Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
10.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

superpokal Slovenije hokej HDD Olimpija HDD Jesenice

Četrtek, 13. 10. 2016, 10.54

6 let, 6 mesecev

Kdo bo superpokalni zmagovalec?

Olimpija ne beži od odgovornosti, vodja ponudil odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Olimpija Jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Hokejisti Olimpije in Jesenic so v torek odigrali superpokalno tekmo, ki so jo v Podmežakli s 4:2 dobili Ljubljančani. Lovorika je ta trenutek v rokah zmajev. Ali bo tam ostala, še ni znano, saj so se Jeseničani pritožili zaradi prevelikega števila tujcev. Vodja Olimpije Jože Kovač je ponudil odstop.

Za razliko od superpokalnega obračuna, ki je minil v senci reprezentančnega nogometa, je dogajanje po njem precej bolj na očeh javnosti.

Dan po Olimpijini zmagi na superpokalnem srečanju je jeseniški klub opozoril na nepravilnost ljubljanskega  tabora na tekmi. Gorenjsko društvo se je s pritožbo, v kateri se je sklicevalo na kršitve 19. člena Registracijskega pravilnika HZS, ki se nanaša na največje dovoljeno število tujcev v ekipi, obrnilo na domačo krovno organizacijo.

Jeseničani opozarjajo na sporno število Olimpijinih tujcev. Registracijski pravilnik, ki med drugim določa, da ima klub, ki igra v tekmovanjih HZS v kategoriji članov, pravico do šestih tujcev (brez slovenskega državljanstva), ki smejo nastopiti na posamezni tekmi. V torek pa je na jeseniškem ledu drsalo sedem tujcev v zeleno-beli opravi (Jeff Frazee, Sacha Guimond, Jonathan Harty, Chris Langkow, Raphael Bussieres, Kristaps Bazevics, Gilbert Gabor).

Njihovo pritožbo bo obravnaval tehnični direktor tekmovanja, ki je pred odločitvijo pozval nasprotno stran, da se izreče glede navedb pritožnika.

Priznavajo napako, Kovač se čuti odgovornega

Pri Olimpiji so nam dejali, da bodo, če bo direktor tekmovanja tako odločil, brez težav predali pokal Jeseničanom. Kot pravijo, se zavedajo napake in ne bežijo od odgovornosti. V četrtek zjutraj je vodja društva s Celovške 25 Jože Kovač upravnemu odboru ponudil odstop. Po navedbah ljubljanskega kolektiva se počuti delno odgovornega in se opravičuje hokejistom in navijačem, če bodo zaradi napake ostali brez superpokalne lovorike.

Vodja ekipe Olimpije je ponudil odstop. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vodja ekipe Olimpije je ponudil odstop. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubljančani so ob tem žogico poslali še na HZS, saj se sprašujejo, kako je mogoče, da na tekmi ni bilo delegata, in opozorili, da sami niso hoteli igrati na dan, ko je bil hokej povsem v senci nogometne kvalifikacijske tekme za SP leta 2018. HZS namreč pravi, da je bil datum izbran v dogovoru s kluboma, in sicer tako, da imata obe ekipi vsaj dva dneva počitka pred tekmami v ligi AHL oziroma EBEL.

Pri Olimpiji so še mnenja, da bi HZS lahko poslala bolj specifična superpokalna navodila (ciljajo predvsem na tujce), a pravilnik, ki zadeva domača tekmovanja, bi morali podrobneje poznati/prebrati klubi sami.

Na to, kako se bo razpletel podaljšek superpokala, bo treba še počakati.

Ne spreglejte