Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2016,
21.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Graz 99ers Ivo Jan Ken Ograjenšek hokej

Petek, 14. 10. 2016, 21.50

6 let, 6 mesecev

Liga EBEL, 13. in 14. oktober

Olimpija prekinila črno serijo, odstopa vodje ekipe niso sprejeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Olimpija je v Tivoliju po podaljšku premagala Gradec Iva Jana in Kena Ograjenška ter prekinila črno serijo štirih zaporednih porazov v ligi EBEL. Jože Kovač ostaja vodja in športni direktor zeleno-belega tabora.


Fotogalerija
1 / 22

 

Zmaji so se po torkovem superpokalu, ko so s 4:2 slavili na Jesenicah, a so zaigrali s prevelikim številom tujcev, na kar so se železarji pritožili, vrnili v tekmovalni ritem lige EBEL in po dolgem času spet zmagali. V Tivoliju so po podaljšku strli graške panterje, pri katerih si kruh služita dva nekdanja člana Olimpije. V napadu igra Ken Ograjenšek, moštvo pa vodi Ivo Jan.

Harty načel mrežo gostov

Jonathan Harty je tudi tokrat dokazal, da je eden od najboljših tujcev, ki letos branijo barve Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Jonathan Harty je tudi tokrat dokazal, da je eden od najboljših tujcev, ki letos branijo barve Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

V začetnih minutah so se nekoliko bolje znašli gostje. Domači vratar Jeff Frazee je imel nekaj več dela kot Sebastian Dahm, izkazal se je predvsem ob prodoru Oliverja Setzingerja, pozneje pa so imeli priložnosti tudi domači. Prvo je Nik Pem po kombinaciji z Galom Korenom zapravil, minuto pozneje pa je bil Jonathan Harty dovolj natančen, da je s strelom z razdalje po sredini razveselil najzvestejše navijače v Tivoliju.

Frazeeja na kolena spravili le z dvema igralcema več Jeff Frazee se je izkazal s kar nekaj odličnimi posredovanji. | Foto: Vid Ponikvar Jeff Frazee se je izkazal s kar nekaj odličnimi posredovanji. Foto: Vid Ponikvar

V drugi tretjini so se gostitelji, za katere je zaigral povratnik Maks Selan, dobro branili, ko so imeli tekmeci dvakrat igralca več, sami so si lepo priložnost pripravili po prodoru Chrisa Langkowa. Ta ga je sicer slabo končal, potem pa so Ljubljančani tudi sami zapretili ob "power-playu".

A kljub nekaj nevarnim strelom gola ni bilo. Zato pa je zadetek nekaj minut pozneje padel na drugi strani, ko so gostje po le nekaj sekundah izkoristili prednost dveh igralcev. Pred koncem tretjine pa so domači zamudili priložnost za novo vodstvo, ko osamljeni Kristjan Čepon ni najbolje ujel odbitega ploščka.

Kovač ostaja vodja Olimpije

Vodja ekipe Jože Kovač, ki je po superpokalni tekmi zaradi napake ponudil odstop, ostaja na svojem položaju.

"Upravni odbor HDD Olimpija Ljubljana na korespondenčni seji ni sprejel ponujenega odstopa Jožeta Kovača, saj ocenjuje, da je dogodek, ki se je zgodil na tekmi, posledica več okoliščin in ne le posledica napake v administraciji prijave ekipe na tekmo. Jože Kovač uživa polno zaupanje vodstva društva in je bil s strani članov Upravnega odbora naprošen, da nemudoma nadaljuje vse aktivnosti v delu društva," so zapisali pri društvu s Celovške 25.

Druga zmaga, tudi ta po podaljšku

Sacha Guimond je po lepi podaji Chrisa Langowa v podaljšku s svojim prvim zadetkom sezone odločil srečanje. | Foto: Vid Ponikvar Sacha Guimond je po lepi podaji Chrisa Langowa v podaljšku s svojim prvim zadetkom sezone odločil srečanje. Foto: Vid Ponikvar

Na začetku zadnjega dela se je več dogajalo pred golom zmajev, a mreža se ni zatresla, blizu je bil Mario Petrovitz s strelom v vratnico. Vendar tudi zeleno-beli niso bili brez priložnosti, le dovolj natančni niso bili pred Dahmom, ki je v 48. minuti dobro posredoval po prodoru Raphaela Bussiersa. Ob koncu tretjine domači niso izkoristili prednosti igralca več, po hitrem nasprotnem prodoru Gradca pa se je izkazal Frazee.

