Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 10. 2014,
16.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL hokej Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Edmonton Oilers

Torek, 14. 10. 2014, 16.40

7 let, 12 mesecev

Kralji zmagali še drugič v sezoni, Kopitar prispeval podajo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v domačem Staples Centru zabeležili visoko zmago proti Edmonton Oilers, saj so slavili kar s 6:1.

Slovenec Anže Kopitar je v statistiko vnesel podajo in dva strela na gol, z dvema goloma pa je bil za kralje najuspešnejši Tanner Pearson. Častni zadetek za Edmonton je dosegel Matt Hendricks.

Prvaki lige NHL so tekme v domači dvorani nadaljevali s tekmo proti Edmontonu, ki si jo je ogledalo 18.230 gledalcev. Trener Darryl Sutter, ki je tokrat z ekipo prišel do 100. zmage v rednem delu sezone, je moral rešiti kar nekaj težav, saj je Marian Gaborik obnovil poškodbo iz pripravljalnega tabora, zaradi poškodb ne moreta igrati niti Trevor Lewis in Jake Muzzin. V prvem napadu je na levem krilu tako zaigral izkušeni Mike Richards, njegovo mesto na položaju centra četrtega napada pa je zasedel debitant Andy Andreoff.

Tekmo in kariero v ligi je na spektakularen način odprl Andreoff, ki je rokavice odvrgel že ob koncu druge minute, skupaj s Hendricksonom pa si je prislužil pet minut kazni. Kraljev to ni zmedlo. Ob začetku četrte minute tekme je Tanner Pearson podal za gol do Tylerja Toffolija, ta pa je pred golom našel Jeffa Carterja in domači so povedli z 1:0. Pri drugem golu je sodeloval tudi Kopitar, strelec pa je bil Justin Williams. V 10. minuti je na semaforju pisalo že 3:0, ko je Viktorja Fastha premagal še Toffoli.

Domači so drugi del tekme začeli v slogu prve tretjine, ob začetku 26. minute je za 4:0 zadel Dustin Brown, le 25 sekund pozneje pa je še osmi gol v tej sezoni zabil drugi napad. Plošček je priboril Carter, Pearson pa je gostujočega vratarja matiral s strelom pod prečko. Pearson je za vodstvo že s 6:0 zadel ob začetku zadnje tretjine, častni zadetek pa je 20 sekund pred koncem tekme za goste dosegel Hendricks.

Los Angeles v Staples Centru zdaj pričakuje St. Louis Blues, ki jih je pred sezono okrepil Paul Stastny, dolgoletni član Colorada. St. Louis bo gostoval v noči na petek.

V preostalih tekmah večera so v mestnem derbiju New York Rangers s 3:6 morali priznati premoč New York Islanders. Kar štiri tekme so se končale po kazenskih strelih. Washington Capitals so s 5:6 izgubili proti San Jose Sharks, Carolina Hurricanes so s 3:4 klonili proti Buffalo Sabres, z enakim izidom so Philadelphia Flyers izgubili proti Anaheim Ducks, Nashville Predators pa so proti Calgary Flames izgubili z 2:3. Toronto Maple Leafs so proti Colorado Avalanche po podaljšku zmagali s 3:2. Hokejisti Tampa Bay Lightning so v rednem delu izgubili proti New Jersey Devils, Columbus Blue Jackets pa proti Dallas Stars z 2:4.

Ne spreglejte