igralcev

Gostje so danes v prvi tretjini narekovali ritem. Domači, pri katerih v postavi še vedno ni bilo Mihe Zajca, Mihe Logarja, Aleksandra Magovca in Daniela Murphyja, so se morali večji del prve tretjine braniti. Svoje je dodal še vratar Žan Us, ki je ubranil nekaj nevarnih strelov, preživeli so tudi prvi "power play" tekmecev, v 19. minuti pa je imel Guillaume Leclerc lepo priložnost za zadetek, a se je izkazal Atte Tolvanen.

V nadaljevanju so tudi domači stopili na plin. Druga tretjina je bila njihova, ob dveh izključitvah Salzburga pa so si domači pripravili kar nekaj lepih priložnosti, toda vratar gostov je vse strele Leclerca, Tadeja Čimžarja in Kristjana Čepona ustavil. Gostje so imeli najlepšo priložnost ob protinapadu, ko se je kaznovani Keegan Kanzig vrnil na led in sam pridrsal pred Usa, a je bil domači vratar zbran. Ob koncu tega dela pa je s strelom od daleč poskusil še kapetan Žiga Pance, a neuspešno.

HK Olimpija Red Bull Salzburg Gregor Koblar | Foto: Matic Klanšek Velej/Gepa/Guliverimage Foto: Matic Klanšek Velej/Gepa/Guliverimage Koblar se je podpisal pod edini zadetek

V zadnji tretjini so sicer imeli gostje terensko premoč, toda borbeni domači hokejisti so se najprej dobro ubranili ob prvih naletih, potem pa so udarili, ko so imeli deset minut pred koncem igralca več na ledu, na pravem mestu se je znašel Gregor Koblar, ki se je podpisal pod edini zadetek na obračunu.

Pance je nato zgrešil lepo priložnost, ko je meril iz neposredne bližine, sledil pa je hud pritisk gostov ob koncu tekme. Najprej so poldrugo minuto pred koncem potegnili vratarja na klop, minuto zatem pa je sledila še izključitev na domači strni. A so zmaji zdržali tudi igro 4-6 in se ob bučni podpori navijačev veselili prigarane zmage. Us je še drugil v sezoni ICEHL ohranil mrežo nedotaknjeno. Zaustavil je vseh 26 poskusov avstrijske ekipe.

Izjava Gregorja Koblarja po tekmi s Salzburgom:

V torek derbi na Jesenicah

Olimpijo po večerni tekmi nova čaka že v torek, a takrat se ne bo borila za točke v ICEHL, pač pa na državnem prvenstvu. Na Jesenicah se bo pomerila z večnim rivalom. V petek bo nato gostovala pri Linzu.

Tičar edini legionar z zmago

Blaž Gregorc je z Linzem gostoval pri Bratislavi in po porazu z moštvom ostaja na dnu lestvice. Poraz sta s svojim Grazem doživela tudi Ken Ograjenšek in Adis Alagić, prav prvi pa je prispeval edini zadetek domačih proti Znojmu. Nič bolje tokrat ni šlo Anžetu Kuraltu, ki je s Fehervarjem izgubil šele drugič v sezoni in predal prvo mesto Olimpiji. Madžare je premagal Dornbirn. Rok Tičar je s Celovcem gostoval pri Pustertalu in kot edini legionar zabeležil zmago. Tičar je tudi podal pri prvem zadetku gostov.

Liga ICEHL, 8. krog

Nedelja, 10. oktober
HK SŽ Olimpija : Red Bull Salzburg 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Dvorana Tivoli, gledalcev 1500, sodniki: Rencz, Muzsk (glavna), Zrnič, Zgonc.* Strelec: 1:0 Koblar (Jezovšek, 50.).
Strelec: Koblar (Čimžar, Erving, 50., PP1)
Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Salzburg 6.


iClinic Bratislava : Steinbach Black Wings Linz 3:1 
Graz 99ers : Orli Znojmo 1:2
Fehervar AV19 : Dornbirn 1:3
Pustertal : EC KAC Celovec 1:4
VSV Beljak : Bolzano 6:5 *po kazenskih strelih

Sobota, 9. oktober
Innsbruck : Vienna Capitals 3:2

 

Lestvica:

1. SŽ Olimpija           8  tekem -  19 točk
2. Fehervar              8 - 18 
3. Znojmo                  8 - 15
4. Salzburg              8  -   14
5. KAC Celovec           8  -  14
6. Dornbirn               8 - 14
7. Innsbruck               9 - 13
8. Bolzano               7  - 12
9. Bratislava Capitals   7  -   11
10. Pustertal           8 - 9
11. VSV Beljak            7  -   8
12. Graz99ers             8  -   8
13. Vienna Capitals       8  -   6
14. Black Wings Linz      8  -   4

 
Erik Svetina
Sportal Jeseničani še devetič zapored zmagoviti v Alpski ligi
Ne spreglejte