Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 3. 2018,
21.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Luka Gračnar legionarji liga EBEL

Torek, 20. 3. 2018, 21.51

6 let, 1 mesec

Liga EBEL, četrtfinale, šeste tekme

Slovenci izpadali eden za drugim, v igri ostaja le še en reprezentant

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Bolzano celovec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Znani so vsi polfinalisti razširjenega avstrijskega prvenstva. Od Slovencev bo sezono v ligi EBEL nadaljeval le vratar Luka Gračnar. Njegov Salzburg je na šesti četrtfinalni tekmi s 6:2 premagal Dornbirn slovenskega napadalca Žige Panceta in ga izločil s 4:2 v zmagah.

Z istim rezultatom v zmagah je napredoval Bolzano, ki je v preteklosti že marsikomu zagrenil življenje. Tokrat se je v njegovo past ujel bogati Celovec slovenskega branilca Mitje Robarja, ki je na odločilni tekmi v Italiji izgubil z 0:2. Italijani bodo še tretjič v petih sezonah, kolikor igrajo v tem tekmovanju, zaigrali v polfinalu. V krstni sezoni (2013/14) so postali celo prvaki, takrat je zmagoviti zadetek za prvaka dosegel Žiga Pance. 

Od sezone se poslavlja še eno moštvo, v katerem so v četrtfinalu pridih dajali tudi Slovenci. Medveščak napadalca Nika Simšiča in branilca Marka Čepona je v seriji proti favoriziranemu Linzu vodil z 2:0 v zmagah, nato pa Avstrijcem dopustil niz štirih zmag in ostal brez polfinala. Na torkovi tekmi so Zagrebčani potrebovali zmago, da bi še lahko upali na polfinale. Pred zadnjo tretjino so vodili s 3:2, na koncu pa izgubili s 4:5.

Luka Gračnar je edini Slovenec, ki je s svojim moštvom napredoval v polfinale lige EBEL. | Foto: Sportida Luka Gračnar je edini Slovenec, ki je s svojim moštvom napredoval v polfinale lige EBEL. Foto: Sportida

Še pet minut pred koncem je bil Innsbruck v odličnem položaju, da proti aktualnemu prvaku Dunaju izsili sedmo tekmo, a mu ni uspelo. Po vodstvu Tirolcev s 3:2 so Dunajčani v zadnjih petih minutah strnili vrste, trikrat zadeli in napredovali z zmago s 5:3.

V polfinalu, v katerem bodo prav tako igrali na štiri zmage, se bo branilec naslova Dunaj udaril z Bolzanom, Salzburg pa z Linzem.

 

Ne spreglejte