Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2016,
9.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kris Versteeg Milan Lucic Darryl Sutter Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings

Ponedeljek, 21. 3. 2016, 9.52

6 let, 7 mesecev

Kralji po uvrstitvi v končnico: Ni jih veliko, ki jim uspe tako hitro.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Reuters

Potem ko so lani ostali brez končnice, so Kralji letos dragoceno vstopnico v žep pospravili že 11 tekem pred koncem rednega dela. "Tako hitro ne uspe mnogim," so zadovoljni v kalifornijskem taboru.

Leta 2014 so člani Los Angeles Kings še drugič v dveh letih v zrak ponosno dvignili najpomembnejšo klubsko hokejsko lovoriko in se po kratkem poletju v sezono 2014/15 vrnili kot branilci Stanleyjevega pokala. A jim je spodletelo. "Nismo bili pravi," so eden za drugim z razočaranimi obrazi lanskega aprila tožili Anže Kopitar in soigralci, ko so se od sezone poslovili že po rednem delu. Brez končnice.

Letos je zgodba povsem obrnjena. V zadnjih tednih so s svojo igro spet spomnili na kolektiv, ki je zmožen poseči visoko, na sam vrh. Do tja je še daleč, a pomemben korak so že naredili. S sobotno zmago nad Bostonom so se kot prvo moštvo zahodne konference in kot drugo v celotni ligi (prvi je bil Washington Capitals) že uvrstili v izločilne boje. In to že 11 tekem pred koncem rednega dela, kar je najhitreje, od kar mu na mestu generalnega direktorja poveljuje Dean Lombardi (leto 2006). Sicer pa je to 29. uvrstitev v končnico te franšize, šesta v zadnjih sedmih sezonah.

Hvaležen, da so bili tako hitri

"Ko je še kar nekaj tekem do konca rednega dela, ti pa si že v končnici, je to zelo dobro. Ni veliko ekip, ki jim uspe tako hitro, tako da sem hvaležen," je bil po uvrstitvi v konferenčni četrtfinale zadovoljen trener Darryl Sutter, ki v pogovoru s sedmo silo čez lužo ni želel razmišljati o tem, da morajo zdaj še zmagati v svoji diviziji: "Na to (da bi končali na vrhu pacifiške divizije, op. a.) pomislim le, ko me spomnite vi (novinarji, op. a.). Pomembno je le, da bomo še naprej igrali dobro."

Trener Darryl Sutter je svoje moštvo v končnico popeljal še 14. v 17 poskusih – Kralji bodo pod njegovo taktirko v izločilnih bojih igrali četrtič. | Foto: Reuters Trener Darryl Sutter je svoje moštvo v končnico popeljal še 14. v 17 poskusih – Kralji bodo pod njegovo taktirko v izločilnih bojih igrali četrtič. Foto: Reuters

Kralji imajo na prvem mestu Pacifika štiri točke prednosti pred drugim Anaheimom in isto število odigranih tekem.


Sutterju še 14. v 17 sezonah

Strateg LA Kings Darryl Sutter je svoje moštvo do končnice popeljal še 14. v 17 sezonah lige NHL. Štirikrat se je v izločilne boje uvrstil s Kralji, trikrat s Chicagom, petkrat s San Josejem in dvakrat s Calgaryjem.


Končati kar se da visoko

"To je velika stvar. Glavni cilj je, da se uvrstiš v končnico in to čim hitreje, kot je mogoče. Lani so ostali brez, kar ti zagotovo da dodatno motivacijo, da se vrneš še močnejši in narediš vse, da bo sezona odlična. Čaka nas še 11 tekem in želimo si, da bi bili na koncu na lestvici najvišje, kar se da. Upam, da bomo še naprej igrali to svojo igro, neke vrste play-off hokej. Uspel nam je lep dosežek, zdaj moramo še naprej stiskati stopalko za plin," se je vstopnice za končnico razveselil Milan Lucic, ki se je Kraljem pridružil šele pred to sezono, prej pa je osem let igral za Boston in 2011 z njim osvojil Stanleyjev pokal.

Za Milana Lucica je bila sobotna tekma prav posebna, saj je pred letošnjim prihodom v Los Angeles osem let igral za Boston in 2011 z njim osvojil Stanleyjev pokal. | Foto: Reuters Za Milana Lucica je bila sobotna tekma prav posebna, saj je pred letošnjim prihodom v Los Angeles osem let igral za Boston in 2011 z njim osvojil Stanleyjev pokal. Foto: Reuters

Naslednjo tekmo bodo LA Kings odigrali že v noči na torek, ko bodo serijo treh gostovanj odprli v Nashvillu.


O Versteegu iz dneva v dan

Na tekmi z Bostonom jo je skupil Kris Versteeg, ki se je moštvu pridružil konec februarja. Kanadski napadalec, ki je s sprednjim delom stopala blokiral strel Dennisa Seidenbergja in se po tem ni vrnil na led, naj ne bi bil težje poškodovan. "O njem bomo odločali iz dneva v dan. Vrnil se bo enkrat na prihodnjih gostovanjih," je trener potrdil, da ne gre za hujšo poškodbo.

Kalifornijci se morajo znajti brez Mariana Gaborika (koleno), Matta Greena (operacija rame) in Jordana Nolana. Graborik naj bi kmalu začel spet drsati z ekipo, Green že drsa, a se do konca rednega dela zagotovo ne bosta vrnila na tekme, medtem ko bo Nolan odsoten daljše obdobje.


Ne spreglejte