Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2016,
14.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

1

Natisni članek

HDD Olimpija HDD Jesenice hokej superpokal Slovenije

Petek, 14. 10. 2016, 14.22

6 let, 6 mesecev

Jeseničani zavrnili ponudbo HZS

HZS predlagala kompromis, a ga vsi niso sprejeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

1

Jesenice Olimpija superpokal | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Hokejisti Olimpije so torkovo superpokalno srečanje na Jesenicah dobili s 4:2, a so v Podmežakli igrali s prevelikim številom tujcev, zaradi česar so se železarji pritožili. Organizator tekmovanja Hokejska zveza Slovenije (HZS) je kluboma ponudil kompromis, a ga je ena stran zavrnila.
 

Superpokalna zgodba se, kot kaže, še nekaj časa ne bo razpletla. Olimpija je sicer v torek zmagala na ledeni ploskvi, za kar so ji pošteno čestitali tudi v domačem taboru. A Ljubljančani so zmagali s prevelikim številom tujcev, na kar so Jeseničani dan po porazu opozorili s pritožbo, ki jo obravnava tehnični direktor tekmovanja.

Kot je v petek sporočila krovna domača hokejska organizacija, so v dogovoru z vodstvoma HDD Sij Acroni Jesenice in HDD Olimpija poskušali najti kompromisno rešitev, ki bi bila v interesu hokeja in obeh klubov, saj si želijo, da bi se prva lovorika Superpokal Slovenije osvojila na ledeni ploskvi in ne za zeleno mizo, brez morebitnih dvomov o regularnosti celotnega tekmovanja.

A je predlog dogovora, ki naj bi ga sklenila oba kluba, vodstvo enega v petek zavrnilo.

Jeseničani predlog zavrnili
Dodatni boj za superpokalno lovoriko poteka zunaj ledenih ploskev. | Foto: Gregor Podrekar/Sportida Dodatni boj za superpokalno lovoriko poteka zunaj ledenih ploskev. Foto: Gregor Podrekar/Sportida

Po naših zanesljivih informacijah so kluboma ponudili naslednji dogovor: tekma bi se konec januarja ponovila na Jesenicah, vsako moštvo bi krilo polovico stroškov, vstop na tekmo pa bi bil prost. Kot smo še izvedeli, so bili pri Olimpiji, katere vodja Jože Kovač je zaradi napake ponudil odstop, v takšno rešitev načeloma pripravljeni privoliti, Jesenice pa se s ponujenim predlogom niso strinjale.

Ker niso dosegli soglasja, pritožbeni postopek v zvezi z omenjeno tekmo tako še naprej poteka v skladu z internimi akti HZS.

Ne spreglejte