Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2018,
20.01

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

liga EBEL Mitja Robar Luka Gračnar Žiga Pance

Ponedeljek, 19. 3. 2018, 20.01

6 let

Liga EBEL, četrtfinale, tretje tekme

Favoritoma spet ni uspelo, Italijani mešajo štrene Celovcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Celovec Bolzano | Foto Sportida

Foto: Sportida

Ne Salzburg ne Dunaj nista izkoristila drugega zaključnega ploščka za polfinale. Oba sta izgubila drugič zapored. Rdeči biki, pri katerih je Luka Gračnar tekmo kot drugi vratar spremljal ob ledu, so proti Dornbirnu slovenskega napadalca Žige Panceta vodili z 2:0, nato pa v podaljšku izgubili z 2:3. Za zmagoviti zadetek je podal Pance. Salzburžani zdaj v zmagah vodijo s 3:2, imeli pa so že prednost 3:0.

Pete četrtfinalne tekme

Podoben scenarij je v dvoboju med aktualnim prvakom Dunajem in Innsbruckom. Moštvo iz prestolnice je v zmagah vodilo s 3:0, zdaj pa le še s 3:2. Na nedeljski tekmi so jih Tirolci strli z 2:1.

Napeto je tudi med Celovcem slovenskega branilca Mitje Robarja in Bolzanom. Italijani so še drugič zapored zmagali s 3:2 v podaljšku in prišli do zaključnega ploščka. V seriji namreč vodijo s 3:2 v zmagah, polfinale si lahko zagotovijo že v torek.

Linz in Medveščak (Nik Simšič podaja za znižanje na 2:3) sta peto tekmo odigrala v ponedeljek zvečer v Zagrebu. Avstrijci so na maratonskem obračunu - tekma se je zaradi težav z ledeno ploskvijo precej zavlekla - vodili s 3:0, a so se gostitelji vrnili in dobro minuto pred koncem rednega dela izsilili podaljšek. V tem se je razveselil Linz, ki je povedel s 3:2 v zmagah in si tako že v torek lahko priigra polfinalno vstopnico. Avstrijsko moštvo je sicer serijo začelo z dvema porazoma, a nato nanizalo tri zmage in si odprlo vrata polfinala.

 

Četrte četrtfinalne tekme

Salzburžani, pri katerih je drugi vratar Luka Gračnar (v igro je vstopil v zadnji tretjini in zaustavil vse tri strele), so imeli v petek priložnost, da bi se brez poraza prebili v polfinale, a jim to ni uspelo. Dornbirn Žige Panceta (podaja za 3:0) je po treh porazih Salzburžane tokrat premagal s 3:2 in vsaj do nedelje podaljšal četrtfinalno serijo.

Hokejisti Dornbirna so vknjižili prvo četrtfinalno zmago in izid v zmagah znižali na 1:3. | Foto: Sportida Hokejisti Dornbirna so vknjižili prvo četrtfinalno zmago in izid v zmagah znižali na 1:3. Foto: Sportida

Tudi aktualnim prvakom Dunajčanom po treh zmagah ni uspelo zmagati še četrtič zapored in pomesti z Innsbruckom. Tirolci so prestolničarje premagali s 4:3, tako da bodo odigrali vsaj še eno tekmo.

Celovec Mitje Robarja je pri Bolzanu klonil v podaljšku (2:3), kar pomeni, da je serija v zmagah izenačena na 2:2.

Linz je po dveh četrtfinalnih porazih proti Medveščaku strnil vrste in v petek serijo izenačil (2:2 v zmagah). Črna krila so Zagrebčane, katerih člana sta Nik Simšič in Mark Čepon, premagala s kar 8:4.

Tretje četrtfinalne tekme

V ligi EBEL so odigrali tretje četrtfinalne tekme. Salzburg vratarja Luke Gračnarja (spet je bil drugi vratar in ni branil) je doma s 5:4 strl Dornbirn Žige Panceta (zadetek za 1:1 in podaja za 4:4) in povedel s 3:0 v zmagah, tako da ga od polfinala loči le še ena zmaga. V tem bi se lahko znašel že v petek.

Salzburg Luke Gračnarja, ki v zadnjem času spet ne dobiva priložnosti v vratih, si je zagotovil zaključni plošček za polfinale lige EBEL. To je uspelo tudi Dunaju. Oba ga lahko izkoristita že v petek. | Foto: Sportida Salzburg Luke Gračnarja, ki v zadnjem času spet ne dobiva priložnosti v vratih, si je zagotovil zaključni plošček za polfinale lige EBEL. To je uspelo tudi Dunaju. Oba ga lahko izkoristita že v petek. Foto: Sportida

Zaključni plošček so si priigrali tudi aktualni prvaki Dunajčani, ki so se spet namučili z Innsbruckom in ga drugič zapored na kolena spravili šele v podaljšku.

Tudi Medveščak slovenskega napadalca Nika Simšiča (podaja za končnih 8:2) in branilca Marka Čepona bi lahko povedel s 3:0 v zmagah, a so bili Zagrebčani tokrat daleč od uspeha. Linz je stresel jezo in s suvereno zmago z 8:2 rezultat v zmagah znižal na 1:2.

Celovec Mitje Robarja je po dramatični končnici na domačem ledu v podaljšku premagal Bolzano in v seriji povedel z 2:1. Korošci so z 1:0 povedli šele 17 sekund pred koncem rednega dela, Italijani pa nato kljub igralcu manj le sekundo pred iztekom 60 minut izsilili podaljšek, v katerem je Manuel Ganahl poskrbel, da je zmaga ostala doma.

 

 

Ne spreglejte