Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 3. 2018,
20.40

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Žiga Pance Mitja Robar Luka Gračnar liga EBEL

Nedelja, 11. 3. 2018, 20.40

6 let

Liga EBEL, četrtfinale, prve in druge tekme

Simšič pomagal greniti življenje Linzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Medveščak zagreb Linz | Foto Sportida

Foto: Sportida

Na drugih četrtfinalnih tekmah so si tri ekipe priigrale prednost z 2:0 v zmagah (igrajo na štiri), in sicer Medveščak, Salzburg in Dunaj. Celovec je serijo proti Dornbirnu izenačil na 1:1 v zmagah.

Druge četrtfinalne tekme

Črna krila iz Linza si ob izbiranju četrtfinalnega nasprotnika najverjetneje niso predstavljala, da bodo po dveh tekmah zaostajala z 0:2 v zmagah. Potem ko jih je Medveščak v petek premagal po podaljšku, jih je v nedeljo s 6:2 odpihnil na domačem terenu. Ob zmagi je z zadetkom sodeloval tudi eden od dveh Slovencev v dresu Zagrebčanov, Nik Simšič je zadel za vodstvo s 5:2, Mark Čepon se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Na polovici poti do polfinala je tudi vratar Luka Gračnar s Salzburgom. Rdeči biki so Dornbirn Žige Panceta premagali z 2:0, Gračnar je bil drugi vratar in ni branil.

Drugo zmago so vpisali tudi aktualni prvaki z Dunaja, ki pa niso bili tako prepričljivi kot na uvodnem obračunu. Innsbruck so tokrat strli šele po podaljšku.

Celovcu branilca Mitje Robarja je edinemu uspelo izenačiti serijo, in sicer je Bolzano v gosteh premagal s 3:2.

Druge četrtfinalne tekme (igrajo na štiri zmage):

Prve četrtfinalne tekme

Razširjeno avstrijsko prvenstvo je vstopilo v izločilne boje, v katerih v prvi fazi spremljamo tudi slovenski obračun. Salzburg vratarja Luke Gračnarja je namreč za četrtfinalnega nasprotnika izbral Dornbirn Žige Panceta in ga na uvodni tekmi s težavo premagal. Rdeči biki, pri katerih je bil Slovenec drugi vratar in ni branil, so s 3:2 zmagali šele po podaljšku. Napreduje moštvo, ki prvo zmaga štirikrat.

Ob rdečih bikih iz Salzburga so si tekmeca lahko izbrali tudi aktualni prvaki Dunajčani. Prestolničarji - tako redni kot drugi del tekmovanja so končali na prvem mestu - so se odločili palice prekrižati z Innsbruckom, ki so ga v četrtfinalu izločili že v lanski izjemni končnici, ko so brez poraza na najhitrejši mogoč način osvojili naslov prvaka. Tokrat so začeli z najbolj suvereno zmago med vsemi, Tirolce so premagali s 4:1

Salzburžani so serijo začeli z zmago nad Dornbirnom. | Foto: Sportida Salzburžani so serijo začeli z zmago nad Dornbirnom. Foto: Sportida

Izbiral je tudi Linz in se odločil, da se za polfinalno vstopnico udari z Medveščakom (njihova člana sta Mark Čepon in Nik Simšič). Avstrijci so na uvodnem srečanju vodili z 2:0 in 3:1, na koncu pa izgubili po podaljšku.

Lanskemu finalistu Celovcu Mitje Robarja je ostal Bolzano, ki je v preteklosti že znal mešati štrene. In tudi tokrat so Italijani na prvi tekmi dokazali, da ne bodo lahek tekmec. Korošce so premagali s 3:1.

V četrtfinalni seriji bodo igrali na štiri zmage. Druge tekme bodo na sporedu v nedeljo. Prvak bo znan najpozneje 22. aprila.

Prve četrtfinalne tekme (igrajo na štiri zmage):

Ne spreglejte