V podaljšku so bili za malenkost boljši gostje, a so imeli zadnjo besedo domači. V 66. minuti, ko sta imeli ekipi na ledu le še po tri igralce, je Langkow lepo podal izza gola, Sacha Guimond pa z močnim strelom zadel za 2:1. To je bil njegov premierni gol v ligi EBEL.

Za Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka obračun v Znojmu, je bila to druga zmaga sezone, tudi prvo je dosegla v podaljšku.

Beljak do zmage po preobratu v zadnjih minutah

Beljačani, ki še naprej pogrešajo poškodovanega Jana Urbasa, igral pa je Miha Verlič, so po pravi poplavi golov po podaljšku s 6:5 premagali Innsbruck. Še dobro minuto pred koncem rednega dela so zaostajali s 3:5, na koncu pa prišli do dveh točk.

Luka Gračnar je zaklenil svoja vrata in Salzburg je vsaj za en dan skočil na prvo mesto. | Foto: Sportida Luka Gračnar je zaklenil svoja vrata in Salzburg je vsaj za en dan skočil na prvo mesto. Foto: Sportida Celovec Mitje Robarja in Žige Panceta je moral čestitati v zadnjem času razpoloženemu Bolzanu, ki je prišel še do šeste zaporedne zmage. Znojmo je doma visoko premagal Linz, Dunajčani pa so izgubili še drugič zapored. Boljša je bila madžarska Sapa Fehervar.

Gračnar zaklenil

Že v četrtek sta se spopadla prvak Salzburg in Dornbirn, Solnograjci so z zmago skočili na vrh lestvice. Luka Gračnar je branil vso tekmo in še drugič v sezoni zaustavil vse strele nasprotnikov (19).

Liga EBEL, 13. in 14. oktober

Četrtek, 13. oktober
Red Bull Salzburg : Dornbirn 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Raffl 8., 53.
(Luka Gračnar je branil vso tekmo in zaustavil vseh 19 strelov Dornbirna.)

Petek, 14. oktober
HDD Olimpija : Graz 99ers 2:1* (1:0, 0:1 , 0:0) 
Harty 18., Guimond 66.; Setzinger 36. (PP2)
(Ken Ograjenšek je trikrat sprožil proti vratom Olimpije)

VSV Beljak : Innsbruck 6:5* (0:1, 2:3, 3:1)
Bacher 26., Lanzinger 33., Kromp 53., Lebrecque 59., 67., Johner 60.; Bishop 18., Clark 28., 38., Huber 38., Stach 57. 
(Miha Verlič je proti Innsbrucku dvakrat streljal na vrata gostov in odsedel pet kazenskih minut)

KAC Celovec : Bolzano 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Lundmark 15.; Root 10., Kearney 13., Reid 21.
(Mitja Robar in Žiga Pance proti Bolzanu nista oplemenitila svoje statistike. Robar je petkrat streljal na vrata gostov, Pance pa enkrat.)

Orli Znojmo : Black Wings Linz 5:2 (4:0, 1:1, 0:1)
Cip 2., 17., Tomas 5., Vodny 7., Novak 38.; McLean 35., Da Silva 53.

Vienna Capitals : Sapa Fehervar 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
Sharp 30., Tessier 34., Nödl 56.; Sarauer 13., Sagert 20., Sofron, Courchaine 56. 

* - po podaljšku

Lestvica:

  1. Red Bull Salzburg 9 tekem – 19 točk
  2. Vienna Capitals 9 – 19
  3. Bolzano 9 – 18
  4. Black Wings 9 - 17
  5. Innsbruck 9 - 16
  6. VSV Beljak 9 – 15
  7. Graz 99ers 9 – 13
  8. Orli Znojmo 9 – 12
  9. KAC Celovec 9 – 11
  10. Sapa Fehervar 9 – 11
  11. Dornbirn 9 – 7
  12. HDD Olimpija 9 – 4 
Ne spreglejte